СЕДМИ клас – 7 – Резултати, статистики и желания редим (04.06.2018–10.06.2018)

• 183 018
  • 2 022
  •   1
Отговори
# 1 365
Аз се включвам с едно малко по-различно питане.
Интересно ми е да разбера колко деца не са посещавали школи или частни уроци за подготовка за НВО и съответно какви са техните резултати.
Моля, ако има такива да ми пишат. Може и на лични.
Аз мога да дам пример частично:
Дъщеря ми не е посещавала никакви уроци по БЕЛ и изкара 86.5точки. По математика ходеше след нова година да решава задачите, които и се опъват при една учителка, но без всякаква програма и домашни. Изкара 77.75т. Преди пет години синът ми не е ходил на никакви уроци и тогава беше с оценки, а не точки, но изкара 6.00 по математика и 5.50 по БЕЛ. Т.е. моето мнение е, че ако едно дете има мотивацията да учи, то ще се справи и без уроци.
Дете, което е мотивирано и учи сериозно няма нужда от школи и уроци.Може би само малко тренировки по формата.Дъщеря ми от шести клас ходеше на уроци и по двата предмета.Просто хвърлени пари на вятъра.Мисля, че и без тази подготовка щеше да има същия резултат, а той не е висок.Освен това учи в една от по-елитните гимназии на София.Така че и училището не е определящо.Прави ми впечатление, че деца от съвсем обикновени, квартални училища имат доста високи балове.
И учителят, и училището, и нивото в класа, и амбицията - всичко е определящо. Но за високи балове в квартални училища се оказва определящо и подсказването, преписването, липсата на камери. Не мисля, че парите ви са хвърлени на вятъра. Това е една чудесна инвестиция в детето.

# 1 366
http://www.ruobg.com/messages/file_messages_students_16/statistika_2018.pdf
 ПЛОВДИВ
Сега ако някой я е запазил за миналата година нека я качи , че аз съм я затрила , а ми се ще да опитам да сравня и да помогна на близко дете.
Файлът е наличен в архива на новините, може би около 8-9 страници назад...

# 1 367
Възможно ли е статистиката за Ловеч още да не е готова? Или аз не гледам където трябва? Днес ли е крайния срок?

# 1 368
  • Бг-мама
http://www.ruobg.com/messages/file_messages_students_16/statistika_2018.pdf
 ПЛОВДИВ
Сега ако някой я е запазил за миналата година нека я качи , че аз съм я затрила , а ми се ще да опитам да сравня и да помогна на близко дете.
Файлът е наличен в архива на новините, може би около 8-9 страници назад...
намерих го благодаря , редактирах си поста.
ще има покачване в точките около 151 , това показаха моите сметки.

# 1 369
Реших да погледна списъка с приетите деца през 2017г в НЕГ. Забележете, че са приети по списък 189 деца, от които само 89 са момчета. Това дискриминация по пол ли е? Миналата година на сина ми не му достигна една точка да се класира.

# 1 370
Някъде напред в тази тема мернах една таблица - разработена от Дидева за евентуалните балове за НЕГ за 2018 г., но беше за момчета. Дали има такава таблица направена от Дидева и за момичета?

# 1 371
Моя боб показва ,че малко вероятно да влезнем в НЕГ  за Бургас с 175 точки.Като смятам 100 деца за новото училище за програмиране, в Математическата 156 и ние май не се класираме за НЕГ. Ще хвърлите ли и вие един боб?.....дано вашия  покаже обратното.

175 общ предполагаем бал или 175 точки от двата изпита? При второто сте сред първите 80 в града.

И всички преди вас да запишат НЕГ пак ще има място за вас. Laughing
Ошашках се и тръгнах да ги събирам допълнително.Добре ,че ми разясни учителката и по математика ,та ми спести притеснения.

# 1 372
Имам нужда от помощ за гр.Пловдив.Не мога да се ориентирам със статистиката.Може и на лични.

# 1 373
Зечова,
виж и формирането на бала за съответните паралелки, кое се удвоява или утроява. Аз си направих една проста екселска табличка за мен само и получих за дъщеря ми три бала: 431, 436 и 441....повече няма да задълбавам, подреждането ще оставя на системата. Сметнах само колко девойки са пред нея...
Аз нямам зор да сравнявам, но ако искаш виж и статиите за това как са се придвижили баловете м.г. на първо и второ класиране - излизат лесно в гугъла в Марица и учавпловдив.ком :-
В архива на РУО има и таблица за мин и макс балове по паралеки за м.г.

