На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 15

• 148 455
  • 725
  •   1
Отговори
# 120
  • у нас
Вчера видях омекотителя на капсули/перли за 8,99лв. в Бургас. Ако някой се интересува. Не мога да преценя дали е много скъпо, защото не зная каква му е турската цена по принцип.

# 121
  • Пловдив

Ето някои от лекарствата, които си купих:

Imuseng G365 - комплекс от витамини, минерали и женшен - 45 TL
Avmigran - при мигрена- 8 TL
Sibelium - пак при мигрена, профилактично - 12 TL
Gynoferon - таблетки желязо - 12 TL
Hirudoid Forte krem- за мазане при разширени вени - 14 TL

# 122
  • Бургас / UK
Вчера видях омекотителя на капсули/перли за 8,99лв. в Бургас. Ако някой се интересува. Не мога да преценя дали е много скъпо, защото не зная каква му е турската цена по принцип.

Аз,аз  Peace къде ? Цената е доста добра в сравнение с тази ,която видяхме на турските перли,които Халим публикува преди няколко дена.Благодаря Синара  Hug

# 123
Здравейте, банда 😜 аз дасе отчета след днешното пазарене , страшно доволна съм☺
Първо тръгнахме от Стара Загора в 6.00 на границата бяхме в 7.30 след спирките за зареждане и кафе и тоалетна .минахме границата за 30 мин .
Първо отидохме на складовете от там си взех прах
 Ариел течен 70 пранета 42 лири
Персил течен 60 пранета  28 лири
Препарат обезмаслител и за баня 12 лири пакет
Таблетки за съдомиялна феари 72 бр 40 лири
Доместос  3 литра  13 лири
Веро Прил 4 литра  12 лири
Маслини в тенекийка от 2 кг 
Та това беше от  борсата 😉 след това продължихме към Кипа  от там си взехме
 гевреци  на 1.25 лири
Профитероли по 20 лири кг
Папагалски слънчоглед който е уникален
 бяха ми поръчали имало някакви таблетки за тоалетна които се слагали в казанчето на тоалетната на тях пишело "хлор" , но не са от тези сините  -ако някой има представа какво представляват моля пишете
След това отидохме на синият пазар  от там
Перво си взех долнище на Адидас за 30 лири
Тениски адидас за 20 лири броя
Дърпан кашкавал 25 лири кг
Прясно сирене на фитили и овче ситене , но не помня цена за кг
Дините вървяха цена за брой 10 лири около 5-7 килограмовите и 15 лири за над 8 кг
Чаршафи пак от пазара  75лири размер 200/220  горен, 240/260 долен и две калъвки   , но не бяха в кутия
От там в уайкики  в маргито  от там пазарихме дрешки -сравнотелно добри цени , но не намалени
И накрая на центъра там разходка 
Парфюми , баклави, локум и едно мн яко сладко което ни казаха, че е  сирене халва , хляб от пекарната до силимие джамия  и в 15.00 си тръгнахме от одрин . Границата я минахме пак бързо и в 17.00 бяхме в Стара Загора 
За съжаление не ми дава да кача снимки
     та това е от мен лека вечер до др ходене

# 124
  • у нас
Чефи, в магазина до ВиК в Славейков, където продават турска хартия, прах и тн. Капсилите се намират като влезеш вървиш направо, стигаш до крайния стелаж, и оттам в ляво, точно са до ъгъла с другия стелаж. Бяха най-отгоре.

# 125
Здравейте, банда 😜 аз дасе отчета след днешното пазарене , страшно доволна съм☺
Първо тръгнахме от Стара Загора в 6.00 на границата бяхме в 7.30 след спирките за зареждане и кафе и тоалетна .минахме границата за 30 мин .
Първо отидохме на складовете от там си взех прах
 Ариел течен 70 пранета 42 лири
Персил течен 60 пранета  28 лири
Препарат обезмаслител и за баня 12 лири пакет
Таблетки за съдомиялна феари 72 бр 40 лири
Доместос  3 литра  13 лири
Веро Прил 4 литра  12 лири
Маслини в тенекийка от 2 кг 
Та това беше от  борсата 😉 след това продължихме към Кипа  от там си взехме
 гевреци  на 1.25 лири
Профитероли по 20 лири кг
Папагалски слънчоглед който е уникален
 бяха ми поръчали имало някакви таблетки за тоалетна които се слагали в казанчето на тоалетната на тях пишело "хлор" , но не са от тези сините  -ако някой има представа какво представляват моля пишете
След това отидохме на синият пазар  от там
Перво си взех долнище на Адидас за 30 лири
Тениски адидас за 20 лири броя
Дърпан кашкавал 25 лири кг
Прясно сирене на фитили и овче ситене , но не помня цена за кг
Дините вървяха цена за брой 10 лири около 5-7 килограмовите и 15 лири за над 8 кг
Чаршафи пак от пазара  75лири размер 200/220  горен, 240/260 долен и две калъвки   , но не бяха в кутия
От там в уайкики  в маргито  от там пазарихме дрешки -сравнотелно добри цени , но не намалени
И накрая на центъра там разходка 
Парфюми , баклави, локум и едно мн яко сладко което ни казаха, че е  сирене халва , хляб от пекарната до силимие джамия  и в 15.00 си тръгнахме от одрин . Границата я минахме пак бързо и в 17.00 бяхме в Стара Загора 
За съжаление не ми дава да кача снимки
     та това е от мен лека вечер до др ходене

