СЕДМИ клас – 7 – Резултати, статистики и желания редим (04.06.2018–10.06.2018)

• 183 072
  • 2 022
  •   1
Отговори
# 1 350
  • Стара Загора
Аз се включвам с едно малко по-различно питане.
Интересно ми е да разбера колко деца не са посещавали школи или частни уроци за подготовка за НВО и съответно какви са техните резултати.
Моля, ако има такива да ми пишат. Може и на лични.
Синът ми не е ходил никога на уроци или школи. Беше седмокласник миналата година, изкара 90 точки по БЕЛ и  82,5 по мат., като се справи по-добре с вторите модули. Според него в училище не са имали достатъчно време за преговор и упражнения по математика(само около седмица), докато по БЕЛ са се упражнявали достатъчно. Може би му липсваше малко опит при решаването на първите модули, за които разполагат с по-малко време, но иначе съм много доволна.
Скрит текст:
Училището му до 7 клас беше 9 ОУ в Стара Загора

# 1 351

ПП. Много се вторачвате в статистики. Специално тези статистики от тези нво-та и дори за дзи, не са достатъчно реалистични. У нас , не знам поради системата ли, поради начин на преподаване-изпитване-проверки, масово се шири преписвачеството, въпреки камери и жандармерия, отделно, че форматите на изпитите носят само стрес пък на онези, които не владеят преписването...

За съжаление е така.Цитирам частта, с която съм съгласна. Деца от класа на дъщеря ми явно се хвалят как госпожите им разрешили  да си подсказват. В стаята не е имало камера. Просто не е честно...

# 1 352
  • София
Извинявайте, че нахлувам в темата, но ми трябва линк към заявлението за кандидатстване. Знам, че вече е споделяно в темата, но търсачката на сайта не е особено добра и ми е трудно да го открия.

# 1 353
Интересно ми е да разбера колко деца не са посещавали школи или частни уроци за подготовка за НВО и съответно какви са техните резултати.
Аз мога да дам пример частично:
Дъщеря ми не е посещавала никакви уроци по БЕЛ и изкара 86.5точки. По математика ходеше след нова година да решава задачите, които и се опъват при една учителка, но без всякаква програма и домашни. Изкара 77.75т. Преди пет години синът ми не е ходил на никакви уроци и тогава беше с оценки, а не точки, но изкара 6.00 по математика и 5.50 по БЕЛ. Т.е. моето мнение е, че ако едно дете има мотивацията да учи, то ще се справи и без уроци.

# 1 354
Нищо в живота не е честно. А честно ли е да имаш цел, да си се подковал за тази цел с над 95 точки даже и да изтеглиш късата клечка и сега да търсиш отново на къде?
Живот Simple Smile

# 1 355
Дъщеря ми не е посещавала никакви уроци по БЕЛ и изкара 86.5точки. По математика ходеше след нова година да решава задачите, които и се опъват при една учителка, но без всякаква програма и домашни. Изкара 77.75т. Преди пет години синът ми не е ходил на никакви уроци и тогава беше с оценки, а не точки, но изкара 6.00 по математика и 5.50 по БЕЛ. Т.е. моето мнение е, че ако едно дете има мотивацията да учи, то ще се справи и без уроци.

Нека не изключваме от конфигурацията учителя. Ако разполага с качествен в училище е едно, ако учи само е друго. Ако учи само, следва да има и капацитета да го върши, далеч не всички го имат.

# 1 356
  • на вълнолома
Здравейте и от мен!  Поздравления за отличните резултати на децата ви!
Аз не мога да се похваля с такива, очаквах от моят син  по-високи, той също:(, но пък му стигат за там където иска).
Цяла година ходи на уроци по БЕЛ и МАТ,  отделно и аз се занимавах с него, важното е, че положи усилия. Каза ми " трудих се сам и не съм преписвал като другите! "
Това преписвачество ще продължава за съжаление, факт е и че самите учители подсказват! И с камери,  и без.....
Не мога да се оправя със статистиката БЕЛ +МАТ за  Бургас за миналата година, трябва да ги събирам ли, за да разбера колко има преди нас?
Вчера се чухме с госпожата му по математика, каза да редим желанията не според бала от миналата година, защото системата щяла да си свърши работата. Не го разбирам!  С големият си син решихме желанията според бала от предната година, съответно първо са паралелките с по-висок бал

Последна редакция: чт, 07 юни 2018, 09:56 от peikovaaa

# 1 357
  • София
Имам хубава новина. 5 по мат и бг. С 256 точки нещата изглеждат по-добре. Ще пиша всички паралелки в 127 и 119.

# 1 358
  • София
Благодаря! Аз мога да дам информация за преподаването на испански в испанската, защото съм била на практика там и мисля, че то наистина е много добро. Учителите са не само компетентни, но и с много  хубаво отношение към децата, което е важно.  Средата и атмосферата са чудесни. Добро  училище е.

Ееее, не така де! Ние в момента я плюем. Тези, хубавите неща, ще ги казвате след подаването на заявленията. Joy
Братовчед ми завърши испанската преди години, сега има фирма за чистене. Wink

# 1 359
  • София
Дете, което е мотивирано и учи сериозно няма нужда от школи и уроци.Може би само малко тренировки по формата.Дъщеря ми от шести клас ходеше на уроци и по двата предмета.Просто хвърлени пари на вятъра.Мисля, че и без тази подготовка щеше да има същия резултат, а той не е висок.Освен това учи в една от по-елитните гимназии на София.Така че и училището не е определящо.Прави ми впечатление, че деца от съвсем обикновени, квартални училища имат доста високи балове.

