СЕДМИ клас – 7 – Резултати, статистики и желания редим (04.06.2018–10.06.2018)

• 182 254
  • 2 022
  •   1
Отговори
# 1 890
  • София
Flowers HibiscusРусалке, От днес съм ти двойно по-голям фен!

За училищата знаеш, добре, преживява се.
Задачи денонощно решаваш, пак добре, и аз в тези води плувам отдааавна, отдавна.
Обаче мерена реч, ето тук РЕСПЕКТ от мен!
Направо ще си ги отпечатам и ще дойда за автограф с посвещение!:hibiscus:

# 1 891
Извинявам се, че отвличам темата, но някой може ли да ми каже спешни банешки методи за лечение на гърло, освен мазането с мед, ракия, сода и каквото там се сетите. Температурата свалям, но има налепи по гърлото. Драмата с екскурзията, у нас, е по-голяма от тази с точките на НВО Joy . Нещата започват да се нареждат по старому, младежа не се е деформирал психически много от исерията, явно.

Два пъти лекувах гнойна ангина на сина ми тази зима с гарагара с прополисови капки. Разтваря 20 капки в 2-3 пръста вода в кафяна чаша и се гаргари, докато изразходва целия разтвор. По 3-4 пъти дневно. Гнойните налепи изчезнаха още на 2-рия ден, болките в сливицете отшумяха до третия.

# 1 892
  • Пловдив
Здравейте! Бях по-активен преди 5 години, когато големия ми син беше на тази вълна но пък при него нещата бяха по-ясни - той си искаше Системно програмиране в ОМГ (Пловдив), това си му беше първо желание, изкара си необходимия бал, приеха го първо желание е точка! С девойките (близначки), обаче, дилемата е голяма, защото искат английски, но без математика, това значи, че ОМГ отпада като вариант. БАЛ-а за езикови гимназии им е 407, което според моето предвиждане значи, че (почти сигурно) ще ги приемат във която и да е езикова гимназия в Пловдив. Въпросът е как да ги наредим? Изборът е между ЕГ Иван Вазов (Руската), ЕГ Пловдив (Английската) и Хуманитарната. ЕГ Иван Вазов има един голям плюс - учат на една смяна, само първа, което за нас ще е голямо улеснение! Мами и татковци от Пловдив, дайте съвет как да ги подредим 2-ро и 3-то желание, пък и първо??

# 1 893
Отзиви от изпита по Биология в НПМГ ?

# 1 894
  • Пловдив
Здравко, имай предвид и втория език. В ЕГ Ив. Вазов е руски, в ЕГ Пловдив - немски.
За мен лично ЕГ Пловдив си е английската ...
в Хуманитарната балът се образува по друг начин, но предполагам това го знаеш.
Аз лично бих ги подредила така
ЕГ Пловдив, ЕГ Ив. Вазов, ХГ

# 1 895

Дъщеря ми го оценява по 10то-бална скала на трудност на 7-8, като най-трудното е 10. Имайте предвид обаче, че тя почти не се е готвила за биологията, всичко е на училищни знания. След НВО-то прехвърли май учебника веднъж - и за това не съм сигурна. Така че за дете, което се е готвило целенасочено, би трябвало изпитът като ниво на трудност да е доста по-лесен.

# 1 896
Ако някой от Пловдив желае информация за ЕГ "Пловдив", мога да я опиша от гледната точка на завършила миналата година? Може да ми задавате конкретни въпроси.

# 1 897
  • София
А някой има ли впечатления за Втора Английска като училище? Дадох вчера на сина ми паралелките да си ги подреди според желанията и на второ място той сложи Втора Английска с английски и испански.

Аз не ви го препоръчвам, защото дъщеря ми успя да изкара само една година там и беше ад. Преместих я в НПМГ и изобщо нито тя, нито аз съжаляваме.
Втора английска като училище е сравнително читаво, но само в долните класове (8 и 9 клас), където децата са все още в нова атмосфера, всеки си учи, иска да се изяви пред другите, дисциплината е на ниво. Вече в 11-12 клас е трагедия. Дъщеря ми поддържа връзка със тамошния си клас, смениха 5 учителя по английски, проблеми в класа, класен ръководител сменяха.

И може би ще попитате защо съм преместила дъщеря ми. Да, мога да кажа, че тя реално получи някакви знания там, но една зимна сутрин ми се обади разплакана как е заключена от директорката пред училището на минус 10 градуса докато вали сняг. Това било училище с правила и не можело да се закъснява сутрин, съответно, който закъснее, остава заключен отвън.
И аз като подпалих ... и господари на ефира съм викала. Директорката е отвратителна Grinning А и не че нещо искам да плюя по училището, детето си намери страхотни приятели от там, но 2 АЕГ е известна с рекордния си “надпланов” прием. Детето като беше 8 клас, в началото на годината бяха 26 деца, в края на срока бяха вече 35. Нямаше място в стаите им и караха децата да разнасят столове и чинове...

