СЕДМИ клас – 7 – Резултати, статистики и желания редим (04.06.2018–10.06.2018)

• 182 247
  • 2 022
  •   1
Отговори
# 1 920
  • Пловдив
Здравко, и ние сме в подобна ситуация. Обаче имаха страхотна учителка по АЕ в 8 клас, учителят по МАТ е № 1 за мен, но екипът по програмиране е ... пълна скръб. Има и учещи деца, които  програмират, но не разчитат на училището за знания. Програмите им са стари. Интересът изчезна много бързо, за съжаление. Не знам как се настоящите осмокласници. Дано са осъвременили учебните планове.
Но в класа в голямата си част са амбициозни и учещи деца. Та средата е добра. Казала съм, че трябва да извлече най-доброто за себе си от училище, учители и съученици. И най-вероятно с програмиране повече няма да се занимава. 

# 1 921
Ей, тая Санака много претенциозна значи!  Ти му подадеш пръст, то то изяде черешките 😈
Стига с тия череши. Да минем на кайсии и прасковки  Joy. Да не неглижираме дините, все пак.

# 1 922
  • София
Ей, тая Санака много претенциозна значи!  Ти му подадеш пръст, то то изяде черешките 😈
Стига с тия череши. Да минем на кайсии и прасковки  Joy. Да не неглижираме дините, все пак.
Хахахаха...
Да слагаме червената точка или е достатъчно късно?

# 1 923
  • София
Здравейте, аз съм от шестокласната тема.
Интересно ми е децата, които са избрали НЕ, но не им достига балът за НЕГ или 73-то, как биха подредили следващите си желания? 35-то, НФСГ, в което също вече има опция да се явиш за DSD или биха сменили приоритетите?
Чисто информативно -има голяма разлика между ДСД1 и ДСД2. В НФСГ се предлага обучение и опция за явяване на ДСД1, при което максимално достижимото ниво е В1 (може да се вземе и с А2). ДСД2 е подготовка и явяване на изпит за ниво В2 или С1 ( в зависимост от справянето на ученика)  и обучението в София е само в 91НЕГ, 73 СУ, една паралелка на 35-то и двете частни "Ерих Кестнер" и 'Веда". Та в този смисъл НФСГ не е  аналог на останалите изброени. И няма как да е,  гимназията е професионална, ДСД 2 се държи в езикови, в които има не само повече часове по езика, а и предмети на него + в повечето случаи и немски преподаватели.
По-близко до  езикова са примерно паралелките с немски в 18-то и 12-то, отколкото  НФСГ или НТБГ.

Последна редакция: сб, 09 юни 2018, 23:06 от пенсионирана русалка

# 1 924
  • София
Хахахаха...
Да слагаме червената точка или е достатъчно късно?

Червената точка отдавната не е достатъчна. Ако продължаваме така, до 29-ти ще вземат да ни банднат и тогава как се чака класиране, кааак! Scream

# 1 925
  • София
Искам да кача нещо в скрит текст, за да не ни отсвирят, но съм през мобилния и не знам как.

# 1 926
  • София
Искам да кача нещо в скрит текст, за да не ни отсвирят, но съм през мобилния и не знам как.

Скритият текст няма да промени много, освен ако не го криптираш. Joy

# 1 927
Коя е класната по биология във 2-ра АГ. И мен ме интересува прехвърлянето в НПМГ. В общи линии, допада ми нулева година в ЕГ, после НПМГ.

Сега не знам как точно ще стане такова прехвърляне с новите учебни програми, но когато местихме детето, видях в сайта на НПМГ обявени свободни места ( а междудругото сайтът на това училище е един от най-обновяваните и информативни сайтове на гимназия, който съм виждала), директорката ме покани в училището, обясних й за какво става дума.
2 приравнителни изпита й назначиха - по химия и биология, тъй като в НПМГ, нищо че има езикова година с 18 часа език, профилиращият предмет си върви успоредно с класа, тоест те в 8 клас хем са учили език, хем са учили и химия за 8 клас.
Детето си взе учебниците от конспекта, изкара шестици на приравнителните, даже директорката ми се обади лично по телефона и каза, че е възхитена как дете от езикова гимназия без да е учило химия и биология изобщо в 8 клас е постигнало такъв резултат. Другото, което ми харесва е, че там няма никакъв надпланов прием. Който е приет, приет. Явно ние тогава уцелихме късмет с това свободно място.
Дъщерята след това изкара и пълни шестици на изпитите в Медицинския университет благодарение на много часове в училище. Ако беше останала във 2 АЕГ съм сигурна, че трябваше да ходи на уроци, защото там дори в профилирана паралелка с химия и биология, часовете са едва 4 седмично, докато в НПМГ бяха 10.

