СЕДМИ клас – 7 – Резултати, статистики и желания редим (04.06.2018–10.06.2018)

• 183 223
  • 2 022
  •   1
Отговори
# 990
  • София
Моето дете беше в тази ситуация на изпита в АК. Топ представяне на пробните (не един и два), а на изпита - направо трагедия, в сравнение с пробните. Направих опит, писах, да не е грешка, но там само сравняват изпитната работа с нанесената оценка, без да преразглеждат. Така си и останахме, с пълен провал на този изпит. Още страда, но и мина. Вече поне не е такава драма. Но никога, никога не бях виждала детето си толкова разстроено, колкото тогава. Не искам и никога повече да го виждам.

# 991
По въпросът с преразказите искам да споделя и аз мнение. Тези, които се съмняват в резултатите, нека непременно проверят как стоят нещата, за да не ви преследва после въпросът:  "Защо така стана?". Всичко може да се случи.
Ето един пример с моята дъщеря. В дълбоката провинция сме, където няма школи и пробни изпити. В училище тази година са правили точно два преразказа - на единия има 32  точки, другият изобщо не им го е оценила, нито върнала. Поради тази причина я карах да прави в къщи преразкази, които давахме на моя бивша учителка по БЕЛ да проверява. Движеше се между 30-33 точки. И за пръв път тази година едно от училищата в града организира пробен изпит по БЕЛ, на който можеха да се явят деца от всички училища в града. Ходи и моята и преразказът и беше оценен с 20 точки. Първото, което ми мина през ума е, че е станало грешка и са и сменили работата. Все пак си познавам детето и способностите му, още повече, че след изпита тя сподели, че се е паднал преразказ от една от книжките с пробни изпити, които имаме в къщи и тя не е правила, но го е чела. Тоест, грешката няма как да е в нейния телевизор, нали? Отидох да видя преразказа - ами нейният си беше и се беше омотала, като пиле в кълчища Joy. На едно място така беше перефразирала, че направо си беше поизмислила факти, дето не съществуват Joy. Дали са и минимум точки по този критерий и я бяха резнали до долу на оформлението, защото беше вмъквала и дописвала на две места. Самата тя си призна в последствие, че изобщо не е била в кондиция на този пробен, може би от пренавиване и пренатягане и най-вече ЗНАЕЙКИ че е тренировка, а не истински изпит и затова е попретупала нещата.
Та ето, въпреки абсолютната ми вяра в способностите и и резултатите и до момента, винаги е допустимо и възможно да се оклепат нещата, точно когато не трябва.
Това все пак и беше за урок и след това се стегна и на НВО-то очакваше 31-32 точки и изкара 31 т. на преразказа.
Така че още веднъж, непременно идете и вижте работата на детето, за да няма неизвестни!

# 992
  • София
Тъй като много ми се отдават прогнозите тази година Joy, залагам за статистика в София в 15:45.

# 993
Как разбирате точките на тезата? Това е резултатът на сина ми по БЕЛ, I модул 54.500, Оценка I модул 5.35, общ брой точки 85.500.
Доколкото схващам, на преразказа има 31т. нали?
Но тезата как преценихте?

# 994
  • София
Как разбирате точките на тезата? Това е резултатът на сина ми по БЕЛ, I модул 54.500, Оценка I модул 5.35, общ брой точки 85.500.
Доколкото схващам, на преразказа има 31т. нали?
Но тезата как преценихте?

Като знаем какви грешки са направили на теста, а те децата си знаят, останалите липсващи точки от първи модул, най-вероятно са на тезата.

# 995
  • Резерват "Северозапад"
То няма от какво друго да са....евентуално и някоя пропусната правописна грешка в такста  за корекции Simple Smile.

# 996
# 997
Аз, лично, ще пиша Испанската, защото е много близо до нас Wink.
В НПМГ ли се изучава интензивно език първата година newsm78? За там сме планирали само математиката с английски /нали щото щерката не ще немски Mr. Green/.

