На море в България 2018! - 2

• 92 416
  • 760
  •   1
Отговори
# 180
  • В.Търново
Внесох пълната сума за Релакс в Поморие. Остава да дочакаме и да е хубаво.
Ще чакам и твоите отзиви. Simple Smile

Отдавна се чудя дали да изневерим на българското море и да пробваме в Кушадасъ.Замислих се за другото лято, за 7 нощувки с ранните за началото на юни за 3+1 ще ми излезе 1900лв, ако си запазят цените.Обаче като разбрах тези дни за загиналото българско момиченце на водна пързалка в Дидим и нещо се разколебах.Не че тук в България не може да стане инцидент, пази Боже..., но тук в България хотели са ми давали цени от порядъка на 2000-3800лв и то за 5 нощувки, което е смешно.Да не говорим пък за перфектните Блеро в Златните..., там пък ще ми стъпи на 800-900лв на ден в активен сезон, което е прекалено.
Вие какво бихте направили?

Последна редакция: чт, 14 юни 2018, 13:16 от rusalka1

# 181
ако имах възможност бих ходила само в турция
там е прекрасно
но синът ми вече учи до 15 юни , а после цените стават много високи
били сме две години и много ми хареса

# 182
  • В.Търново
Моя голям син учи до 30 юни, но пак бих отишла началото на юни или средата на септември.Миналата година няколко деца отстъстваха края на септември, по почивки бяха.

# 183

Отдавна се чудя дали да изневерим на българското море и да пробваме в Кушадасъ.Замислих се за другото лято, за 7 нощувки с ранните за началото на юни за 3+1 ще ми излезе 1900лв, ако си запазят цените.Обаче като разбрах тези дни за загиналото българско момиченце на водна пързалка в Дидим и нещо се разколебах.Не че тук в България не може да стане инцидент, пази Боже..., но тук в България хотели са ми давали цени от порядъка на 2000-3800лв и то за 5 нощувки, което е смешно.Да не говорим пък за перфектните Блеро в Златните..., там пък ще ми стъпи на 800-900лв на ден в активен сезон, което е прекалено.
Вие какво бихте направили?

Аз твърдо съм за Турция догодина.
С ранните записвания за септември има много добри оферти.
Майка ми от години ходят там и са предоволни.
Не мога да рзбера, как го постигат турците /и база, и персонал, и всичко.../, а ние в БГ не можем.

# 184
  • Варна
там е прекрасно
Зависи за кои цени говориш, не съм съгласна че е скъпо да отидеш на море в Турция през Юли/Август. Стига да не се целите в лукс хотелите с 4* или 5*, които е нормално да са скъпи през основния сезон. Само като информация мога да кажа, че миналата година изкарахме перфектна почивка в хотел 3* който си имаше всичко вкл. и отличен басейн, който обаче нито веднъж не ползвахме поради още по-отличното море и плажове. Все пак на море сме отишли, иначе басейни и във Варна има. За 10 дни за хотел сме платили около 900лв. с вкл.  закуски, като сме трима (с дете на 9г.). Идва по 90лв/нощувка и това беше в края на юли/началото на Август. За ядене не оставяхме по повече от 40-50лв/ден, на сядане трудно ще дадеш повече от 20-30лв., просто цените бяха като в БГ-то че и по-ниски. Пътят беше перо, с кола бяхме и бензинът ни излезе около 350-400лв. (около 2500км.), HGS-ът дойде около 20лв. Изкарахме с около 1800-2000лв. без да сме пестили и без в сумата да включвам подаръци и други странични покупки, освен яденето разбира се, и това за 10 дни за трима (детето минаваше за възрастен и бяхме в тройна стая). Така че не може да се каже че навсякъде в Турция е скъпо в пик сезона, просто лукс хотелите са скъпи, така е.

# 185
Момичета,плажът и като цяло Царево как са?Село ли си е още или има напредък?  Grinning

За плажа нищо не мога да кажа, но Царево си е все същото село.
Миналата година бях на Приморско и една вечер прескочих до Царево: в 20:00 вече нямаше никого по улиците, беше тихо и спокойно, освен няколкото отворени кръчми.
+1 за град Царево. Тихо и кротко място, особено ние като бяхме през септември пълна скука. Ако питаш за плаж Нестинарка, който се намира след град Царево в посока Ахтопол, то поне миналата година беше прекрасен.
Широк, чист с предостатъчно свободна зона. Плитко и чисто море.

До колкото знам градския плаж на Царево, който е в началото на града, идвайки от Бургас, където се намира хотел Хермес, също е много каменист и с тясна плажна ивица.
Мисля, че това е снимка от него

В събота ще мога да дам отзиви за плаж Нестинарка.