# 1 374
Таблиците на Дидева свършиха същата работа, но все пак обещах този линк:
https://izpitai.me/client/school_grades

# 1 375
  • Бг-мама
Зечова,
виж и формирането на бала за съответните паралелки, кое се удвоява или утроява. Аз си направих една проста екселска табличка за мен само и получих за дъщеря ми три бала: 431, 436 и 441....повече няма да задълбавам, подреждането ще оставя на системата. Сметнах само колко девойки са пред нея...
Аз нямам зор да сравнявам, но ако искаш виж и статиите за това как са се придвижили баловете м.г. на първо и второ класиране - излизат лесно в гугъла в Марица и учавпловдив.ком :-
В архива на РУО има и таблица за мин и макс балове по паралеки за м.г.
Благодаря Тане. Всичко видях , момичето се бори за руската гимназия с испански. Там е с квоти , така че статистиката в този и вид показва покачване в регистъра където е момичето. Ще бъде много на ръба за второто класиране. Дано да и стигне , че наистина много труд положи девойката.

# 1 376
  • тук-там
Това е спрямо статистиката миналата година и доста време го дъвчем тук. Вече е важно прогнозата спрямо тазгодишните резултати. Дидева ако пусне прогноза и за девойките, ще сме много благодарни!

# 1 377
  • Sofia
Някъде по темите четох коментар от една майка, чиято дъщеря е била приета и в 1АЕГ и художествено училище.
В крайна сметка избрали езика.След като завършила обаче отишла да учи анимация в чужбина, вече знаеща два езика перфектно.Труден избор.И дъщеря ми ще кандидатства в художествените училища, но нейния БАЛ е нисък за  хубавите езикови гимназии, иначе аз сигурно щях да избера тях.Мисля, че в средното е най-добре да се научат езици, пък после ще могат да учат каквото си искат.Сега избора е голям и тук и в чужбина.
И моята логика е такава, даже няма да я пращам на изпит за художествените. Успях още лятото да я убедя, че е по-добре да учи език и общообразователните предмети. Няма проблем допълнително да ходи на уроци по рисуване, ако иска. Но ако след 5 години изведнъж реши, че иска да учи примерно право или медицина, трудно ще навакса пропуснатите знания.

# 1 378
Именно! Цяла година беше буквално оставена на самотек, не мисля, че сега е времето да се налага мнение. Сама стигна до извода, че ФЕГ е нейната гимназия по ред причини.
Благодаря!
Мисля, че ако до 7 клас е било добре да се месим в това. къде да учи детето, вече на този етап  -  след 7 клас, не е добре да го правим. Нека избора дойде от тях , за да правят нещата с удоволствие. Вярно, че може и желаното училище да не се окаже това, което са очаквали, но и това ще им е от полза в бъдеще. Нека те избират , а ние само да ги  подкрепяме. Успех на децата!
Аз не съм съгласна с изказаните мнения, тъй като на този етап децата се влияят и от мнението на другите деца, което не винаги е прагматичното. Разбира се, че изборът трябва да бъде направен на база на интересите и способностите на детето, но и ние родителите изиграваме изключително важна роля, помагайки на децата си да вземат информираното и разумното решение. Все пак това определя обучението им в рамките на цели 5 години. На 13-14 година е нереално да изискваме от тях да имат напълно ясна представа за своето развитие, тъй като голяма част и от родителите нямат яснота за това.
Смятам ,че трябва да се избират училища и специалности, които предлагат по-голям шанс за реализиране впоследстие. Лично аз бих заложила на избора  "обикновен програмист", както беше цитирано в предходните постове, отколкото на специалности с лимитирано търсене на пазара. Но всичко е въпрос на избор...

Последна редакция: чт, 07 юни 2018, 11:37 от Belchosisi76

# 1 379
ИЗвинявам се, някой дали има линк с по-добра статистика средно за училищата, за да видим представянето?

Общи условия

Активация на акаунт