Дневникът - тема 93 - Да отслабнем всички заедно!

• 52 739
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
Тренировка за ръце - бицепс, трицепс и рамо, е движение за малки мускулни групи, което не гори много калории. Така че, само те няма да ви помогнат ръцете да отслабнат, защото най-вероятно ви се струват дебели заради мазнините. Затова е добре да включите и тренировки за големи мускулни групи, каквито са гърба и гърдите. Както и повече високоинтензивни тренировки - бърпита, подскоци. Може, примерно, да направите редуване на лицеви опори - може на колене, ако ви е по-лесно - 15 броя + 15 броя jumping jacks. И така правите 3 серии без да почивате повече от 20-30 секунди между тях. Между двете може и един корем - примерно изправяне в свещ - 15 броя.

Коланите с пеперудки и прочее вибраци са глупост. Те само леко тонизират и подобряват кръвообръщението, но за да се губят килограми, натрупаните мазнини трябва да се изгорят като се ползват за енергия.

# 616
  • Бургас
Понеже скоро си говорихме за недоспиването, днес ми попадна статуя на Страхил по въпроса, та да ви я споделя https://fitbg.net/blog/fat-loss/sun-i-gorene-na-maznini
Тиси, измисли си заменки в режима. Т.е. една храна да може да се замени с друга. От опит ще кажа, че когато човек се чувства ограничен, рано или късно къса синджира. Ако ти се яде майонеза просто измисли как да комбинираш другите хранения за деня, така че пак да си в режима. Или си направи чийт ден, не съм им привърженик, но виждам, че на много хора им помага.

# 617
Аз съм с хипотиреоидизъм и хашимото.Кофти комбинация, но се надявам с малко добавки и новият ми начин на хранене да смъкна малко антителата.

Какви добавки пиеш? И моите антитела са в небето, но за момента нищо не пия. Поръчах си една книга по  темата, надявам се да имам полза...

# 618
Аз съм с хипотиреоидизъм и хашимото.Кофти комбинация, но се надявам с малко добавки и новият ми начин на хранене да смъкна малко антителата.

Какви добавки пиеш? И моите антитела са в небето, но за момента нищо не пия. Поръчах си една книга по  темата, надявам се да имам полза...

Направих един 3 мммесечен курс със селен сега пия ашваганда и тиреостим на д-р Тошков.

# 619
  • Бургас
Някой иска ли да се включи с мен в едно 30 дневно предизвикателство за планк?
https://www.facebook.com/joanav.fit/photos/a.1878413799102210.10 … ype=3&theater

# 620
Много хубава статия за съня.

Утре ще ходя до лл за направление за ендокринолог. Дано ми даде, дано и ендото има часове скоро. Много искам да проуча нещата в дълбочина.

# 621
Някой иска ли да се включи с мен в едно 30 дневно предизвикателство за планк?
https://www.facebook.com/joanav.fit/photos/a.1878413799102210.10 … ype=3&theater

Бих се включила, но не знам дали ще мога. Дори 1 минута ми се струва непосилно. Ти от утре ли започваш? Може да се присъединя, пък докъдето я докарам.
Сами, мерси за отговора. То верно, че лекарят ми беше изписал селен да пия, бях забравила. Добре, че ме подсети.  Hug

# 622
Тони, ти започни, никой не е направил минуъа от първия път
после ще увеличаваш, супер упражнение е планка

# 623
  • Varna
И аз не знам ,дали мога да издържа планк дори минута.
Благодаря за съветите за ръце.
Днес нямах минус ,ядох доста зеленчуци и утре даже чакам +.
Пеперудата удря ток ,не знам дали казах ,за мен има смисъл ,доста загрява тая проблемна зона.
В огледалото се виждам по слаба ,ама на снимките отпред се зарадвах ,отзад не Cry

Май всичко ми е проблемно, ръце ,големи гърди ,корем и бедра Sad

# 624
...
Имам питане , ръцете са ми по дебели ,какво да ги правя? Тренирам с гири ,но ефект е много слаб...
...
Какса силни или отпуснати? 

# 625

Имам питане , ръцете са ми по дебели ,какво да ги правя? Тренирам с гири ,но ефект е много слаб...

С колко килограма гири и от колко време? Какви упражнения правиш?
Има супер упражнения със собствено тегло- лицеви, дипове за трицепс.....и дават много бързи резултати. И програмката на Шон Т25 е много ефективна за ръце, корем и въобще цяло тяло. Аз съм му като реклама, много го обичам! Heart Eyes

Таня, мога да се включа в предизвикателството за компания. Правя планк почти 4 минути, но 5 не мога.
Имам 2 седмици до морето. Трябва да си купя бански. Май ще го направя в последния възможен момент, току виж съм отслабнала с някое кило. Laughing

Успешен ден на всички! Hug

# 626
  • Бургас
Еха, радвам се, че имате интерес за планка. Аз започнах снощи. Направих 2х1 мин. и 3х45 секунди. Та кой колкото може.
Не съм доволна от изминалата седмица. Откъм движение и натоварване беше добре, но храната много зле. Не се храних редовно, в резултат преяждах на следващото хранене и ето ти +1 см. на корема. Тази седмица смятам да оправя храната. Не ми остава време и сили за тренировъчния календар, който подхванах. Ще го избутам, но много бавно - с по 2-3 тренировки на седмица. В останалите дни си харесах едно йога предизвикателство пак за 30 дни + планка. И плуване, естествено, когато става за плаж.

# 627
Добро утро!!! Таня е обобщила и моята изминала седмица.

Не съм доволна от изминалата седмица. Откъм движение и натоварване беше добре, но храната много зле. Не се храних редовно, в резултат преяждах на следващото хранене и ето ти +1 см. на корема.

Не съм мерила талия, обаче, реших да си го спестя.  ooooh! И на кантар не съм се качвала, откак тук се похвалих с едно твърдо свалено кИло. Ханшът ми беше мръднал и той с 1 сантим надолу, само него позамерих в петък, но вече движението може и в обратна посока да е, така че го отлагам за края на седмицата.
Таня, за кое йога предизвикателство иде реч?

Ах, тази Т25- кога ли ще ми остане време и за нея? Само хубави отзиви съм чувала, но съм правила само стретча- много ми допада.  Heart Eyes

# 628
Еха, радвам се, че имате интерес за планка. Аз започнах снощи. Направих 2х1 мин. и 3х45 секунди. Та кой колкото може.
Не съм доволна от изминалата седмица. Откъм движение и натоварване беше добре, но храната много зле. Не се храних редовно, в резултат преяждах на следващото хранене и ето ти +1 см. на корема. Тази седмица смятам да оправя храната. Не ми остава време и сили за тренировъчния календар, който подхванах. Ще го избутам, но много бавно - с по 2-3 тренировки на седмица. В останалите дни си харесах едно йога предизвикателство пак за 30 дни + планка. И плуване, естествено, когато става за плаж.

Аз ще се включа за планка, но е дадено 5*1мин, това какво значи, правиш 1 мин ставаш,правиш нещо друго, през колко минути трябва да се прави по 1 мин?

# 629
правиш по 1 минута (или колкото можеш Simple Smile )
лежиш на пода докато събереш сили за следващата минута
после пак планк една минута и така 5 пъти

Общи условия

Активация на акаунт