2-ра АЕГ беше пръв и единствен избор на голямата ми дъщеря. И беше щастлива там от първия до последния си ден тази година. Идва от частно училище до 8 клас /спярганото тук СС. Облачна, Grinning/. И днес, вече завършила, твърди, че не би направила различен изор. Аз имам своите забележки, които са сходни със забележките на други познати родители от всяка една от другите "елитни" гимназии /кавичките са, защото не съм фен на този израз/. Ама чак пък ад! Thinking Не разбрах в какво се изразява трагедията в 11-12 клас, но и такава не съм видяла. Дъщеря ми, мнооого енергоспестяваща, завърши с резултати на матурите - 5,57 по БЕЛ и 5,96 по АЕ. Надплановият прием е факт и винаги ме е дразнил. И да, 2АЕГ е един от рекордьорите. Май най-малко са в НЕГ и Испанската, но и там има по някоя и друга бройка. До 35 не са стигали, поне нашия набор. До 32-33 - да. Заключването на вратата след началото на първия час, също е факт /после я отключват/ и за мен е тъпо. На дъщеря ми се е случвало само веднъж, но е имала благоразумието не стои навън на - 10 градуса. Намерила е по-добро и топло решение. Joy В интерес на истината, на изпита за АК, деца и родители чакаха пред портала повече от 40 минути, а валеше и много деца нямаха и чадъри. Но бяха обявили, че ще отворят вратите в /примерно, че не помня точно/ 10:00 и ги отвориа точно в 10:00. Нито секунда по-рано. И никой не се оплака. Не съм фен на заключването, ама някак си, хем искаме дисциплина, хем да няма правила. Smirk Един учител по английски смениме в 10-ти клас. С гръм и трясък го сменихме - и децата писаха жалба и родителите ги подкрепихме. Никога не съм се срещала лично с директорката, но реагира и махна недоразумението. С класа и класната не сме имали проблеми. Класната им по биология е страхотна. Тя е едно от нещата, заради които си струва пребиваването във 2 АЕГ стана и учител на годината преди 3-4 години/. Винаги е възможно да се случи лош клас и се радвам, че дъщеря ви се чувства добре в НПМГ. Много харесвам училището, но никое от децата ми не проявява интерес.
Признавам, че ми стана малко любопитно как става преместването от АЕГ в НПМГ след 8-ми клас.

Ех, няма ли кой да напише нещо подобн и за Испанската. Само тя остана неоплюта. Frowning1

# 1 898
Здравейте! Бях по-активен преди 5 години, когато големия ми син беше на тази вълна но пък при него нещата бяха по-ясни - той си искаше Системно програмиране в ОМГ (Пловдив), това си му беше първо желание, изкара си необходимия бал, приеха го първо желание е точка! С девойките (близначки), обаче, дилемата е голяма, защото искат английски, но без математика, това значи, че ОМГ отпада като вариант. БАЛ-а за езикови гимназии им е 407, което според моето предвиждане значи, че (почти сигурно) ще ги приемат във която и да е езикова гимназия в Пловдив. Въпросът е как да ги наредим? Изборът е между ЕГ Иван Вазов (Руската), ЕГ Пловдив (Английската) и Хуманитарната. ЕГ Иван Вазов има един голям плюс - учат на една смяна, само първа, което за нас ще е голямо улеснение! Мами и татковци от Пловдив, дайте съвет как да ги подредим 2-ро и 3-то желание, пък и първо??
Ами зависи какъв втори език искат да учат.Ако е немски, пишете Английската(ЕГ. Пловдив). Ако искат да е руски, пишете руската (ЕГ. Иван Вазов). По принцип английската я имат за по-елитна от руската. А реално как е, не знам.
Кажете отзиви за системното програмиране, че на нас ни предстои редене на желания в МГ.

# 1 899
  • София
Много е гадно в испанската. Отвратително училище. Не си пращайте децата там.
Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 1 900
Ела да видиш във Варна  - в класа са 5 момчета
В СМГ също са малко момичетата, но все пак не можем да кажем, че са девически или мъжки, щом има за цвят Simple Smile
В кварталното училище в класа на дъщеря ми са 6 момичета, чудесно си се развиват всички, не виждам някакви проблеми, всичко е в главите ни.

Едно е да има само 5 момичета и съвсем друго - само 5 момчета. Cry

Не знам колко момчета биха останали да учат в паралелка от 24 момичета и 2 момчета. Крайният резултат ще е да се отказват предварително от кандидатстване в такива гимназии. Момче, което учи в 'женско' училище не би се приемало добре между тинейджъри. По скоро ще е повод за подигравки. При момичетата е различно - те просто ще са ухажвани от по - голям брой момчета. Въпреки че в 'Джон Атанасов' момчетата се смеят, че 'момичетата са малко, но за сметка на това са грозни'.

# 1 901
Коя е класната по биология във 2-ра АГ. И мен ме интересува прехвърлянето в НПМГ. В общи линии, допада ми нулева година в ЕГ, после НПМГ.

# 1 902

Според дъщеря ми изпитът е бил труден дори и за децата, които са се готвили целенасочено. Тя не е от тях, но нейни приятелчета са, като това им е първо желание по принцип и бяха мотивирани доста през годината.

# 1 903
В общи линии, допада ми нулева година в ЕГ, после НПМГ.
Какво разбираш под " нулева година"? Осми клас?
Въпросът е дали на детето ще му допаднат приравнителните изпити, които трябва да държи при преместване след осми клас от паралелка с ИИЧЕ в такава с РИЧЕ.

# 1 904
  • София
То не е ли проблем по-скоро обратното?

Общи условия

Активация на акаунт