маслините

# 126
Днес, за първи път ходих в Одрин. На границата чаках по един час и в двете посоки. И тези проверки от турската страна малко са страни. В едно гише се проверява паспорт, след това друго гише регистрация на колата. Отделно после се проверява багаж(преглежда се), и след като си минал митница, пак те спират и питат дали имаш някакво оръжие или нож.
Ходих Erasta, тъй като е достатъчно голям, и помислих, че няма смисъл да се обикаля наоколо. За няколко часа обиколих всички магазини. Горе, на 3-тия етаж има обменно бюро(western union). Курса, е по добър от на който предлага tavex. Обменях евро по курс 5.16 турски лири, за едно евро. Като цяло, останах доволен от покупките. Почти всички стоки са по евтини със някъде 30-40%. Което пак ми избива пътните разходи, а значи заслужава се да се ходи.

# 127
  • Пловдив
Благодаря, момичета Sinara  и Belijata  за разясненията за пазара в Лозенград. Лятото прекарвам по 10-тина дни в Бургас - заради родителите ми. По тази причина си търся "забавления" . Мислех си, че през Малко Търново няма да има гаст арбайтери и ще е подходящо някоя сряда за разходка до Лозенград- където до сега не съм била. Предполагам, че в сряда няма да има такъв наплив като през почивните дни и разглеждам маршрута.
Моля, за още едно уточнение - Около този пазар има ли платен паркинг или си се паркира така - на улицата.

# 128
  • Варна
Четох, че обсъждате криминалния зехтин от борсите Simple Smile аз рискувах, но не съм го пробвала още. Сега видях, че пише sizma, което нали уж било добре да го пише Wink
Иначе минах да ви докладвам на какво попаднах в брошуата на лидъл Simple Smile и тъй като аз си купих 12-15 бройки от лимонадата, а вчера разбрах, че мъжа ми се е възползвал от факта че е изстудена и ми в оставил една, ще търча до лидъл Simple Smile

# 129
  • до едно тепе
Имам един малко специфичен въпрос. Купували ли сте си от аптеките хр.добавки? Интересува ме по-специално инозитол. Потърсих с търсачката за лекарства, но не намерих.

# 130
Хубаво в да се уточнявате през кой граничен пункт минавате,защото доколкото разбирам повечето сте през Капитан Андреево ,а се остава с впечатление че навсякъде е навалица.Аз съм от Варна и на мен ми беше по удобно през МТ за Лозенград и през Лесово за Одрин.
Исках да питам за лекарствата трябват ли някакви рецепти.И имената им съвпадат ли с нашите.Аз се интересувам от Гинко билоба и витамини от б комплекс.

# 131
  • София
Това ли е лимонадката, за която говорите?
Тази е, но ние купуваме 1-литрово пластмасово шише. Това според мен е 250 мл.

milieva89, тази напитка не е същата като лимонадата. Със специфичен вкус е. Веднъж я купих, но не бих повторила. Съвсем друг тип напитка е. Май няма нищо плодово в нея и е газирана. Иначе като лимонадата има поне още 2 вкуса. Опитвала съм нар и мандарина. Може би има и други. Хубави са, но не случайно лимонадата е най-разпространена - тя е най-хубава.  Wink

Има и други:

Освен това лимонадата е 2 вида - със захар (жълтите капачка и етикет) и без захар (лъскавите):

Ох, така ми се пие лимонадка. В понеделник ще проверя дали има в турския магазин. Laughing

Последна редакция: нд, 10 юни 2018, 02:21 от Тaня67

# 132
  • Пловдив
Аз като търсих лимонада,я забравих как се казва тази. И на борсите помолих момчето да ми даде някаква да опитам - ми то няма такава гадост...чист парфюм. Всичката лимонада ли е с такъв вкус или просто той ми е дал някаква гадна?

# 133
  • у нас
Аз като търсих лимонада,я забравих как се казва тази. И на борсите помолих момчето да ми даде някаква да опитам - ми то няма такава гадост...чист парфюм. Всичката лимонада ли е с такъв вкус или просто той ми е дал някаква гадна?

Провери годността. Един път ми бяха дали лимонада с изминала годност. Много странен вкус имаше. Отделих целия стек и го върнах следващия път като ходихме. Нямаше никакъв проблем. В момента нямаше такава лимонада и ми върнаха парите.

# 134
Тук в Шумен има турски супермаркет и освен различни видове напитки, включително и няколко вида лимонадки , около 70% от стоката е турска. Пазарувам основно от него, че всичко ми харесва.

Общи условия

Активация на акаунт