Какъв крем за лице използвате? – тема XI

• 91 328
  • 744
  •   2
Отговори
# 330
Мария, по спомен, е с много суха кожа и комплексната хидратация при нея , а и не само, дава резултат.
Момичета, много пъти сме го коментирали, но...не знам защо ама твърдо вярвам в хидратирането на каквато и да е кожа - резултата се отчита почти веднага. Все още не съм много сигурна какво вършат кремовете против бръчки - мажа се като смахната, пък сякаш не мога да видя резултат....Може и да е заради мазната ми кожа....

# 331
  • Ловеч
Може ли снимка на серума.
Той над каква възраст е препоръчителен?

# 332
  • Бургас

От 35 до 55 според опаковката.

# 333
Серума си го взех преди седмица от Ремедиум - много съм доволна от него, определено ме изненада приятно.
Благодаря ви, че споделихте, ако не бяхте вие, нямаше да се загледам в марката.
А днес от Кауфланд си купих и дневния и нощния крем, надявам се и те да ми допаднат.

# 334
Момичета, попаднах тези дни на интервю с лекар (ще дам линк в скрит текст), която предупреждаваше за витамин А в кремовете за лице и как той може да навреди на бъдещо дете. Ставаше въпрос не само използване при бременност, а и натрупване преди това.

Прекалено ли е да се притеснявам за това или наистина може да има лош ефект?

М да. Хубаво, че има и такива статии. Въпреки това, очаквам отново някой да напише, че възрастта е без значение за химическия състав на козметиката, която ползваме и омазването с ретинол е препоръчително още от пубертета, та ха дано не се сбръчкаме. 🙂 Не случайно златният стандарт е, че кремовете с ретинол са за зряла кожа или това, което едно време се наричаше "50+" (след репродуктивна възраст, както е посочено в статията). Чак за притеснение едва ли има място, а и няма да помогне, но след като човек е стигнал до тази информация, време е за информиран избор.

# 335
  • Велико Търново
Аркескин на Лиерак е противостарееща грижа срещу хормонално стареене, препоръчва се за 50 +, и е предимно за суха и много суха кожа.

# 336
Въпреки това, очаквам отново някой да напише, че възрастта е без значение за химическия състав на козметиката, която ползваме и омазването с ретинол е препоръчително още от пубертета, та ха дано не се сбръчкаме. 🙂 Не случайно златният стандарт е, че кремовете с ретинол са за зряла кожа или това, което едно време се наричаше "50+" (след репродуктивна възраст, както е посочено в статията). Чак за притеснение едва ли има място, а и няма да помогне, но след като човек е стигнал до тази информация, време е за информиран избор.

за ретинола се знае, че се спира 2 години преди забременяване
другото е ала-бала Grinning

# 337
  • Бургас
Did-ko,хидратацията е много,много важна.Взех сутрин да ползвам хидратиращи кремове над серума.Самият серум също хидратира добре.И определено ефект има!
Аз също вземам кремове против бръчки,защото са по-богата и плътна текстура и за вечер са много добре.Сякаш има ефект,поне фините линии се заглаждат.

# 338
  • Ловеч
Аркескин на Лиерак е противостарееща грижа срещу хормонално стареене, препоръчва се за 50 +, и е предимно за суха и много суха кожа.

Да, тя е над 60. Дадоха ми мостра за мен от аптеката, защото исках Deridium и на въпроса ми не е ли за зряла кожа, момичето ми каза, че не е проблем да го ползвам и аз. На 32 съм 😊
Дадох мострата на моята близка и после тя си купи крема.

# 339
Аз днес се възползвах от намалението в ДМ и си взех серума на Биотен и два крема-3Д хиалурон и хидратиращ за суха кожа с памук.Серумът е много хубав,взех си да имам втори.На VZK хиалуроновият серум също е много хубав,ако го видя на намаление,ще го взема и него отново.
Иначе кремовете при мен си вървят много бързо,още два ми свършиха.Откакто слагам вече задължително серум преди крема,кожата ми се пооправи и определено изглежда доста по-добре.
Моето мнение за тези продукти е малко по-различно.
Кремът на Биотен 3Д хиалурон /дневен/ го взех по препоръка на съфорумка, но на мен не ми пасна - подчертава фините бръчици вместо да ги заглажда. Подарих го на приятелка, още не е казала как й се отразява. Едновременно с него взех и хиалуроновия серум на VZK, като целта ми беше да ги комбинирам. Засега не съм очарована и от него. Като видях, че тези хиалуронови продукти не са за мен, реших да опитам с колагеновите на Биотен и тук улучих.  Взех си посочения от Мария на снимката серум и нощния крем от същата серия. Двата продукта имат стягащ и хидратиращ ефект. Вечерта нанесох последователно серума, крема и още един крем - Нутри голд на Лореал. На сутринта ефектът беше поразителен - мека, гладка и свежа кожа, а фините бръчици - напълно заличени.

# 340
  • Бургас
Аз още не съм пробвала крема с хиалуронова киселина,но мисля,че ще ми пасне,всичко с хиалуронова киселина, което досега съм пробвала,много ми допада.
Дано ми е добре.

И до Кауфланд ходих все пак-в нашия серум няма,кремовете са буквално със стотинки по-евтини от ДМ.Изобщо и не съжалих, че пазарувах от ДМ.
Мислех да взема и Биотен с дюля, защото имам хубави спомени, въпреки че едва ли ще ми е достатъчен вече,но учудващо и него го нямаше.Изобщо много е беден асортимента в нашия Кауфланд.

# 341
Did-ko,хидратацията е много,много важна.Взех сутрин да ползвам хидратиращи кремове над серума.Самият серум също хидратира добре.И определено ефект има!
Аз също вземам кремове против бръчки,защото са по-богата и плътна текстура и за вечер са много добре.Сякаш има ефект,поне фините линии се заглаждат.

О, да! И за моята мазна кожа е благодат! За мен тази година лятото започна от средата на март ( кожата ми така реши) и от тогава сутрин съм на мат крем с фактор ( не, че слеед около час не съм лъснала), а вечер на хидратиращ за мазна кожа - еми, много си харесвам кожата! С хидратация лятото ми е мека и свежа, а зимата с кремовете против бръчки не я харесвам много - запушват ми се пори, пъпки, едно такова тежко я усещам.

# 342
  • Бургас
Аз докато беше мазна съм ползвала само леки кремове.
По-добре е да имаш мазна кожа.
И по-малка е вероятността да се сбръчкаш рано.Сега,ако пропусна крема дори един ден,опъва,та се не трае.И за нула време се появиха фини линии.

# 343
  • София
Скрит текст:

От 35 до 55 според опаковката.
[/spoiler]

И аз поднових този серум- очарована съм от него!И крема ползвах-доволна бях и от него!
Сега съм с крем на Ревюел, като го приключа ще взема още един вид крем Биотен.

Изхабих серум на Делиа-не видях някакъв уау ефект, няма да повторя.

# 344

Изхабих серум на Делиа-не видях някакъв уау ефект, няма да повторя.

И аз така. Два вида имах и от двата едно нещо като нищо.

Запалихте ме сега с този серум на Биотен. Ще си го взема, значи.

Общи условия

Активация на акаунт