На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 15

• 148 307
  • 725
  •   1
Отговори
# 660
Искам да кажа нещо без да обиждам никого.Просто аз как се чувствах като четях темите.Чудех се какво е Кипа,какво е Мигрос.Храни ли продават...дрехи ли...
За мене лично всички въпроси и отговори тук ми бяха много полезни вече като ги прочетох след първото ми ходене.
Лошото е че тука се делим на хора вече доста добре запознати с всичко заради честото им ходене в Турция и на такива като мен "прохождащи и зарибяващи се" сега с всичко турско.След всяко мое следващо посещение ще изникват все нови и нови въпроси.Като бях сега в Одрин и много пъти си виках"ех това го пишеше някъде в темите,ама къде точно..."
Мисля че по "старшите" тука трябва малко повече търпение да имат към нас "новобранците".Спомнете си вашите първи ходения...
Благодаря на тези които ме прочетохте и моля ви не се сърдете,а помагайте.На вас разчитаме!

# 661
Не видях да сте публикували много информация за Карфур. Не си ли заслужава да се ходи там?

# 662
  • Пловдив
Аз бях в Карфур.Цената на таблетите Феъри бяха доста по ниски от Кипа и Мигрос в мола.Дали си заслужава е въпрос на който аз не мога да дам отговор.Магазина не е голям,но пък зависи какво търсиш.Критериите на хората са различни.Тук много хвалят Марги аутлет-аз там нищо не видях интересно.Пазарувам основно онлайн и за мен тениска пума размер 140см за 25-30лв е скъпа,при положение че я взимам от официалният сайт за 4-8 евро.
Аз не съм отишла на пазар ,а да се разходя.Била съм в Одрин преди 7-8 години и реших ,че отново е време.Така че всичко зависи от намеренията  с които отиваш.Върнах се с кило сирене и с по една малка тарелка сирена,както и малко маслини,2 доместоса ,два омекотителя,една блуза за детето и едни къси панталони на мъжа ми.
Така че не тръгвай с "голяма кошница на прехвалени ягоди".Наслади се на почивката пък останалото-както дойде.

# 663
  • Пловдив
Честно казано  за мен Карфур също не си струва. Първо е на криво за спиране място- наоколо няма нищо, което си заслужава да го отбележиш. Второ всичко, което има го има и в другите магазини. Аз лично не го уважавам този магазин - губене на време.
Но това си остава мое мнение

Вижте, ходила съм много пъти в Одрин по курорти и т.н. , но не съм ходила в Лозенград. Първо проучвам по мапс централни улици и т.н. и каквото не си намеря питам. Още не съм отишла- може би към края на месеца -ей така от любопитство. Не съм намерила паркинг , но продължавам да разглеждам, за да знам поне като ми обяснят- да има нещо по- което да се ориентирам.

Може би момичетата с право се дразнят когато се пита само колко струва това или онова- ами положете малко усилие - има каталози на първа стр. прегледайте ги

# 664
  • Варна
bronze,
Скрит текст:
не е коректно да бъдем призовавани към (още) търпение, при положение, че почти няма въпрос, който да не е получил отговор, пък бил той и препратка към пост, тема, първи пост на темата. Ако нямахме търпение, нямаше да има толкова постове с обяснения и всякакви подробности.

Спомням си моите първи пътувания. Спомням си, че четох много (и ходих много пъти), за да стигна до ориентацията и познанията, които имам в момента. Рових в темите, в нета като цяло и най-вече, много се "разхождах" с гугъл мапс. Не съм очаквала някой да ми смели информацията, защото "съм прочела няколко страници и не съм намерила търсеното". И до днес ровя и търся нови или си припомням стари, но позабравени, неща.
И най-важното, никога не съм смятала, че някой е длъжен да ми отговаря, нито пък съм си позволявала да се "репча" при липса на отговор или наличие на незадоволяващ ме такъв.

Това, което е добре "новобранците" да разберат, е че няма как да знаят всичко и да намерят всичко от първия път. Не е и нужно.

Точно в самостоятелното "откриване" има повече тръпка. Всеки път откривам по нещо ново и това е прекрасно. А съм ходила над 10 пъти в Истанбул и още поне 15-тина пъти в Лозенград и/или Одрин.

Та, не бързайте. Наслаждавайте се!

