Дневникът - тема 93 - Да отслабнем всички заедно!

• 52 757
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
  • тук и там
Тиси, при нас със Гери е обратното.В огледалото се виждаме по-слаби,обаче на снимка-особенно направена от друг(разбирай да не си се накиприл във "слабата" поза)-нещата са много различни..Blush

И на мен първата ми работа ще е да отида на ендокринолог-да отхвърля със сигурност ИР,и от там нататък да действам според резултата.Така или иначе трябва да отслабвам.Аз май съм споделяла тук-не си спомням..Но имам голям  възел на ЩЖ.(хормоните са ми напълно наред,тоест ЩЖ в моя случай няма връзка със напълняването ми).И се реших уж  на операция най-накрая,та септември-октомври ще отстранят  левият лоб на жлезата-което няма да наруши функциите и.Но-има вероятност,ако възелът се окаже проблемен-да я отстранят и цялата..Та във вторият вариант следва и доживотна хормоно-заместителна терапия..И не ми се мисли колко кила бих станала.докато ми нагласят дозата хормони.Та е добре да посваля до края на септември,ако нещата  се развият по възможно най-лишият сценарий ,поне да имам малко мегдан да качвам.Щото сега съм 83,и ако тогава лепна още едни 5-10 кила и става страшно..

Последна редакция: пт, 06 юли 2018, 12:40 от Kaisia

# 586
Герганче, хубаво е, че си водиш таблица с мерки и теглилки, защото това как се възприемаме е субективно понятие и зависи и от настроението ни, хормони и още куп фактори.Разбирам те, че не се харесваш, но погледни какво казват данните за теб, че вървиш в правилна посока.Нали знаеш, че всичко в този живот е въпрос на гледна точка Wink Преди да започна да намалявам въглехидратите и да увелича мазнините бях постоянно гладна и отслабвах, но ми трябваше огромно усилие на волята, докато сега не е така поне на усещане, защото е още рано да говоря за резултати.Трябва да намериш своя начин просто и за всеки от нас той е различен.Виж някои се разяждат с мазнините други като мен се чувстват сити.Ако има заболяване нещата стават сложни ако не попаднеш на читав лекар.Аз така с моето хашимото голямо лутане се лутах.Сега ще видя как ще ми се отрази новият ми начин на живот.Но няма да се откажа.Не искам да съм болна и дебела! Как казваха хората: няма начин да няма начин.Та ще успеем, няма да се даваме.
Тиси, ти за колко време смъкна тези килограми и с какъв режим?

# 587
  • Козлодуй
И аз имах различна представа за себе си защото спортувам а движението дава настроение само, че се снимах отзад и се уплаших от себе си и аз също осъзнах че истината е друга и сега съм се свила като мишка особено гледката с дебелите ми целулитни бедра напоследък ме накара да тренирам с дебел зимен клин въпреки жегата

# 588
  • София, България
Сами,  започнах годината с точковата диета или иначе казано единственото, което гледах е да приемам не повече от 45 грама въглехидрати на ден. Преди години бях правила същата диета и при мен даде резултати. След като се "събудих" и видях какво се случва с мен и моето тяло, то аз реших пак да започна с това, от което знам, че съм имала успех, а именно, че началото на годината започнах отново с точковата диета. Да, ама незнайно защо този път не ми понесе добре на момента с тоалетната. Много се запичах. В момента, в който си позволих един ден да хапна ориз веднага посетих тоалетната. Тогава си рекох, че няма да ме бъде с този режим и го промених не на някакъв определен режим, а на моя собствена идея, че няма да консумирам нищо, което не е приготвено от мен самата, махам всякакви сладки, тестени и боклучави храни. На мен най-голямата борба ми беше с тестените храни, защото предимно на тях се издържах преди и все към тях налитах. То закуски, пици, бургери, кексове, тутманици, палачинки, принцеси..., каквото се сетиш. Това беше моментът, в който се отдадох на кулинарията и на откриването на зеленчуците, плодовете, започнах да готвя. да, отслабването ми се позабави естествено, защото рестрикциите не са били толкова големи, че да отслабвам с бързи темпове, но си купих фитнес гривна, за да мога да мотивирам себе си да се движа повече. Сега определено се движа много повече. Средата на май месец започнах работа в МОЛ и съответно работя на етажа с храната... Като си забравиш храна и все "се налага" да си купиш я КФС, я Макдоналд'с. По едно време се усетих, че бая често започна да ми се "налага". И така до края на месец юни, когато си казах, че искам да мина отново на режим с по-строга рестрикция, за да мога отново да позасиля метаболизма си. Купих си Л-Карнитин, също така си взех и Магнезий. От началото на този месец поднових тяхната употреба. Естествено ми беше трудно да мина отново на по-ограничен режим, но минаха първите 4 дни и вече привикнах, но до онзи ден беше нещо страшно. Сега си пожелавам добър успех с този временен режим. Август месец се връщам на нормална балансирана диета и ще отслабвам, с какъвто темп мога. По-натам, ако пак залитна пак ще си направя някой временен по-ограничаващ режим. Извинявам се за дългия роман, но съм доста словоохотлива.

# 589
pvacheva вярвам на 50 и няколко кг. да са дебели и целулитни.
Аз пък имах странен обяд. Салата с йогурт дресинг и ... един крем маскарпоне. НЕ можах да му устоя на десерта.

Но пък друго не хапнах. Сега да видим нататък. 

tissi  май като мен налита на пикантни неща. Аз се научих да намирам леки пикантни. И така устоявам на тежките пикантни.

