Дневникът - тема 93 - Да отслабнем всички заедно!

• 52 835
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
На мен също ми е по-лесно като имам план за хранене и не го мисля. В неделя си направих обяда за два дни, защото направих едно и също, тази вечер пак ще го направя за два дни, кутийките са готови, сутрин слагам в чантата и не го мисля. Ипократис ми даваше по един свободен ден. Сега обаче съм решила да си правя свободни хранения, не дни. Примерно в неделя вечер ядох спагети, но с повече сос. Така хем хапвам и нещо любимо, хем не прекалявам с количества и калории в рамките на деня. Освен това вече не ми е фикс идея и успявам да контролирам глада си за такива неща. Не го правя всяка седмица, но на десетина дни ми се случва да искам нещо различно. Когато преследвам конкретна цел, съм изключително стриктна, след това обаче си давам и някаква свобода от време на време, за да лъжа съзнанието си, че все пак не съм съвсем ограничена.

# 376
Изобщо не се налага да го мисля.....за повече от две години толкова вече съм свикнала с "моята храна", че дори уикенди/ваканции/пътувания, не могат да ме "съборят".През дългия уикенд миналата седмица, изключенията ми бяха баничка със сирене в ОМВ, пърленка малко на Етъра, половин парче торта на купона.Не си го слагам на сърце, не ми се отрази на кг или стомах, при почти 90% хубава храна, 10% боклук се "търпят".
Въглехидрати от типа бобови, зърнени, паста не ме съблазняват, не ми липсват.Готвя отвреме навреме за мъжете у дома, аз си ям това, с което свикнах.
Днес ще пека пуешки бутчета, аз ще си ги ям със зелено масло и салата, за мъжете гарнитурата е ориз с чушки.

# 377
  • Велико Търново
Добро утро!
Тази седмица ще имам 5 тренировки кардио сутрин преди работа -45-50 минути, а след работа 3 пъти седмично силови.
Чак не смея да се похваля, но от около седмица в тетрадката ми за храна няма нищо писано, освен колко килограма съм. BlushМисля, че съм доста доволна от себе си Simple Smile

Храната днес:тричава палачинка-овес.трици, яйце, белтък и протеин.
обяд-1 яйце+2 белтъка +20 грама протеин и около 150 грама тиквички с пилешко месо от филе на пица.
след силовата тренировка около 16-доза протеин
вечеря-като обяда

# 378
  • Бургас
Амур, пуешките бутчета вариш ли ги преди печенето? Как ги приготвяш? Аз само супа съм правила, идеята за печени ми харесва много.
Аз съм подута, крива и недоспала. Чакам цикъл. Снощи се изнасилих да тренирам, сега ме е яд. Нито я направих като хората, нито ми донесе удовлетворение или сила. Преуморих се излишно. Ама щото последната за седмицата и аз да не я пропусна ...

# 379
Амур, пуешките бутчета вариш ли ги преди печенето? Как ги приготвяш? Аз само супа съм правила, идеята за печени ми харесва много.
Не, от години не готвя "двойно" месото...т.е. не го варя.
Овкусявам ги, слагам в намаслена тава, няколко парчета масло върху тях, заливам с бульон до половината им, покривам с фолио ((ако не са в гювеч с капак) и задушавам около 2 часа.После откривам да се запекат.

# 380
Амур, а какво е зелено масло?

# 381
Амур, а какво е зелено масло?
Масло, объркано/пасирано със зелени подправки-магданоз/босилек/копър/риган, според вкуса и предпочитанията.   Simple Smile   Аз му добавям и сол, ако е безсолно.Също и малко черен пипер.

# 382
Добро утро момичета,

Ще публикувам вчерашното си меню, дано да не ставам досадна, но ако греша някъде, ще помоля да ме поправите. Няма да спазвам определен режим, по скоро ще хапвам повече протеини, изключвам всякакви тестени и сладки неща, газирани напитки и тн. Вчера общо за целия ден, кофичка кисело мляко 400гр с две лъжици овесени ядки /хапнах го на два пъти/, резен кашкавал и сирене с домат, пилешко месо с лук на фурна и салата домати и краставици, една нектарина. Как ви се струва като количество, много или малко?
Днес закусих с две яйца и една краставица, на обяд мисля извара с домат, вечерта ще е свинско на фурна със салата. През деня да хапна ли отново кисело мляко или по-добре плод? Какво ви се струва по подходящо?  bouquet
Успешен и усмихнат ден на всички!  Hug

# 383
Амур, благодаря. Взех едно масло Белийса и хич не ми харесва. Даже да го замаскрам със зелени подправки едва ли ще го харесам. Все вземам от един магазин на една мандра, сега защо се подлъгах не знам.

