Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 22

• 55 080
  • 747
  •   1
Отговори
# 510
  • на последния етаж
Малко, сладко, около 3-4 годишно момичеце Изидора. Най-вероятно едната баба е Дора, но защо не Теодора, а Изидора???
Изидора е еврейско име. Имам позната жена на средна възраст с такова име.

# 511
Някой чувал ли е за поверие да се кръщават деца със странни имена за да се предпазят - имам предвид ако са се случвали лови неща в рода да се даде по-странно име за да се предпази детето от нещастия.
Друг случай също зная ,при смяната на имената на българските турци те са избирали странни имена, един вид като противопоставяне на процеса.
За първото - да, на ММ баба му е Желяза, защото дотогава все са им умирали децата и затова са я кръстили Желяза, да е здрава като желязото. След нея има още пет-шест, всички са оцелели, а тя в момента, ако не греша, е на 94. По същата логика някои си кръщават децата Здравко или Здравка, да са здрави. За преименуването на турците, не знам, на някои направо са им избирали имената.

# 512
Също така да ги кръщавали с грозни имена, за да не ги хващат уроки. Например Гроздан и Гроздана

# 513
На турците едно време са им давали списък с имена, от който да си изберат, за това повечето са с еднакви имена.
И Стоян също знам, че е по времето, когато детската смъртност е била висока и името символизира оставането на детето "стоя"Н

# 514
Сибел, МарТТа, Алия, Максилия, Первин, Дуйгу, Виолена, Богоявлена, Октавия, Мирка, Кристийн, Аманда, Даниславя
Сибел, Первин, Дуйгу са си стандартни турски имена, Алия е арабско, Аманда  също не ми се струва странно.

Ами на мен са ми странни имена тези турските. Бяха съчетани с български фамилии всичките.
Аманда фамилията ѝ е Ташкова, нелепо е направо. Иначе самото име ми харесва.

# 515
Толкова харесвам Алия,а Алейна още повече. МНого харесвам арабски имена,не ги намирам за странни.

# 516
  • Най-красивата страна
Преображка-баба

# 517
Петинка
Раинка

# 518
Аз познавам Пирин. Hug

# 519
Аманда ми харесва. Много приятно име.

# 520
  • София
Имах колежка Иванета.

# 521
# 522
Аз познавам една Ивалена - кръстена на бабите си - Иванка и Елена.

# 523
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Мирена
Еничка

# 524
Иванина на дядо си Иван.
И една забавна история за моя колега от университета-с името Радост.Ражда се тя,първо внуче и от двете страни,таткото се обажда по телефона на своите родители:"Честито внуче,честита Радост" и те хората се зарадвали,но н разбрали какво е детето,та питали за пола,изобщо не се сетили,че Радост еимето на бебето,помислили,че им честитява радост от раждане на внуче.Тъстовете и те така,по същия начин реагирали,а таткото се чуди защо не го разбират.След години си признал,че и на него да се обадят с така съобщена новина за раждане на внуче,и ой няма да разбере пола,ама тогава под влиянието на емоциите не се е усетил как е прозвучало.

Общи условия

Активация на акаунт