Дневникът - тема 93 - Да отслабнем всички заедно!

• 52 809
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
Като казахте Лидл и шунка, та се сетих, че скоро си купих пуешко от Лидл и си направих нещо като домашна шунка - слагат се подправки и пуешкото филе се намазва със зехтин, след това се овалва в подправките и престоява няколко часа. След това се слага в предварително загрята на 250 градуса фурна, пече се 17 минути и се изключва фурната, но не се отваря. След 4 часа месото се изважда. Изглежда като шунка и става за бърза закуска, че даже и обяд. Правих си и с шилешко, но с малко по-различни подправки.

# 451
  • София
кажи един недискаунтър, защото аз луканка не мога да си намеря  Whistling
Франи, казвала ли си колко си килограма?
Бях над 70 -72 кг. / 164см. От една седмица за първи път от години се показа 53. Структурата ми обаче е такава, че имам още на дупе, бедра и мааалко на корем. И съм с много дребен кокал. Затова може да звучат малко, но има какво да се желае още. Е, няма да заизглеждам като на 20, но това е друга бира Simple Smile
И аз не бях купувала луканка с години. Скоро ми се дояде и купих най-скъпото на Тандем. Нещо беше свинско и говеждо и увита в картонче. Не се сещам серията как се води. Хареса ми, но една луканка излиза към 9лв. парчето.
Има един "Попов", но само по малки магазинчета се продава. Уж е само месо. Ама..не знам. Пак те правят Камчия, Телешки и кренвирши по БДС по старите рецепти. Ама излизат златни!
В Лидъл много ми хареса Бански старец от серията "Родна стряха".

Последна редакция: чт, 28 юни 2018, 16:19 от Franie

# 452
браво, Франи, 53кг са чудесни за 164см

последно да те питам за луканките - как са според теб луканките на костинбродската фирма "Джиев"?
те са с 50% пилешко, но майка ми ги дъвче по-лесно и да знам с какво я зареждам Simple Smile

# 453
На Попов съм вземала 2-3 пъти за детето, пише, че е само месо, вкусна е, надявам се наистина да е месо, иначе друга шунка аз лично не купувам.

# 454
Herzen чела съм, че никакви колбаси с пилешко не трябва да се взимат. Аз веднъж взех и то био от Алнатура и като прочетох в къщи колко много палмова мазнина има вътре защото пилето е постно все пак . Въпроса е типиката на колбаса и ако месото ти не пасва на консистенция какво са донабутали вътре .

Мъжа ми преди доста години се беше вторачил в накакви кръвни изследвания и досаждаше на лекаря с уплахи за холестерол . Май беше прочел, но не домислил нещо ... добре че му мина. И лекаря му беше казал ... ами може да купувате обезнмаслена извара, и обезмаслено мялко ... и дори не с 1,8 % ,  ами може да си го купите с 0% ... Въпроса е дали е мляко тогава и какво има вътре за да изглежда като мляко. Защото по природа млякото си има масленост. Е това го помня и вече гледам натурата на продукта, не само съставките. Защото колкото и да гледаш е като калейдоскоп. Може да го види така , но може да го видиш и иначе ... зависи как го завъртиш.

Франи, леле как искам и аз да съм толкова ! С какъвто и да е кокал!

Къде се намират на Попов?

# 455
Аз лично си купувам от една млекарница на Янко Сакъзов, срещу парка Заимов. Другаде не съм ги виждала, но не съм и търсила.

# 456
Аз много харесвам зелената луканка от лидл, както и шунката, която се коментираше пак от там. 

# 457
... зелената луканка от лидл   ...
в нашия лидл няма. трябва да ходя да търся суджук в турския , но там суджука е телешки и сравнен с нашия е сякаш да сравняваш нашата лютеница с техния айвар. Изобщо не ги бива. Само за айряните и баклавичките , а и едни царевични пръчици с червен пипер. Ама страхотни.  Именно заради тези баклавички не припарвам там .

# 458
  • София
Herzen, благодаря!
Надявам се, че подобни самохвални постове като моя действат стимулиращо Simple Smile
Знам, че когато беше жив "Страият Джиев", много държеше на това да не се добавят излишни неща.
Към момента не знам какво се случва.
Не съм пазарувала скоро, но сега поне всички са принудени да пишат в етикетите цялото съдържание.
Друг е въпросът, че няма да напишат с какво си харнят пилетата примерно.
Истината е, че повечето, които се опитват да правят чиста продукция, биват премазани от другите и от ниската покупателна възможност на потребителите. Много кратък е срокът на годност на подобни продукти и така търпят огромни загуби, не ги искат от дистрибуторската мрежа, веригите и дори малките квартални магазинчета.
Защото като е скъпо се купува малко или никак, разваля се и загубите по веригата са непосилни. Накрая се отказват или минават на добавяне на гадости.

# 459
Гледам за мезета сте се разписали и бързам да прочета Simple Smile
Аз скоро научих за 'Балкански легенди'. Страхотни са им нещата, без куп химии, а и цените са добре.

# 460
  • София
    Къде се продават?

# 461
Трябва да се провери в кои магазини има техни неща, вероятно в нета има инфо.
Аз разбрах за тях покрай новият бизнес на шефа ми - отвори си магазин за месо и предлага и техни неща.

# 462
Ами напиши къде, ние доволни и шефът доволен Simple Smile
Виж к’ви готови гладни клиенти си му намерила Laughing

# 463
Скрит текст:
А в Силистра сме ние, а въпросните са от Русе, но в нета ги засякох в няколко сайта + в разни магазини Simple Smile
Ей това ми излезе за София ама дали е актуално - не знам. От сайта домашница.ком - гр.София, кв. Борово ул. Света Марина №33

По темата: Снощи към пилешкото добавих чеснов сос и днес ще пукна ... Отвратително се чувствам - тежко ми е, подута съм, стомаха ме боли и нямам мента на капки вкъщи за да се нормализира ... Май ще изкарам един неплануван воден ден, пък после ще си имам едно наум да не поръчвам такива неща в заведение Angry

# 464
  • Бургас
Зизу, мен в подобни случаи ме спасява лъжичка сусамов тахан.

Общи условия

Активация на акаунт