# 1 360
  • Бг-мама
http://www.ruobg.com/messages/file_messages_students_16/statistika_2018.pdf
 ПЛОВДИВ
Сега ако някой я е запазил за миналата година нека я качи , че аз съм я затрила , а ми се ще да опитам да сравня и да помогна на близко дете.
редактирам се намерих и за 2017
http://www.ruobg.com/messages/file_messages_students_16/statisti … a_obshta_2017.pdf

това което видях е че при точки 151 бала ще се покачи за жалост.

Последна редакция: чт, 07 юни 2018, 10:22 от Зечова

# 1 361
Аз да запитам тук по- запознатите мами със статистическите изчисления, ние с бал МАТ +БЕЛ =171,5 (момиче) дали ще имаме шансове поне на второ класиране за НЕГ или хич да не си правим някакви надежди. Засега ни е голямо желание, но няма да ни стигне бала по нашите изчисления.
Не знам защо бързате да се отказвате предварително, при положение, че точно при високите балове има сериозен спад спрямо миналата година, според статистиката Peace.
При вашия случай сте с около 140 позиции напред спрямо 2017-та.
Няма да се отказваме от НЕГ, но някак си бала ни е нисък и на дъщеря ми се вижда нереалистично да я приемат. Затова все повтаря, че евентуално на второ класиране. Иначе сме харесали Първа и Втора АЕГ. Особено комбинацията с испански. Някой запознат моля да каже - дали наистина ако я приемат напр. в англ. с профил математика - матурата й в 12 клас ще е задължително по новите програми МАТ?

Последна редакция: чт, 07 юни 2018, 11:16 от синята лагуна

# 1 362
Аз да запитам тук по- запознатите мами със статистическите изчисления, ние с бал МАТ +БЕЛ =171,5 (момиче) дали ще имаме шансове поне на второ класиране за НЕГ или хич да не си правим някакви надежди. Засега ни е голямо желание, но няма да ни стигне бала по нашите изчисления.
Не знам защо бързате да се отказвате предварително, при положение, че точно при високите балове има сериозен спад спрямо миналата година, според статистиката Peace.
Няма да се отказваме от НЕГ, но някак си бала ни е нисък и на дъщеря ми се вижда нереалистично да я приемат. Затова все повтаря, че евентуално на второ класиране. Иначе сме харесали Първа и Втора АЕГ. Особено комбинацията с испански. Някой запознат моля да каже - дали наистина ако я приемат напр. в англ. с профил математика - матурата й в 12 клас ще е задължително по новите програми МАТ?

Спокойно , дъщеря ми също иска Нег , но.....сборът й за там е 176т. Една точка я дели от НЕГ и май няма да успее , пред нея има 232 момичета. Все пак балът й е 451т. Има и други хубави училища.

# 1 363
  • София
Здравейте момичета, да споделя нашата дилема - изкуство или математика. Моят хубостник изкара 88.5 Мат и 79.5 БЕЛ...без особено усилена подготовка от негова страна, без да си дава много много зор... Съвсем приличен резултат, който може и да му стигне за ТУЕС или НПМГ -каквото е моето желание. Рядко срещана комбинация математик, художник..От друга страна той иска да учи визуални изкуства - рекламна графика, пространствен дизайн, компютърна анимация...От две години ходи на уроци по рисуване - за подготовка за изпита в Приложното. Накара ме да му намеря допълнително частен учител по рисуване, защото не напредвал достатъчно... Рисува от 8 години, всички казват че има талант. Нормално е като родител да искам да влезе в училище в което се учи повече, той иска да влезе в училище в което НЕ СЕ УЧИ много, много...повече да си рисуват. Не знам, ако отстъпя и го оставя той да избира и не му хареса в училище по изкуство в смисъл да не е това което очаква, няма връщане...Дилемата ми е голяма... Дано да се справи добре на изпита по рисуване на 16 ти в Св.Лука...
Някъде по темите четох коментар от една майка, чиято дъщеря е била приета и в 1АЕГ и художествено училище.
В крайна сметка избрали езика.След като завършила обаче отишла да учи анимация в чужбина, вече знаеща два езика перфектно.Труден избор.И дъщеря ми ще кандидатства в художествените училища, но нейния БАЛ е нисък за  хубавите езикови гимназии, иначе аз сигурно щях да избера тях.Мисля, че в средното е най-добре да се научат езици, пък после ще могат да учат каквото си искат.Сега избора е голям и тук и в чужбина.

# 1 364
  • София

Спокойно , дъщеря ми също иска Нег , но.....сборът й за там е 176т. Една точка я дели от НЕГ и май няма да успее. Все пак балът й е 451т. Има и други хубави училища.

Тази година, нищо не се знае! Дъщеря ми е с подобен бал и смятам, че има реален шанс, но тя категорично отказва. Варианта да я приемат в немската е само при условие, че Испанската е с по-висок бал, тъй като ще пишем първо Испанската  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт