СЕДМИ клас – 7 – Резултати, статистики и желания редим (04.06.2018–10.06.2018)

• 183 018
  • 2 022
  •   1
Отговори
# 1 335
Това с 2х100, няма как да е в СМГ, то е пропаднало училище, от пети клас е пропаднало, заедно с испанската и немската Stuck Out Tongue ... бягайте от тези училища, те съсипват децата! Stuck Out Tongue

# 1 336
Всъщност, мнението ми от тук насетне е следното-тези, с високия бал сега са поставени в доста по-неизгодна позиция от тези с ниския и средния, които чакат да се "закачат" някъде. Пред тези с висок бал сега изниква вторият избор-кое точно да избера (по правило по престижност, класирано в стил смг-нег-73-испанската). Този избор е много тежък, защото във всяка една от цитираните топ гимназии има "къси клечки", и при избор да попаднете на тях ще тегне като черен облак. Ако случайно изтеглите "късата клечка", ще започнете едно вайкане и оплакване цяла година отново, как след този труд, и невероятен бал, детето не е случило.
Съвсем правилно се чува после, че конкретни паралелки от например едно 35, което е повече резервен вариант при провал, се представя по-добре после дори пред конкретни паралелки и в нег и в 73. Всичко е на късмет в 8 клас-как ще се събере класа, от какви деца (не по бал) и  кой ще преподава и как на точно тези деца. Така се случва, че паралелка с най-висок приемен бал в едно училище, приключва безславно на финала на опашката, провалена точно от тези обстоятелства-комбинация от къса клечка и какво ли още не.

# 1 337

За Варна деца с резултат над 80 точки:
- По БЕЛ - 842 за 2017 - срещу 539 за 2018
- По МАТ - 457 за 2017 - срещу 404 за 2018
Благодаря много за споделената инф. Тъкмо щях да пресмятам 2018 спрямо 2017 статистиката...

# 1 338
  • София
Nice, нека си избере детето. Удовлетворяващо е да знаете, че може да влезе навсякъде едва ли не. Да си запише това, към което се е стремила цяла година.
 Ние сме в подобно положение. Дъщеря ми не иска и да чуе за немски, но понеже знае, че е въпрос на престиж възможен прием в НЕГ91 или 73- само ме питаше снощи статистиката какво показва. Когато й казах, че даже за немските има шанс, тя се усмихна доволна, но това не значи, че ще се целим там...Wink важно е да е хепи детето. Толкова труд положиха.

Последна редакция: чт, 07 юни 2018, 08:05 от Peruanka

# 1 339
Именно! Цяла година беше буквално оставена на самотек, не мисля, че сега е времето да се налага мнение. Сама стигна до извода, че ФЕГ е нейната гимназия по ред причини.
Благодаря!
Мисля, че ако до 7 клас е било добре да се месим в това. къде да учи детето, вече на този етап  -  след 7 клас, не е добре да го правим. Нека избора дойде от тях , за да правят нещата с удоволствие. Вярно, че може и желаното училище да не се окаже това, което са очаквали, но и това ще им е от полза в бъдеще. Нека те избират , а ние само да ги  подкрепяме. Успех на децата!

# 1 340
  • Варна
Естествено, че най-важно е детето само да избере. Няма значение какво мислят хората. Това си е неговата мечта. И си я е заслужило с целия положен труд през годината.

# 1 341
  • Пловдив
сметнапалата, чак пък провалени класове и деца. Хайде стига апокалиптични картини. Децата кандидатстват в гимназия все пак. И нищо, ама нищо не е чак толкова определящо за живота им нататък. Винаги можеш да смениш посоката.
Най-добре е детето да избере само училището. Тук всички говорим, че е важно в каква среда ще попадне то. И да извлече възможно най-доброто за себе си от училище, от учители, от съученици.
Разбира се, че ще има къси клечки, ще има деца, които ще установят, че е можело да направят по-добър избор, но животът не приключва с едната гимназия.

# 1 342
]Минала та година дете с 460 влезе в техникум по дърводелство, не му знам новото име.Там Мин бал е 70.На това му казвам ексцентричен избор.Но да иска детето определен език е съвсем нормално, не им скършвайте хатъра

# 1 343
Здравейте, моята е с бал 463. Мислим, че ще й стигне. Така като гледам, много форумски деца ще са й съученици😂😂
 По мат искаше малко повече, но госпожата й я е поздравила за високия резултат. Разплака се от щастие като разбра, че са й писали 34 точки на преразказа. Милата ми...
Тя за СМГ ли се цели?
О, не, испанската. Ако балът е като миналата година, СМГ е единственото училище, за което не й стига бал, но тя няма и да го пише, така че всичко е наред.

# 1 344
  • 1st floor
По моите изчислени, ако са верни, балът ще се вдигне доста драстично при по-ниските точки.  Tired  Пример - минималния бал за дадена паралелка на второ класиране в София, ако е бил 318, тази година ще е по прогнози 339. Това са +21 точки.  Rolling Eyes Ще пишем желанията, които коментирахме с него, но най-вероятно ще закачи най-най-последните. А аз застраховка трябва да измислим още.

# 1 345
Аз да запитам тук по- запознатите мами със статистическите изчисления, ние с бал МАТ +БЕЛ =171,5 (момиче) дали ще имаме шансове поне на второ класиране за НЕГ или хич да не си правим някакви надежди. Засега ни е голямо желание, но няма да ни стигне бала по нашите изчисления.