# 665
Масло от кимион съм купувала от петъчния пазар като тръгнете към зеленчуковия пазар - има една машинка където се прави маслото пред вас, може и да дегустирате. Отпадъкът излиза като черна смолиста пръчка, Не се сещам обаче за цена - мисля че дадох 20 лири за едно малко шишенце, така че 20 лири за половин литър ми се струва нереално.
Намерих си и рекламната брошурка на кимиона, но не мога да качвам снимка. Пише:
GUL SULTAN COREK OTU YAGI - И обичайните неща, че помага за всичко, освен смъртта.

# 666
  • Русе
Масло от кимион съм купувала от петъчния пазар като тръгнете към зеленчуковия пазар - има една машинка където се прави маслото пред вас, може и да дегустирате. Отпадъкът излиза като черна смолиста пръчка, Не се сещам обаче за цена - мисля че дадох 20 лири за едно малко шишенце, така че 20 лири за половин литър ми се струва нереално.
Намерих си и рекламната брошурка на кимиона, но не мога да качвам снимка. Пише:
GUL SULTAN COREK OTU YAGI - И обичайните неща, че помага за всичко, освен смъртта.
alinnna писа за цена в България в града, в който живее.

# 667
Скрит текст:
Ще разкажа как аз процедирах, когато решихме, че ще ходим до Одрин. Първо отворих букинга и резервирах хотел, като филтрирах резултатите по нещата, които мен ме вълнуват - genius отстъпка, разстояние от центъра, оценки минимум 8, да има паркинг и интернет.

После влязох в темата, прегледах първия пост, прочетох настоящата към момента, което е било предишната. Намерих отговори на примерно 70% от въпросите си - цени на перилни препарати и шампоани, струва ли си да се ходят по борси/пазари, цена на сирена, къде да ям джигер, откъде да си купя баклава, какви лекарства са по-евтини там и си струва да си взема. Другите ги пуснах през гугъл търсачка и вече имах отговор на 85% от въпросите си. За останалите 15% питах тук. Останаха 10%, чиито отговори намерих на място.

Междувременно бях научила със street view как да стигна до хотела от центъра, как после да стигна до Ераста. Прерових брошурите на магазините, които ме интересуват. На магазините за дрехи и домакински истории тип English Home се ориентирах за цени на неща, които ме вълнуват.

Та идеята ми беше, че не съм възприемала форума за гугъл. Това, което ми харесва тук, е че има доста субективни впечатления. И доста жокери и идеи за следващи пътувания.

Аз бях в Карфур.Цената на таблетите Феъри бяха доста по ниски от Кипа и Мигрос в мола.

Така също цената на таблетките на Финиш за един и същи вид бяха с 10-15 лири разлика от Шок до Кипа, като в Шок бяха по-евтини. В Кипа кафето на не помня какъв Ефенди на промоция беше 4 и нещо за същата разфасовка, каквато взех от Шок за под 4 лири.

Що се отнася до цената на лирата, аз използвам този сайт, като може да му зададете към коя валута да показва графиката, както и период, който да показва
https://www.x-rates.com/graph/?from=TRY&to=EUR&amount=1
Ако цъкнете на година, ще видите, че нещата отдавна не отиват хич на добре.

# 668
Здравейте,къде се намира Мадо в Одрин ?
Неможах да се ориентирам от снимките в Гугъл.
Благодаря.

# 669
Здравейте,къде се намира Мадо в Одрин ?
Неможах да се ориентирам от снимките в Гугъл.
Благодаря.
Мадо има в мол Ераста и на главната търговска улица.

# 670
  • Стара Загора
На главната улица, малко след LC Waikiki. Има и в новия мол Ераста.

# 671
Здравейте !Интересувам се дали някой е виждал , да има в момента бамя на пазара в Одрин и на каква цена ?

# 672
mimi0585 ; iv4enceto_91 -Благодаря Ви момичета bouquet

# 673
Ама как LC Waikiki. на главната. Аз като гледах брошурите ми се стори , че и в двата мола видях LC Waikiki.. Моят син и в БГ основно от там пазарува-тийнейджърска му работа. Нямам идея какво толкова му харесва, но от сега се настройва да пазарува мноооого там.

# 674
Ама как LC Waikiki. на главната. Аз като гледах брошурите ми се стори , че и в двата мола видях LC Waikiki.. Моят син и в БГ основно от там пазарува-тийнейджърска му работа. Нямам идея какво толкова му харесва, но от сега се настройва да пазарува мноооого там.
Има и на главната .И в двата мола .Имаше и в Кипа/миналия месец не работеше/

Общи условия

Активация на акаунт