# 1 928
  • София
Е, поне да не дразни по-сериозните Joy
Ама като сте рекли, не се сдържам, току що го прочетох и не мога:
..........
Хайде да си дочакаме класирането, наистина.

Последна редакция: сб, 09 юни 2018, 23:51 от oblachna

# 1 929
  • София
Ааа, имам и аз такива грешки 😂 Първи клас, другарката Петкова прави диктовка за първия учебен ден на Мечо. Та, тръгнал Мечо с трепет в сърцето към горското училище, а "в торбичката, до букварчето, мама Меца му сложи и една топла питка". Е, а познайте дали не бях объркала и-то в "питка" 😆 След години, като си разглеждах детските тетрадки, запазени от мойта мама Меца, с глас се смях, представяйки си изцъклената другарка Петкова 😂 Но жената невъзмутимо беше подчертала у-то с червено и отгоре написала и, все едно всеки ден поправя такива грешки...Колко ли се е смяла 😄

# 1 930
  • София
Скрит текст:
Здравейте, аз съм от шестокласната тема.
Интересно ми е децата, които са избрали НЕ, но не им достига балът за НЕГ или 73-то, как биха подредили следващите си желания? 35-то, НФСГ, в което също вече има опция да се явиш за DSD или биха сменили приоритетите?
Чисто информативно -има голяма разлика между ДСД1 и ДСД2. В НФСГ се предлага обучение и опция за явяване на ДСД1, при което максимално достижимото ниво е В1 (може да се вземе и с А2). ДСД2 е подготовка и явяване на изпит за ниво В2 или С1 ( в зависимост от справянето на ученика)  и обучението в София е само в 91НЕГ, 73 СУ, една паралелка на 35-то и двете частни "Ерих Кестнер" и 'Веда". Та в този смисъл НФСГ не е  аналог на останалите изброени. И няма как да е,  гимназията е професионална, ДСД 2 се държи в езикови, в които има не само повече часове по езика, а и предмети на него + в повечето случаи и немски преподаватели.
По-близко до  езикова са примерно паралелките с немски в 18-то и 12-то, отколкото  НФСГ или НТБГ.
Русалка, безценна информация, благодаря! Хубаво, че ми отвори очите отрано, че аз едни сметки отсега правя, ама без кръчмаря Laughing. Явно ще сменям приоритетите, както belinda спомена, ако не ни огрее за НЕГ или 73-то.

# 1 931
Русалке, къде ти изчезна творческият порив... каза днес 2 стихотворения Simple Smile

# 1 932
Премести се в Литературния кръг Simple Smile

# 1 933
  • София
Белинда, моето момче, май като повечето, проговори хубаво и разбираемо, май чак към 2.5-3 год.
Една от най-сложните му думи беше "пеперудка".
Края на юни, свекърва ми празнува юбилей. Обяд, в градината на скъпарско заведение. По декоративните огради накачени саксии с цветя, които по това време на годината са пълни с пеперуди.
Събират се гости, отделно ресторанта си пълен, всички се радват на къдрокосото шиле...идилия. Започва обяда, детето започва да щъка из градината и по някое време се чува : " Бабо, бабо, пепу.киииии"
Хората се задавиха с обяда си. Всички. Цялото заведение.

# 1 934
  • София
Марина, стана ми интересно как така имат по 10 часа химия и биология седмично... Или общо 10 часа за двата предмета? Ако е второто, поне по единия профилиращ предмет няма никаква разлика с ЕГ. Подчертавам, че не говоря за качество  на обучение, а за брой часове. И за кой клас става дума?  Защото по другия предмет профилирането в ЕГ е само в 12 клас. В 11 клас 1-ият профил в никакъв случай не е само 2 часа в ЕГ, ако  под упоменатите 4 имате предвид сбора от  химия и биология. До 5 часа или даже 6 часа  може да стигне само единият профил в езикови още в 11 клас  с разните вратички  във вид на СИП примерно. Да кажа само, че много харесвам НПМГ,  дъщеря ми има съотборничка оттам, която е супер напреднала с химията. Помогна й веднъж на моята девойка, видях с очите си и чух с ушите си на какво ниво е - завидно.  И ако всички са с такова - евала.  Simple Smile  Но едва ли са... Нима всички от ЕГ излизат с еднакво ниво по езика или всички от СМГ са по-по-най математици? Училището си е училище, ама има значение и индивидът. Поздравления за дъщеря Ви в този ред на мисли,  да изкараш две шестици за МУ  без уроци си е сериозен повод за похвала.

Последна редакция: нд, 10 юни 2018, 01:08 от пенсионирана русалка

Общи условия

Активация на акаунт