Последна редакция: чт, 14 юни 2018, 15:07 от fatalina

# 186
  • В.Търново
там е прекрасно
Зависи за кои цени говориш, не съм съгласна че е скъпо да отидеш на море в Турция през Юли/Август. Стига да не се целите в лукс хотелите с 4* или 5*, които е нормално да са скъпи през основния сезон. Само като информация мога да кажа, че миналата година изкарахме перфектна почивка в хотел 3* който си имаше всичко вкл. и отличен басейн, който обаче нито веднъж не ползвахме поради още по-отличното море и плажове. Все пак на море сме отишли, иначе басейни и във Варна има. За 10 дни за хотел сме платили около 900лв. с вкл.  закуски, като сме трима (с дете на 9г.). Идва по 90лв/нощувка и това беше в края на юли/началото на Август. За ядене не оставяхме по повече от 40-50лв/ден, на сядане трудно ще дадеш повече от 20-30лв., просто цените бяха като в БГ-то че и по-ниски. Пътят беше перо, с кола бяхме и бензинът ни излезе около 350-400лв. (около 2500км.), HGS-ът дойде около 20лв. Изкарахме с около 1800-2000лв. без да сме пестили и без в сумата да включвам подаръци и други странични покупки, освен яденето разбира се, и това за 10 дни за трима (детето минаваше за възрастен и бяхме в тройна стая). Така че не може да се каже че навсякъде в Турция е скъпо в пик сезона, просто лукс хотелите са скъпи, така е.
О, напротив.... в междинен сезон за същия хотел който ще ни вземе 1900лв за трима възрастни и 1 дете 1900лв, за пик сезон цената скача на 2600лв.И тук говорим, ако резервираме още ноември-декември.Това са хотел Атлантик, Палм Уингс Ефезия.А и ние не сме като вас за стая 2+1, а във фамилна стая или супериор , където стаята се води 3+1 и е с други цени.И говорим за цени с автобус, за самолет абсурд, цената скача с още 1000лв.
За лукс хотелите пък въобще не мога и да си помисля, там цените за нас са вече над 3800-5000лв за междинен сезон.

# 187
  • Варна
Ами не мисля че хотели като Атлантик, Палм Уингс, Ефезия не са лукс, нормално е да са на такива цени. Отдeлно включеnия АИ добавя много към цената, вкл. и анимацията, пързалките и т.н. За предоставените неща се плаща, нормално е. Затова и говорех за хотел 3* в малко градче на брега, така бяхме миналата година. Тази година дори ще бъдем в същото населено място, но на пансион, просто защото миналата година видяхме че пансион и 3* хотел там са едно и също нещо като качество, просто пансионите не са минали по пътя на категоризацията, може би е тегава и скъпа работа там, нямам идея. Реално нито ни трябва анимация, нито храна на корем, нито някакви други луксове, просто защото не сме се спирали на едно място. Обичаме да обикаляме и да разглеждаме, хотела реално го ползвахме основно за спане и да си вземем по един душ като се върнем от плажа.

Последна редакция: чт, 14 юни 2018, 16:02 от MariaNova

# 188
  • Берлин
Изумявате ме,наистина. Повече от 10 години почиваме в Турция. С кола. Резервации основно през Booking. Януари резервирам. Съставът ни е винаги 4 възрастни и 2 деца. Вземаме вила или апартамент с 3 спални в хотел. Не ползваме all in. Повече от 1500  евро не съм плащала никога за всичко. Въпрос на търсене и организация. Никога не съм избирала настаняване по коментарите тук (спрягат се по няколко хотела,а възможностите са стотици). Преди 2 седмици лирата падна до 36 стотинки...супер цени и пбслужване на светлинни години от българското.
Направихме и седмица на Халкидики/Сивири. Но там е доста по- скъпо от Бг или Турция.

Сега по темата: миналата година бяхме за седмица в Поморие резиденс. Много чисти апартаменти,добре оборудвани,малък басейн. 10 минути до плажа. Но плажът беше отврат. Не бих повторила заради това.
Сега търся нещо за  3-4 дни на север. Не съм била от векове и ми е любопитно.

# 189
В Кушадасъ сме били на хотел 4звезди преди 10г в България още и никога няма да ги стигнат.Племенника ми беше малък за него платихме само място в автобуса.А сега в България ми обясняват по тел за едно студио че зависело колко хора ще бъдат в него  понеже имали повече разходи като са повече хора за което мога да оспоря.Та едва ли не ми таксуват и децата а те са на 1.5г.Направо и затворих телефона,А да не забравя за 7нощувки в Турция път с автобус ранно записване ни излезе по 470лв началото на Юни.

# 190
До колкото знам градския плаж на Царево, който е в началото на града, идвайки от Бургас, където се намира хотел Хермес, също е много каменист и с тясна плажна ивица.
Мисля, че това е снимка от него

В събота ще мога да дам отзиви за плаж Нестинарка.
Тази снимка май е старичка. Скалите, които се виждат са малко по-големи. Около тях има обозначение за ями. Каменисто е.
Ето ме моя милост на плажа на Хермес в Царево -  октомври 2013 или 2014 година, не се е променило оттогава. От местните знам, че там просто морето изяжда брега.

П.П. Фаталина, чакам отзиви за Нестинарка и предварително благодаря за тях.

# 191
  • в 1001-та нощ
На Нестинарка съм ходила преди 3г - имаше много камъни и това не ми хареса. Преди 2г. ходиха моите родители - същата работа.

# 192
Привет!

Тази година реших да си направя почивка на морето в България и да го комбинирам с отпразнуването на рождения ми ден (през август). Отдавна не съм ходила на море в БГ (живея в чужбина) освен малко във Варна, а и не следя какви са тенденциите къде е хубаво и къде вече не.
Бих се радвала на съвети къде е хубаво, чисто, спокойно и в същото време да има наоколо някакви заведения, барове, където би могло да се съберем с приятели, както и при възможност интересни места за разглеждане<
Благодаря ви предварително на всички!

# 193
Царево никога не ми е харесвало лично на мен.Само възрастни хора видяхме ,когато бяхме там и скучно ,без живец  Close

# 194
Созопол е красив-Старият град ми харесва!Там на близо е и Равадиново-замакът Равадиново е уникален!Заслужава си да го видите!Несебър и Ахтопол също ми харесват!

Общи условия

Активация на акаунт