СЕДМИ клас – 7 – Резултати, статистики и желания редим (04.06.2018–10.06.2018)

• 183 275
  • 2 022
  •   1
Отговори
# 1 380
  • София, Младост
Аз се включвам с едно малко по-различно питане.
Интересно ми е да разбера колко деца не са посещавали школи или частни уроци за подготовка за НВО и съответно какви са техните резултати.
Моля, ако има такива да ми пишат. Може и на лични.

Кварталното училище, без никакви уроци по БЕЛ, без школа-89т (33 на преразказа). По математика ходи на уроци - 87т. Момиче

# 1 381
  • Sofia
Интересно ми е да разбера колко деца не са посещавали школи или частни уроци за подготовка за НВО и съответно какви са техните резултати.

44т. по математика (7 от втори модул), в училище е м/у 2 и 3, подготвял се е половин ден в деня преди матурата.  Mr. Green
По БЕЛ е с 68,5т. (22,5 на втори), но там е ходил 1,5м на уроци и освен това е с дислексия и дисграфия, та не се брои.

Ние сме доволни, очаквахме по-малко, предвид колко е заинтересован от матурите. В класа му средните резултати са подобни и на децата, които са ходили на курсове.

Жаде, моят син не е посещавал изобщо уроци нито по математика, нито по БЕЛ. Ние го записахме на курсове по рисуване, защото ще кандидатства в училища или гимназии с такъв профил, изобразително изкуство. По време на годината аз съм му помагала много по математика, защото той там е слаб и трудно схваща, по български като цяло си се справя сам. Резултатите му са, както вече казах, 15 точки по математика /всъщност не му е достигнала само една точица за тройка/ и 48.50 точки по БЕЛ.

# 1 382
  • Варна
Таблиците на Дидева свършиха същата работа, но все пак обещах този линк:
https://izpitai.me/client/school_grades
Това е супер, поздравления! Жалко че няма и за Варна такава табличка, да видим и нашите шансове Simple Smile

# 1 383
Таблиците на Дидева свършиха същата работа, но все пак обещах този линк:
https://izpitai.me/client/school_grades

Само за София ли се отнася? Не виждам избор на градове...

# 1 384
, момичето се бори за руската гимназия с испански. . Дано да и стигне , че наистина много труд положи девойката.
Ех, този испански Wink Дано! Ние няма да сме там. Вторият език е само руски.

# 1 385
  • Sofia
Гледах статистиките, но не се ориентирах, тази година за София-град колко е средния резултат по МАТ и БЕЛ. Видях статистика само за 1-ви модул в една графика, но за двата заедно не видях.

# 1 386
Сутринта ходи с баща си да си види работата по Математика, както и подозирахме с него, няма грешка Grin
Беше взела листа, на който ги реши след изпита. Но се оказа, че там някои ги е объркала. Сама се чуди как при положение, че са толкова лесни... но в крайна сметка решаващото е не колко знаеш, а колко си показал, че знаеш. Хубав урок получи, за щастие без последствия, защото ѝ стигат точките за желаното. Дано следващия път, когато има изпит помни поуката и внимава повече (но едва ли, заплесът от мен го е взела, не мога да ѝ се сърдя Joy).
Няма опашки, организацията е отлична и учителите много отзивчиви Flowers Hibiscus

Дъщеря ми изкара 49.500 по Мат и 58.500 по БЕЛ. Но тя не само не е посещавала школи, ами и въобще не се е подготвяла, мързелът е пълен. От нейния клас имаше още няколко деца без уроци, но подготвяли се самостоятелно, точките им се движат от 70-75. С една дума - НВО съвпада с оценките им в училище, ако оценяването там е коректно. Това му харесвам на нашето училище, няма подарени оценки и човек има реална представа за детето си.
Ако сравнявате с миналата година имайте предвид, че 2 модул тази година беше пъти по-труден от миналата, за миналата пълни точки на него имат над 400 деца, тази година едва 68. Имаше материал, който не е предаван в училище.

maibg, май не дават статистика за двата.

# 1 387
  • Пловдив
, момичето се бори за руската гимназия с испански. . Дано да и стигне , че наистина много труд положи девойката.
Ех, този испански Wink Дано! Ние няма да сме там. Вторият език е само руски.

