Дневникът - тема 93 - Да отслабнем всички заедно!

• 52 500
  • 741
  •   1
Отговори
# 60
Ето, Дюкан! Много искам да го почна, почти съм сигурна че много ще отслабна, не мога и това е. Не мога да го преглъщам това сухо месо без салата.

Демирче, давам си сметка, че има жени, които искат да са с моето тегло, но зависи какво ти е изходното. Мен изобщо не ме устройва Simple Smile

Дюкан е истинско изпитание за психиката и стомаха ми. Не успявам без зеленчуци, боли ме стомаха, подувам се, гади ми се, в момента изобщо не ми се вечеря, само от мисълта за пилешко или риба ми става зле. Така че и само на протеини и зеленчуци да караш, ако ги обичаш, пак е нещо. Не, че ти казвам нещо, което не знаеш де.

Аз се предавам. Имам нужда някой да ми помогне. И потърсих помощ пък ще видим до къде и как ще я докарам.

# 61
Зизу, какво е облец?
Бих съдействала за групата да ви поканя, ама не знам как Joy

Облец в Силистра, явно е облеЗ или уклей на другите места. Нямам идея, може и аз грешно да го пиша 😁

# 62
  • София
Момичета, месо и салата, е перфектно и по разделното хранене и по НВД и изобщо! Не се измъчвайте като не е вашето Дюкан! Важното е да не се отказвате, защото си поставяте измъчващи психиката рестрикции

# 63
Имам нужда от истински,  стриктен режим, само така бих отслабнала... Иначе криволича.

Духче, каква помощ? Мога ли да направя нещо за теб? Heart

# 64
Ето я таблицата:

# 65
Аз харесвам повече точковата диета от Дюкан, защото не мога да си представя толкова малък избор на месо.
Кантарът не мърда, хубаво е, задържам. Не се боря за сваляне, само да не качвям.
Половинки бански в този живот няма да сложа, но имам страхотни нови танкини. Взех си и цял бански.

# 66
Имам нужда от истински,  стриктен режим, само така бих отслабнала... Иначе криволича.

Духче, каква помощ? Мога ли да направя нещо за теб? Heart

Purple Heart Уви, не.
Много дълго и безрезултатно се лутам. Понякога знанието пречи, повече от колкото помага. Толкова много съм изчела и "зная", че се опитвам от всякъде да съшия парченцата на един "идеален" режим. Но нямам доверие сама на себе си, не си вярвам, а от там ми е трудно да бъда постоянна, защото съмненията постоянно ме глождят, въпросите нормално ли е, колко е нормално, кога нещо трябва да се случи. Уморих се, а имам и много други неща, за които да мисля, не мога да си позволявам повече да отделям толкова внимание и време на това. Искам да отида при някого и да каже "ей ме на, искам  да постигна това, готова съм да дам от себе си 100 % , прави ме каквото знаеш, аз ще ти вярвам и ще те слушам, ако не стане - и ти имаш отговорност и ще помагаш, докато стане".
Искам да изпитам отново, оное което чувствах с 90 дневната - не беше лесно, впрягах воля, хъс и характер, но беше адски спокойно, просто защото бях уверена, че съм на прав път. Никога не ми е минавало през ума да сменя режима, да го спра, бях търпелива в задържането, бях постоянна в храненето, вътрешно вярвах на този режим и надъхвах себе си да го пазя. Сега на нищо не вярвам, от толкова много изчетено и изпробвано, а не мога и не искам да скачам пак от крайност в крайност, от режим в режим.
Днес имам среща с Юли. Ще видим дали ще се харесаме и как ще продължим, но ако не е той - ще е друг. Режими не ми трябват, трябва ми експерт, приятел, човек на когото да се доверя и да ме поведе по пътя.  Който да ме научи как да комбинирам храните, който да ми помогне да разбера, че нито една храна не е мой враг, и който да снеме това ужасно напрежение от плещите ми. Две години се боях да взема такова решение, но повече не издържам да копая дупка в морето.

# 67
И аз се нареждам за линк към групата във ФБ. Ако е тайна, пишете на ЛС кого да търсим, за да ни добави.
При мен нищо ново - уморих се от всичко вече. Ще си карам както знам и все някога ще има ефект и ще се надявам за следващото лято да съм свалила поне 20-те излишни килиграма, дано и повече.

# 68
  • София
Като казахте бански, днес заминавам за море. Кантарчето отчете още - 500, но вчера изкарах на кис.мляко, варени яйца и ементал. Общо свалени - 18кг. Не знам вече за колко време, защото са няколко години, но аз съм с ИР и това е невероятно постижение за мен самата. Воля нямах, чревоугодник бях, не мога да гладувам, а и вече ми се струва безумно дори за ден да се прави. Намерих си (след много лутане и отказване и отчайване) моят начин да се храня, да ми е вкусно, да не съм асоциална зарди "диета" и най-много се успокоих, когато си дадох сметка, че това няма срок! Не е вълшебна диета за 15 дни... Казвам го за всички, които са на ръба да се откажат. СТАВА! Може да е бавно, но само да се изключат някои храни е достатъчно.