# 1 346
сметнапалата, чак пък провалени класове и деца. Хайде стига апокалиптични картини. Децата кандидатстват в гимназия все пак. И нищо, ама нищо не е чак толкова определящо за живота им нататък. Винаги можеш да смениш посоката.
Най-добре е детето да избере само училището. Тук всички говорим, че е важно в каква среда ще попадне то. И да извлече възможно най-доброто за себе си от училище, от учители, от съученици.
Разбира се, че ще има къси клечки, ще има деца, които ще установят, че е можело да направят по-добър избор, но животът не приключва с едната гимназия.

Ама много моля да не ми приписвате апокалиптични истерии.
Провалени в смисъла на пропаднали и отишли като утайката на обществото на дъното е ясно, че не съм вложила. Хайде малко четене с разбиране вкарвайте и вие, родителите, не да го изисквате само от децата на изпит.
Никой нито ще умре от късмета, ако е къса клечка, нито ще стане клошар за капак след 12 клас.
Точно това казвам и аз, на вайкащите се тук цяла година, които даваха зор и тръпнеха за над 90 точки ако може от отрочето.
Тези над 90 точки не дават абсолютно никаква преднина днес и сега, нито ги дават следващата година в предстоящия им 8 клас, особено ако дръпнат някоя от късите клечки (а все някой ще я дръпне тази къса клечка, на всеки випуск има по един такъв клас все пак, няма как). Точно това и обясних, че може дори детето да запише по престижност паралелка с най-висок бал, подтиквано от майката, а не от желанието си, и да попаднат на къса  клечка. Нито детето ще е хепи, нито майката от този "велик жизненоважен избор заради висок бал".
Реалностите днес са такива, че нищо не е само черно или бяло, много са условията.
Всичко може да бъде променено и веднага след 8 клас, че и след 9 клас и въобще-не сме крепостни, дете може да се премести дори по средата на учебната година. Отделно, че не е рядкост да се прави остър завой и в 12 клас, когато решаваш какво би учил след това. Отделно, че и това търпи промяна, ако не ти допадне. Както съм писала и напред-хора променят живота си и на 40. А днес, от нашите гимназии, които и да са, децата излизат равни-никой не се вълнува от коя точно гимназия излизаш, и ако имаш цел да учиш в Германия, има достатъчно много начини и в 10 клас да го започнеш този език и да заминеш. Въобще-език се учи (най добре и на място Simple Smile, и не е никаква драма нито да си смениш желанието, нито да запишеш да учиш някъде някакъв език.

ПП. Много се вторачвате в статистики. Специално тези статистики от тези нво-та и дори за дзи, не са достатъчно реалистични. У нас , не знам поради системата ли, поради начин на преподаване-изпитване-проверки, масово се шири преписвачеството, въпреки камери и жандармерия, отделно, че форматите на изпитите носят само стрес пък на онези, които не владеят преписването, и знания не могат да демонстрират (т.е. у нас усвояваш формата, за да се представиш, а не усвояваш знания, за да ти служат). Това много изкривява действителността и не един път съм казвала после-имаме си неграмотни, с много тесен мироглед отличници.

Последна редакция: чт, 07 юни 2018, 09:02 от smetanapalata

# 1 347
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Аз се включвам с едно малко по-различно питане.
Интересно ми е да разбера колко деца не са посещавали школи или частни уроци за подготовка за НВО и съответно какви са техните резултати.
Моля, ако има такива да ми пишат. Може и на лични.

44т. по математика (7 от втори модул), в училище е м/у 2 и 3, подготвял се е половин ден в деня преди матурата.  Mr. Green
По БЕЛ е с 68,5т. (22,5 на втори), но там е ходил 1,5м на уроци и освен това е с дислексия и дисграфия, та не се брои.

Ние сме доволни, очаквахме по-малко, предвид колко е заинтересован от матурите. В класа му средните резултати са подобни и на децата, които са ходили на курсове.

# 1 348
  • Резерват "Северозапад"
Аз да запитам тук по- запознатите мами със статистическите изчисления, ние с бал МАТ +БЕЛ =171,5 (момиче) дали ще имаме шансове поне на второ класиране за НЕГ или хич да не си правим някакви надежди. Засега ни е голямо желание, но няма да ни стигне бала по нашите изчисления.
Не знам защо бързате да се отказвате предварително, при положение, че точно при високите балове има сериозен спад спрямо миналата година, според статистиката Peace.
При вашия случай сте с около 140 позиции напред спрямо 2017-та.

# 1 349
  • тук-там
Аз се включвам с едно малко по-различно питане.
Интересно ми е да разбера колко деца не са посещавали школи или частни уроци за подготовка за НВО и съответно какви са техните резултати.
Моля, ако има такива да ми пишат. Може и на лични.

44т. по математика (7 от втори модул), в училище е м/у 2 и 3, подготвял се е половин ден в деня преди матурата.  Mr. Green
По БЕЛ е с 68,5т. (22,5 на втори), но там е ходил 1,5м на уроци и освен това е с дислексия и дисграфия, та не се брои.

Ние сме доволни, очаквахме по-малко, предвид колко е заинтересован от матурите. В класа му средните резултати са подобни и на децата, които са ходили на курсове.
Аз вече писах - не е посещавала школа. 91 т. Бел, 91 т. Мат

Общи условия

Активация на акаунт