Така като гледам, масово момичетата тази година ще се борят в Руската с испански. Предполагам, че това доста ще вдигне бала. Но нас не ни интересува. Ние сме в Английската с английски. За там нямаме грижи. Като цяло в Пловдив тази година е доста силно НВО. Почти като миналата. Няма голям спад във високите точки, както е в София, Варна, Бургас.

# 1 388
ИЗвинявам се, някой дали има линк с по-добра статистика средно за училищата, за да видим представянето?
Не знам какво визирате с "по-добра". МОН публикува такава. За миналите години я има в нета.
Ето първото, което намерих за 2017г.
Има и пълен списък.
За тази година е рано. Имаме само топ 10 на училищата по среден резултат от матурите през 2018.
https://drive.google.com/file/d/1wFhrRVoBOsIlEdzvZqqq-rb31AP_XQIh/view

Последна редакция: чт, 07 юни 2018, 12:23 от mamaDea

# 1 389
  • София
Онзи ден, търсейки нещо по архивите на форума, се зачетох из старите  ми публикации.
Значии, моето дете за 7 години, не е отбелязало и крачка в развитието си и убежденията си.
В темата за първи клас, съм писала, че дни преди 15.09 ме е питал, защо ще учи български език, като си го знае и смята това за безсмислено. Резултатите от матурите показват, че той все още е на това мнение. Grinning
Както казва той, "мозъкът ме заболя " от мислене и сметки в последните дни.
Ще редим 101 желания, пък дано математиката ни "върже" за така желаното НПМГ.
Каквото и да е, обичам си го такъв, какъвто е - енергоспестяващ, мързелив, умен и чаровен, дет'съ вика "на мама гарджето".
Голямо клише е, но в напечените моменти (и в четвърти клас, а и сега), се случват сериозни неща, които ми напомнят, че здравето и стабилното психическо състояние са най-важни.
Оставам с черешите, ягодите и по малко бело до второто класиране.

Браво на всички деца и родители, които устояха на тази мелачка!

# 1 390
  • В чуден свят с четири Слънца
нищо не разбирам от статистиката, някоя добра душа ще разясни ли

Да се опитам да обясня Simple Smile
Ето я таблицата  с натрупване:https://docs.google.com/spreadsheets/d/1nFnGi0QOnVmv12LA_OUZuB5THZjFMGFPg8wDYHxzFDA/edit#gid=1751400603

Синчето има 91т. по МАТ по  и 80 точки по  БЕЛ, т.е. сбор 171т. гледаме таблицата примерно за сбора първо. Намираме в първата жълта колона точки 171 и на този ред виждаме, че има точно 46 деца точно с неговия сбор, а децата, които имат повече от неговия сбор са 580, общо момичета и момчета.
По-надясно на този ред виждаме в колоната мъже с този сбор са точно 21 момчета, а общия брой момчета с по-голям от неговия сбор са 200, т.е. е на 201 място сред момчетата.
Още по-надясно в таблицата на този ред са статистиките за момичетата, които се интерпретират по същи начин.

Сега да видим отделно по предмети:
Гледаме пак първата жълта колона, и намираме примерно първо 91 числото, което съответства на точките му по МАТ и гледаме за този ред, колони D и E и виждаме, че има точно 73 деца, изкарали 91 точки по МАТ като него, а тези, изкарали повече са в колона Е и са 258 общо момичета и момчета. За да видим колко са момчетата само, гледаме на този същия ред, по-надясно в колона J и K и виждаме, че 36 момчета са изкарали по МАТ също като синчето 91т., а 122 са се справили по-добре от него и имат повече точки на МАТ.

Посъщия начин се разглеждат и момичетата, както и аналогично на математиката, се гледат и колоните, за да се види позицията по БЕЛ - общо, както и отделно за момичета и за момчета.

Дано съм обяснила добре Simple Smile

# 1 391
Нямам време да изчета всичко написано. Ако някой проявява интерес към девойките в София, да ми пише на ЛС.

# 1 392
  • Варна

Днес не мога да отворя таблицата за Варна, вчера я отварях без проблем. Вие отваряте ли я?

# 1 393
Имаше грешка в единия ред и я изтрих. Ще ти пратя линк към ремонтираната.

# 1 394
  • София
При проверка на работата по БЕЛ виждат ли се присъдените точки?

Общи условия

Активация на акаунт