На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 15

• 148 394
  • 725
  •   1
Отговори
# 600
  • Бургас
Kупували ли сте сутиени в Одрин, от коѝ магазин и на каква цена?
https://www.penti.com/
Обожавам този магазин. Има страхотно бельо, а най-много харесвам чорапогащниците им.

Chokella e страхотен . Последният път взехме един друг - Chococrem и той беше хубав.

И едно въпросче- как е седмичния пазар в Лозенград /конкретно съботния/. Заслужава ли си да се отиде?

# 601
  • у нас

И едно въпросче- как е седмичния пазар в Лозенград /конкретно съботния/. Заслужава ли си да се отиде?
Зависи какво търсиш, ако е плод и зеленчук - има много. Но от към дрехи е много бедно. Иначе има бельо.

# 602
Е, мина дългоочакваният уикенд в Одрин и вече планувам нов такъв Simple Smile Първо - благодаря на всички, които ми отговориха на въпросите, както и на всички, които пишеха впечатления и цени. Изключително полезни ми бяха.

Ще нахвърлям някои неща като впечатления
- и на мен ми се видя доста мръсно този път. Вярно, чисти се, но на тези хора не може да им се смогне. Не веднъж или два пъти видях хора, включително млади и модерно изглеждащи хора, които си хвърляха боклука директно на улицата Sad Малко, като кривнах извън центъра, положението става и по-лошо. Това с рушащите се красиви стари къщи ми направи впечатление и предния път.
- този уикенд към 9 и нещо в събота сутринта минах за няма и 20 минути през К. Андреево. На връщане обаче, беше У-Ж-А-С. Над час, като опашката започваше от втория пунк на турците, демек - паспортите. Колоната тръгваше още преди безмитния мол.
- по съвет тук, въпреки че пристигнахме към 10 и малко, си оставих колата в хотела - Тракия Сити Хотел.
- самият хотел е на супер място, със супер паркинг, на супер цена. Въобще за непретенциозни хора е супер. Казвам непретенциозни, защото например закуската в Отоман е по-хубава. Но закусихме вкусно, въпреки че нямаше 4-5 вида сирене, а едва 2. Наблизо е Едирне Палас, който май беше фаворит на някоя от съфорумките, но цената беше двойна за същия период. Следващ път пак бих отишла в Тракия.
- В центъра само на разходка бяхме, купих някои неща козметични от Гратис.
- Ераста много ме впечатли. За първи път я виждам и ходя в нея. Хареса ми, че са предимно турски марките. За мен Де Факто и Gethit сами категоричнитет фаворити от магазините, в които влизах.
- Кипа ми се видя доста тъжна - самият комплекс, знаете, малко магазини са останали. В Кипа количките раздрънкани, магазинът - празен откъм хора. Случихме на касиерката, която говори български и се оправихме за картата. С нея спестихме близо 20 лири.
- ядохме страхотно кюнефе, Искендер и Лахмаджун в Марги аутлета. Съответно по 12, 25 и 6 лири.
- намерихме тютюн за наргиле, както и заведения с наргилета. Второто - в кафенетата под джамиите. Средна цена 25 лири. Тютюнът - в магазините под Ески джамията. Цената им - между 8 и 25 лири в зависимост от разфасовката.
- бира пихме от малко магазинче в една от преките на главната. С много хладилници и сладки неща. Ефес в бутилка малцов беше 8 лири.

Какво си взех? Обичайните неща - шампоани, прах за пране, течен сапун, таблетки за съдомиялната, дрехи, едни кецове, малко козметика. За хапване - кюнефе полуфабрикат, кашкавали, лют сос, сос от нар, зехтин, подправки, баклави, толумбички, пишмание Simple Smile

Цените ми се видяха по-високи от последния път, когато ходих на пазар в Одрин. Така например тогава хлябът беше 75 куруша, а сега - 1,25 лири. Но тогава и курсът беше различен.

# 603
  • Стара Загора
Много евтино това кюнефе в Марги. В Мадо е 20-тина лири. Веднъж ядох в едно малко ресторантче под Селимие, надолу към главната и беше толкова, но с орехи отгоре. А в Мадо е с шам фъстък и като ти го сервират с топка от техния сладолед, не бих се лишила от това удоволствие. Simple Smile
Какво си взе от Гратис?

