На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 15

• 148 353
  • 725
  •   1
Отговори
# 630
Аз не разбрах колко струва килограм кашкавал на конци?!

# 631
  • до най-прекрасния мъж
Може и така да е за новите опаковки Юмош. Аз купих последно няколко май месец, като ходихме. Но са си белички с шаренко, не са черни. Да не са го развалили и него? Ще е жалко, защото ми е любим.

# 632

Това, което аз си взех от Кипа, беше 42 лири.

# 633
Тази е касовата бележка с омекотителя Бинго.Освен ако е имало цени за на едро и дребно или цена с и без ддс ...и аз незнам вече.

# 634
Имам два конкретни въпроса и ще се радвам да ми дадете конкретни места на които да отида .Макар, че много често ходим в Одрин не мога да намеря това което търся.
Къде в Одрин има кучешки храни, като цяло кучешки магазини и подобни ?
Къде в Одрин има плочки за баня, ламиниран паркет, бани, пособия за банята ,конкретни магазини търся ?

# 635

От Синия пазар /съботния/ го купувам на 27 до 29 лири. И от Кипа съм взимала, но там виаги е по-скъп.

# 636
  • у нас

Къде в Одрин има кучешки храни, като цяло кучешки магазини и подобни ? На борсата има магазин за кучешки храни.
Къде в Одрин има плочки за баня, ламиниран паркет, бани, пособия за банята ,конкретни магазини търся ? До петъчния пазар има такива магазини.

# 637
  • Стара Загора
Само на мен ли ми се струва или на всяка втора страница се пита колко струват чаршафите в Тач? Както и праховете с омекотител, кашкавали и т.н.
Четете бе, хора! Докато си публикувате въпроса, вече щяхте да сте се информирали.

Не сме купували кашкавал и сирена от Турция, но снимах на Египетския като бяхме през май в Истанбул. Намерих снимките.

Последна редакция: вт, 10 юли 2018, 23:23 от iv4enceto_91

# 638
Проблем ли е , че се пита?  Щом няма въпроси за стоките за които основно се пазаря от там , за какво да има ???
Пък и никой не те кара да отговаряш!
Всеки е свободен да пита каквото сметне за необходимо! Ако искаш да пргледаме 1ва тема да видя през 44/та каква е била цената на локума ?????
Само философи!!! Пфффф

# 639
Проблем ли е , че се пита? 

Просто е крайно неуважително към хората, отделили време, за да разкажат подробно. Но това е само една от проекциите. Това е.

А по темата: търсихме екстракти от магданоз и черен кимион. Не намерихме в аптеката. Там ни обясниха нещо, вероятно къде да търсим. Разбира се, не се разбрахме. Та имате ли идея къде да търся такова чудо

# 640
  • Istanbul
Проблем ли е , че се пита? 

Просто е крайно неуважително към хората, отделили време, за да разкажат подробно. Но това е само една от проекциите. Това е.

А по темата: търсихме екстракти от магданоз и черен кимион. Не намерихме в аптеката. Там ни обясниха нещо, вероятно къде да търсим. Разбира се, не се разбрахме. Та имате ли идея къде да търся такова чудо

AKTAR - ссе казват магазитине които продават подобни.. (подравки, наи разни тревисти ле4ебни неща незнам как се нари4ат на бг Simple Smile

# 641
Съмнявам се , че въпросите се задават с такава цел.
Хора , света се променя всеки ден ....неее всяка секунда и според мен е в реда на нещата да се пита .

# 642
  • до най-прекрасния мъж
Съмнявам се , че въпросите се задават с такава цел.
Хора , света се променя всеки ден ....неее всяка секунда и според мен е в реда на нещата да се пита .

Не е проблем да се пита, но много често нещото е дискутирано няколко поста по-нагоре. И когато някой влезе, само за да попита същото, става адски досадно. Редовно четящите и пишещи тук, обикновено споделяме с подробности пътешествията си до Одрин, включително с цени и обяснения. И когато си отделил от времето си да напишеш подробно къде и какво си купил и на каква цена, а Ивчето качва и много снимки, определено е дразнещо да влезеш след два дни и да прочетеш въпрос, на който си дал отговор малко по-рано. Да, цените са динамични, но не чак толкова, че да скачат с часове или дни. Ние ходим 2-3 пъти в годината, разликата е 1-2 лири на повечето неща, ако въобще има разлика.
Например, за 2 години цената на баклавата на мястото, от където я купуваме, се е вдигнала с 3 лири, само че лирата падна с 14 ст. за този период. Така че, цените в лв са си същите.
Никой не ви кара да четете първа тема, достатъчно е да завъртите 10-тина страници назад, за да се сдобиете с актуално инфо за почти всичко, което ви интересува. Иначе, пълним темите с едно и също и вече не сме си полезни, а досадни.

# 643
Три или четири стр назад и не видях нищо ...набързо ги прегледах.

Редовно четящите и пишещи след като ви е досадно ...Не Отговарятеее!
Темата не  е само за вас!  И друг си е купил.чаршаф и кашкавал, и все ще напише отговор.

Защо веднага търсите поводи за сензаци?
Някой друг има ли да каже нещо?

# 644
  • Варна
Проблем е, когато се пита все едно и също през страница, максимум. Още повече, че "цената на чаршафите в ТАС", примерно, е твърде относително понятие. Има размери, материи, серии, които определят цената и няма как да отговорим точно на такъв въпрос. Същото е и за много други стоки/продукти.
Отделно, че така темата се задръства с безполезни постове, които в един момент водят до реплики от типа "Сред толкова много информация се обърках". За всеки, търсещ информация, това изобилие на повтарящи се данни е по-скоро пречка.

В крайна сметка, толкова ли е важно дали локумът е 10 или 11 лири? След като е споделена цена, макар и преди седмица или месец, и тя изглежда изгодна, значи е ОК. Каква е гаранцията, че ако аз днес го купя за 10, то още утре няма да е повишен, а докато отиде питащия - още веднъж, поне? Имаме ориентация за цените, но с точност не можем да твърдим какви ще са. Зависи и кой откъде купува, какви са изискванията и представите му за евтино/скъпо.
При промяната в курса на лирата, едва ли лира-две или пет са определящи. И едва ли някои носи сума, равна на предполагемата покупка, сметната по цените във форума.
В този ред на мисли, ориентировъчни цени са предостатъчни като информация.

Подобно отношение пък никак не е в услуга на проявяващия го и показва неуважение към даващите информация, каквото едва ли заслужават. За съжаление го срещам и на други места и оставам с впечатлението, че някои смятат, че друг им е длъжен, което е голяма заблуда, все пак.
Не смятайте, че прочитането на 3-4 страници е по-трудноемко, отколкото писането на постове с подробности и точни данни, добавяне на снимки и пр.

Общи условия

Активация на акаунт