Вчера много лоша случка. Ходиха и 3 те ми момчета на фризьор и малки го порязали леко с машинката зад ухото. много лека драскотина беше, но имаше малко кръв и аз се изпоплаших. Все пак всякакви ги фризират. Днес прочетох насам-натам и няма за какво да се плаша, но снощи си ми беше стрес.

Другото за недоспиването и плюса на кг. ... същия е ефекта от скуката . поне при мен.

# 590
  • Козлодуй
Аз съм 62 килограма и структурата ми е с много дебели крака и глезени - направо като пехотинец съм и винаги съм била с целулит на целите крака Simple Smile

# 591
  • Бургас
Аз съм 55 кг по последни данни, но имам целулит по бедрата, задника, корема, и май по ръцете. Имам си и корем, та няма как да кажа, че изглеждам добре или че съм слаба.
За себе си мога да кажа, че нуждите ми от храна са на периоди. Има моменти, в които не ям повече от 2 пъти дневно и ми е добре, ако са повече се разяждам и качвам килограми. Има периоди както в момента, в които явно имам нужда от по-често хранене и ако ям само два пъти ми е отпаднало, изморено, ставам нервна, нямам сили за нищо. Та дойде и моето време да кажа, че започнах да ,,слушам,, какво ми казва организма.

# 592
  • Varna
Гери , аз преминах през това състояние месец април бях 80кг. Най вече това със снимките и огледата...Мислех ,че изглеждам по добре,а се травмирах.Започна едно тъпчене и повръщане на сила.
Казах си ,че ще се стегна и се опитвам от 10 май реално 7 свалени ,но с много нарушения ,лакомия човек много се обажда ,ако не бяха нарушенията, щях да съм ги свалила .
До 1ва цел остават 7кг. Днес 72,3кг.
Наистина ми е много трудно ,но трябва ако имам цел да я постигна.
Дори и сега се чувствам зле,днес си сложих една тениска и ми е широка,явно чак сега започва да си личи Sad

# 593
не разбирам добре как имам целулит е равно на дебела съм, защото аз съм си доста мощна , но нямам никакъв целулит. Затова не съм сигурна дали не трябва да се прави нещо специално за целулита като явление в тези случаи. Как се е появил например ...
pvacheva ами има различни структури. И аз не харесвам моята. Изобщо. Но добре че се бориш за каквото искаш! Браво.

# 594
  • София, България
Пикантно не обичам в интерес на истината.

Martin Vali, април месец си била 80. Сега си близо до това да си свалила 10 кг, това никак не е малко. Не губи в никакъв случай вяра, защото резултатите ние не ги виждаме и усещаме. Цифрите на сантиметъра, дрехите говорят сами за себе си. Сама казваш, че имаш тениска, която вече ти е станала широчка. Какво по-хубаво нещо от това, че вървиш в желаната посока. Да, ако не посягахме към нережимни храни щяхме отдавна да сме станали фиданки, ако нямахме проблем с това сигурно нямаше и да сме в тази група, но това е борба, а така като гледам резултатът е в твоя полза.

Забелязвам, че доста от нас имаме резултати, но като че ли нямат тази радост от това, на какво се дължи това, скъпи момичета?

# 595

Пикантно не обичам в интерес на истината.
...
може, може , за мен кфс и мк доналдс и пр. бургери са си ... пикантни. от там явно иде обърквацията.

Сега ще се строяваме за мача без биричка , но с ледена вода и пъпеш.

# 596
  • тук и там
Започна едно тъпчене и повръщане на сила.
Ако все още се случва-потърси помощ. Казвам го съвсем добронамерено, а не да ти начуквам канчето -- и  от позицията на човек вече  минал  през това-  булимията(бях на 23-4 години).Hands V

# 597
  • Varna
Кайсия , благодаря за вниманието. Опитвах цял месец да спра ,беше ми много трудно ,големи депресии...Сега ми се случва много рядко.
Тиси  , благодаря за думите. Така е ,трябва да се радвам ,но понякога всичко е голяма каша. На 20.07 сина ми има рд и става на 2 ,а не стигнах целта си. После на 5,08 на сватба и ще ме видят всички роднини ...Последната дата 20,08 дъщеря ми става на 4г ...искаше ми се да съм влязла във форма .
Сега ме е яд,че пак имам болки в крака и не мога да тренирам ,стана цяла седмица.Но пък с тия малко калории ,ми се замотва главата ,най лошото все болни и дяволчетата и аз.
Най сетне ми дойде вибриращата пеперуда за корема вчера Simple Smile

# 598
имам колан вибриращ, нищо работа,
дано твоята пеперуда да е с по- висока мощност Simple Smile

хич да не ви казвам колко боклуци изядох през тази морска седмица, искам си в нас вече, поне ходене имам по 8 километра на ден

Последна редакция: сб, 07 юли 2018, 00:13 от Herzen

# 599
  • Varna
Херзен , аз имам много неща ,колана определено нищо не направи при мен ,но това чудо пуска ток.
Освен това ползвам лепенки за отслабване ,мажа с антицелулитен и стягащ крем , днеска ще правя тренировка за ръце и корем ,утре кардио на кроса.
А също пия инхуа слим ,малко по малко,стъпка по стъпка,смело напред ,за вчера -300гр.
Вчерашно меню -зелен чай,кайсии,кисело мляко,една малка питка със сирене Wink
днес -кафе с мляко,диня ,кисело мляко (дано не наруша)
Наблюдавам дни с кафе и без кафе,вчера спах 6ч Simple Smile

Имам питане , ръцете са ми по дебели ,какво да ги правя? Тренирам с гири ,но ефект е много слаб...

И последно днес отивам на плаж .

Общи условия

Активация на акаунт