# 384
....
Лично аз съм фен на структурираните хранения, които са и леко монотонни. Нямам нужда от безкрайно разнообразие и всевъзможни комбинации, особено през седмицата. Знам, че в следващите 5 дни ще ям основно домати, краставици, извара, яйца, месо + овес на закуска и толкова. Спирам да го мисля и темата въобще не ми е централна. По същия начин съм и с тренировките - знам, че съм на тренировка 3-4-5 пъти седмично - всяка седмица съгласно останалия ми график, и също спирам да го мисля.

...
Супер щом се справяш, на мен в един момент при тази монотонност се появява ужасен глад я за солено, я за сладко, я за пикантно месце. Вчера на обяд така бях замечтала за един най-обикн. бял ориз с тиквички в хладилника. Правих го за децата и мъжо и като го видях и се усетих, че ориз не съм яла от месеци и ...  ами на децата правих бургери, мъжа яде леща с наденички.

Монотонност, монотонност и при мен избива .
При спорта вече нещата са различни. Там градират в правилната посока. Освен ако не се застоя за няколко дена по някаква причина и тогава трябва да започвам отначало. 

# 385
  • Varna
Добър ден Simple Smile
Приемате ли нови (завърнали се )попълнения.
Изкарах около 2 седмици на нвх  ,свалих над 3кг. Започнах около 75,5кг. Имах нарушения 3 дни. Тренирам от 1м няколко пъти седмично.
Реших да включа вече млечните и малко мазнини ,до сега ги изключвах. Имам някакъв план общо взето до 5 август да съм с 6кг по малко...

Като цяло преди съм писала в темата и бях стигнала до 70кг ,но забременях с второто през 2015г. Зимата на 2016 от 80кг станах 86кг ,тогава пак бях писала стигнах до 73кг с мн глад. Тази зима 2017 пак стигнах 80кг.....

Това ,което разбрах е ,че свалянето със спорт става по бавно ,но е по здравословно и е моя начин.

Ще ми бъде приятно отново да пиша.
Менюто днес Спаначена супа със свинско и мн малко моцарела.

# 386
  • България моята родина
Здравейте и аз отново промених режима,като реших да пробвам НВ-ВМХ по идеята на Атанас Узунов.Известно ми е,че не той го е измислил,но отдавна исках да премина на такова хранене и само в тази група всичко е описано кога как и какво.Чела съм доста за режима преди това,но не намирах конкретно инфо,синтезирано и обобщено.Аз ако нямам ясни указания и примери ми е доста сложно. Joy
Хубавото е,че виждам ефект върху кантара от 3 дена съм на режима вече около 800-900гр надолу.
На всички успех в борбата и постигането на целите.

# 387
  • София
Обещах да снимам шунката от Лидл. За съжаление има декстроза (някой питаше).
Показвам я в комбинация с някои други техни продукти, които смятам за добри като състав и си купувам редовно. Също и масдама, за който говорих. Подвела съм ви, че "крайчетата" са същата шунка като тази във вакуум опаковката. Даже са различни марки.

Скрит текст:
Скрит текст:

# 388
Аз съм подута, крива и недоспала. Чакам цикъл. Снощи се изнасилих да тренирам, сега ме е яд. Нито я направих като хората, нито ми донесе удовлетворение или сила. Преуморих се излишно. Ама щото последната за седмицата и аз да не я пропусна ...

Хич не съжалявай, че си тренирала - тренировката една от препоръките при ПМС симптоми, подуване и т.н.

# 389
Много бавно се получават при мен нещата. Яденето съм го намалила, но има още какво да се желае. Тренировките са добре, днес след работа съм на табата. Гледам и в обедната почивка да се разхождам, защото през другото време съм все седнала. Но явно инаистина си оказват влияние години, здравословно състояние и т.н.

zveti81, и аз се чудя какъв режим да подхвана и имам проблем с вечерното хранене. Уж съм решила като теб да огранича просто вредните храни, но и това трудно ми се получава.

Franie
, мерси за снимката. Аз имам в момента от този дългия салам, една колежка ми го препоръча. Но още не съм го опитала. Иначе жалко, че крайчетата шунка не е същата, че е доста бюджетна цена.

Общи условия

Активация на акаунт