Математиците в НПМГ учат интензивно чужд език, останалите (химици, биолози...) учат разширено

# 998
  • София
Май никой не отчете, колко по-ниски са резултатите в Бургас тази година, спрямо предходната. Що не се радвате бе, хора? Grinning

Не чувам ни радостни възгласи, ни шум от отваряне на бутилки. Joy

# 999
  • 1st floor
НСЧ, би ли споделила критериите, по които си избрахте училище?
- да не е от елитните (начинът ни на живот като цяло е по-лежерен, влизането е най-малкият проблем, но след това натоварването там не отговаря на него)
- отзиви за училището (да е със сравнително добро име)
- интересите на детето (няма изявени таланти, по-скоро знае какво НЕ иска)
- местоположение (макар и на последно място, все пак го слагам в критериите)

Обаче останаха 2, едното - повлияно от семейния ни бизнес (не сме я насочвали ние, сама го избра), другото - заради прословутия испански, защото най-добрата ѝ приятелка го учи. Сега еднакво силно иска и двете да са 1 желание, шегувам се с нея, че ще ходи 1 смяна в едното, 2-ра - в другото Joy

Привет! Мога ли да помоля при сондиране на мнения - какви отзиви имате за банково дело и финанси, за Джон Атанасов и телекомуникации в Студенски (не вкл Попов защото от Младост до Овча купел би ходил само заради ТУЕС). Освен това за строителния сравнен с предходните.
И какво мислите ако детето явно не иска езикова, но няма идея какво друго иска - дали е добре заради реномето на френска или друга езикова да бъде стимулирано да ги избере все пак?

Благодаря! Питам вас защото критериите ви много ми харесаха и паснаха на това, което семейно усещаме и ние.
Може и на ЛС, за да не остане някой засегнат от споделнето лично мнение за техникумите и езиковите, за които ви питам!

Защо да има засегнати? Не на ЛС, моля!  Grinning И аз живо се интересувам от тези училища. Вчера разказвах, това което знам, на младежа за тях. Май най-много му хареса НТБГ. Но може и аз да съм го подвела,защото съм пристрастна (бивша възпитаничка съм). Иначе останах с впечатление, че езици не му се учат, а пък те ми се виждат най-подходящи за гимназиалния етап. Все пак събирам информация всякаква за 22-ро, 32-ро, Бастилията и пр. от този сорт. Силно се надявам и да му стигне балът, защото още не се знае какви ще са срочните оценки.  Tired Той се оказа някаква аномалия - има по-високи оценки на матурите, от текущите в училище.

# 1 000
Май никой не отчете, колко по-ниски са резултатите в Бургас тази година, спрямо предходната. Що не се радвате бе, хора? Grinning
Напротив. Даже съм сметнала разликата с таблица, макар че не са съвсем съпоставими Joy

# 1 001
  • София
Аз не се бях задълбала чак толкова, но сега като се сетих как проверявахме първи модул с ключа - ми то излиза, че моят син е имал на тезата между 5 и 6 точки, което е феноменално, предвид факта, че това произведение му беше най-противно за писане на тези и поради този факт го хванах в 12 през нощта преди изпита да преговаря от помагалото Joy Ама поне е имало файда де...

# 1 002
И аз се чудя какви разумни причини може да има човек за да запише да  учи като първи език испански !Аз жестоко се разкъсвам м/у немска и испанска паралелка.(не съм от С-я)
Испанският е вторият по разпространение (след китайски) роден език (за ок. 470 млн души той е роден език) и третият най-говорим език в света (след английски и китайски).
По резултат от  ДЗИ по БЕЛ  гимназията се нарежда на второ в страната, а от двата задължителни ДЗИ - на четвърто място (статистика я взех от сайта на училището за 2017та).
Методите на обучение непрекъснато се осъвременяват. Децата имат възможност да пътуват в чужбина по проекти. В САЩ испанският език е втори след английския.
Още ли стои въпросът?)
Освен това, небезизвестен факт е, че момичетата имат по-голям афинитет към испански и английски, докато немският по-често е привлекателен за момчетата.
Но да не правя повече реклама Joy

# 1 003
  • София
Напротив. Даже съм сметнала разликата с таблица, макар че не са съвсем съпоставими Joy

За теб съм сигурна, но от пряко заинтересованите, никой не реагира.

# 1 004
Аз мисля че ви дерат кожите с пари на тези школи
 и децата ви там получават високи оценки, за да оправдят парите си.
После се вижда, че реално положението е друго . Нищо лично-просто бизнес .
Изпитите минаха , не разбирам защо да се влача да преглеждам работите и да причинявам още един ден нерви на едно дете за някакви си 2, 3 точки .

Чакам статистиката днес за нашата област ..

Общи условия

Активация на акаунт