# 604
  • у нас
Blackisback, супер разказ. Heart Eyes
Междудругото, хлябът може би вече година не е 0,75 лири. Беше първо лира, сега е 1,25 л. В пъти е по-евтин от тук, ама и много вкусен. Ммм, размечтах се за малко коричка от току-що изваден от пещта хляб. Stuck Out Tongue Winking EyeKissing Heart

# 605
  • Стара Загора
Те и симитите бяха по 1 лира, ама сега вече по 1,25 ги продават. И в Истанбул купих за толкова. Но и лирата много падна, та е нормално.

# 606
blackisback, а пишманието колко струва. При нас като се купи и буквално докато се постави на масата и вече е изчезнало. Зарибихте ме с кашкавалената халва-едно от малкото неща, които не съм опитвала от Турция-та вече нямам търпение да стане октомври и да отидем.

# 607
  • Стара Загора
Кутия шоколадово пишмание голямата май беше 8 лири, а малката 6. Обикновеното без шоколад е по-евтино.

# 608
  • Пловдив
Някой по-назад ме беше помолил да снимам досместоса. От
2литра е. Не ме бива в качването на снимки.Но мога да снимам и да пратя на някоя от соц.мрежи.
Харесала съм едни пердета на Home Art. Не са налични в Бг иначе въпреки цената бих ги купила оттук.Имам и каталожния номер. Как да ги намеря в турски сайт? Нашата търсачка намира само това   http://www.kocaklar.com.tr/ а там не виждам как да ги намеря и купя.Има само няколко показани модела.Моля някой с добри познания по турски за помощ. Нито един от браузърите не ми дава да влезна в онлайн магазина.

Последна редакция: нд, 08 юли 2018, 20:31 от renydent

# 609
Кутия шоколадово пишмание голямата май беше 8 лири, а малката 6. Обикновеното без шоколад е по-евтино.

Толкова. Аз, впрочем, подминавах много шоколадовото, но се оказа, че съм правила голяма грешка. Него повече даже харесвам вече.

А кашкавалена халва не видях Sad В Ondo, където съм виждала, имаше само сладолед. Може би е сезонен десерт, знам ли Confused

Иве, кюнефето беше съвсем базисно. Нямаше шам фъстък. Имаше и вариант със сладолед, то беше 15 лири. Това в заведение Хот спот или нещо подобно, точно до Де факто (и тоалетните) в Марги.

# 610
  • Стара Загора
Каква е тази кашкавалена халва?

Шоколадово и аз не бях опитвала, докато баща ми преди две години не донесе една кутия. След това като ходихме миналото лято и аз реших да взема 2, понеже на работа го харесаха. Една позната и тя грабна 1. Прибираме се и познай. Отваряме и опитваме - чупи зъби. Ядосах се и моите кутии ги прибрах. Септември като отидохме пак, ги занесох на бабата и дядото. Няма проблем, веднага ги взеха и дадоха нови от щанда. Обаче пипам, едната пак твърдо. И аз си избрах с най-големия срок, иначе от жегите явно се втвърдява от постоянната смяна на температурите. Та гледайте като купувате докога са годни и натискайте едно топче с пръст, за да проверите да не се са вкочанили!

# 611
  • Пловдив
Да. Само че не мога да намеря артикула който ми трябва . Артикула който търся е Orme като върху О има две точки и tarasim codu 248
Благодаря че се включи ,тъкмо щях да ти пише на лични

# 612
  • до най-прекрасния мъж

Момичета, това е доместоса от 2 кг. Нещо не мога да завъртя снимката, извинете ме. Последно струваше 8 лири.

# 613
  • Пловдив
blue.angel,много благодаря.За него говоря .Аз купих от светлосиния.
Взех 2 бр-един от Кипа и един от Мигрос.Не знам кой от къде ,защото двата са еднакви. Отворила съм единия.За мен е доста рядък,не е гъст като гел. Няма миризма на хлор.Може да е до партида,или нещо друго,но определено ми се видя слаб като действие.

# 614
Като говорите за шоколадово пишмание, сарай халвата ли имате предвид? И аз много я обичам, обаче в жегите е риск да си я закупи човек. Пишманието поне се вижда, дали е читаво през прозорчето Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт