Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 22

• 55 057
  • 747
  •   1
Отговори
# 495
Сибел, МарТТа, Алия, Максилия, Первин, Дуйгу, Виолена, Богоявлена, Октавия, Мирка, Кристийн, Аманда, Даниславя

# 496
  • София
Сибел, МарТТа, Алия, Максилия, Первин, Дуйгу, Виолена, Богоявлена, Октавия, Мирка, Кристийн, Аманда, Даниславя
Сибел, Первин, Дуйгу са си стандартни турски имена, Алия е арабско, Аманда  също не ми се струва странно.

# 497
  • Германия
Октавия много ми харесва!

# 498
  • София
Шкода Октавия Grinning

# 499
  • Германия
Октавия Спенсър 🙃

За мен Октавия си е римско име, само с това го свързвам (освен с актрисата). А съм карала Шкода Октавия, даже не ми мина през ума 😉

# 500
  • София
Шегувам се,и на нен ми харесва.
Оксиана също.

# 501
  • София
Дожаля ми за малката Анна-Лия като си представих какво я чака в училище. Дано не са твърде жестоки съучениците й.

От мен днес Женка. Защо ли не са я кръстили Женя поне, а те - Женка. Rolling Eyes Жената е на 50+ години и това е пълното й име по лична карта, не е съкращение от нещо. Все едно някой мрънка по адрес на някоя жена -"ууу, женка такава".

# 502
  • София
В някои области на България, традиционно се слага -ка накрая или като галено име. Динка, Стоянка, Йорданка. Баба ми е Йорданка по паспорт, но и казват и Йордана, Дана. Другата ми баба е била Дона, но са и казвали Донка.
Та Женка може да е от това. Може да е кръстена и на Евгени, Евгения .

# 503
  • софия
И аз не го разбирам това с окончанията на - ка, -чо, -ко и т.н
Всяко иначе хубаво име става ужасно с тези окончания.

Как може да си кръстиш детето Сашко. Кръсти го Александър - викай му Сашко колкото си искаш. Децата му ще бъдат - Сашков/а...

# 504
  • София
И докато са деца е що годе ок,но на 40 годишен мъж е смешно чак

# 505
На мен само Васко ми харесва като изключение, но може би защото тук в Италия съществува в този вариант само.

# 506
И аз не го разбирам това с окончанията на - ка, -чо, -ко и т.н
Всяко иначе хубаво име става ужасно с тези окончания.

Как може да си кръстиш детето Сашко. Кръсти го Александър - викай му Сашко колкото си искаш. Децата му ще бъдат - Сашков/а...
Племенникът ми е Сашо, без "к". Сигурно децата му ще са Сашеви. Имам позната, чиято фамилия е Сашева, първото и име също е с буквата "с" и много си пасва с фамилията. Но Сашко и на мен не ми харесва.

# 507
  • Където морето целува небето...
Малко, сладко, около 3-4 годишно момичеце Изидора. Най-вероятно едната баба е Дора, но защо не Теодора, а Изидора???

# 508
  • София
По същата логика с Теодора, дар от бог, в случая от богинята на плодородието Изида.

# 509
  • Sofia
Някой чувал ли е за поверие да се кръщават деца със странни имена за да се предпазят - имам предвид ако са се случвали лови неща в рода да се даде по-странно име за да се предпази детето от нещастия.
Друг случай също зная ,при смяната на имената на българските турци те са избирали странни имена, един вид като противопоставяне на процеса.

Общи условия

Активация на акаунт