# 69
Скрит текст:
Като казахте бански, днес заминавам за море. Кантарчето отчете още - 500, но вчера изкарах на кис.мляко, варени яйца и ементал. Общо свалени - 18кг. Не знам вече за колко време, защото са няколко години, но аз съм с ИР и това е невероятно постижение за мен самата. Воля нямах, чревоугодник бях, не мога да гладувам, а и вече ми се струва безумно дори за ден да се прави. Намерих си (след много лутане и отказване и отчайване) моят начин да се храня, да ми е вкусно, да не съм асоциална зарди "диета" и най-много се успокоих, когато си дадох сметка, че това няма срок! Не е вълшебна диета за 15 дни... Казвам го за всички, които са на ръба да се откажат. СТАВА! Може да е бавно, но само да се изключат някои храни е достатъчно.
[/spoiler]
Може ли да кажеш повече - как се храниш и какво изключи.

# 70
Не смея да се зарадвам, да не се развали магията, но тази сутрин на кантара видях 75 кг.  Минус 18 кг до тук, дано стигна желаните кг и най- вече визия, но за сега нищо не правя. Мисля първо да ги посваля още, а после да стягам и оформям, но да не го умувам толкоз. Иначе стигнах до извода, че в основата на всички работещи диети е разделното хранене, и аз често нарушавам режима си, но само от към количество, не и с "забранени" храни като шоколади или вафли. Те като цяло никога не са ми били изкушение, аз единствено се борех с желанието си за хляб. Но въпреки това и аз имам периоди, в които един нагоре, един надолу и тъй..., докато ги пусне, когато организмът си реши. 

# 71
[/quote
БРАВО МОМИЧЕ!!!

# 72
ВИждала съм я...но аз и тук не се придържам към "правила".
Както и с храната, опитвам се да следя себе си.Кое как ми действа, дали помага или пречи....Никога не съм знаела към каква "категория активност" да се причисля.
Щом енергията ми е на МАХ и ми стига, че и е в излишък, за ежедневните човешки дейности, + едно от трите за деня:
1.половин-един час гири
2.10-на км ходене
3.20-на км колоездене,
значи въглехидратите са ми достатъчно.Пък били те и от 1 краставица и 2-3 кайсии за деня.
Когато организма "превключи" на мазнинен метаболизъм, той няма нужда от кой знае какви въглехидрати.И при недостиг отвън (дори грам въглехидрат да не изям днес), тялото си произвежда нужната му глюкоза от приетите белтъчини.
Та, за мен основното е, че кг падат, здравословните показатели се подобряват, енергията ми е предостатъчно, а дали това става при 5/15/55 или 105 гр въглехидрати, е без значение.
Неведнъж съм писала, че за мен лично, именно в това е уникалността и предимството на това хранене...просто даваш на тялото нужната му храна, а то самО си върши цялата работа по корекциите на тегло и здраве.
Предвид пословичния ми мързел и липса на воля, за мен е повече от перфектен.

И относно въглехидратите...снощи например вечерях към 18 часа с ...почти 500 гр череши.   Smile   Не знам в тази тема ли се оплаках, че тази година още не съм попадала на вкусни такива, та снощи мъжа ми донесе страхотни-сладки, сочни, хрупкави, направо божествени.Ами, не им простих.....
Т.е., само за вечеря съм изяла около (5х13) 65 гр въглехидрати.За деня + още 3-4 кайсии, 1 краставица, 1 авокадо.

# 73
  • София
Скрит текст:
[/spoiler]
Може ли да кажеш повече - как се храниш и какво изключи.
По-лесно ми е да кажа какво не ям:
Нищо тестено, картофи, ориз, бобови, сладко, плодове(не ми действат добре на стомаха). Джънкове и от дете не ям. Родителите ми не купуваха НИКОГА.
Разбира се, случва се да хапна някой бонбон в офиса, да злоупотребя със суши,   да пия бира, но това са изключения.
Редовно пия вино, водка с тоник, а сега на морето на Мохито няма да му простя Simple Smile Само им казвам да сложат малко захар. Също и някоя черна филийка за тарама хайверчето няма да ме изкара от релси.
С всички останали продукти, опциите за готвене са безброй! Ям много млечни без прясно мляко.

# 74
за групата във фейсбук пишете на НоМе и на Тили

Дух, успех ти пожелавам, не се опитвай да надговориш тренера, слушаш, кимаш, съгласяваш и изпълняваш  Hug
Франи, браво на теб, и на wiwala75 още браво  newsm18
Тиси къде изчезна  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт