Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 52

• 59 552
  • 759
  •   1
Отговори
# 375
Извинявам се, бях много шашната от резултата.Аз съм с Хашимото, ТАТ и МАТ са над нормата.Опитвам се да мина на безглутеново хранене и имам доста месеци така, но покрай процедурата и пътуванията просто не успях да удържа фронта.Мислех, че от стимулацията и от всичко случило се ТСХ ще е много високо.Принципно се покачва по време на стимулация, не пада.Но бях изключително изненадана.Ще намаля дозите със сигурност.Ще мина на 75/50, утре ще се видя с моя ендокринолог.Имам време до ЗЕТ, а и преди самата процедура ще пусна пак ТСХ и ще се водим от него.Със сигурност няма просто ей така да върна ембриончето, прекалено много е заложено на него.

# 376
Какво е положението с парна баня и сауна пти проблеми Хашимото и базедова болест?

# 377
За парна баня знам, че умерено не вреди. Сауна категорично не. Но сауната и за здрави хора мисля, че не е много ОК. Знам, че доста се натоварва сърцето.

# 378
За парна баня знам, че умерено не вреди. Сауна категорично не. Но сауната и за здрави хора мисля, че не е много ОК. Знам, че доста се натоварва сърцето.

Това и при хипер и при хипо ли? Че с мъжа ми сме двете крайности.

# 379
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
аз ходя зимата на сауна и ми се отразява много добре, защото ми е все студено и там се сгрявам.
даже правя по няколко влизания.
на парна баня не ходя, мразя влажен въздух. Peace
аз съм с хипо

# 380
  • София
Е, не, а аз обожавам и сауна и парна баня, че даже ги редувам.

# 381
  • София
Е, не, а аз обожавам и сауна и парна баня, че даже ги редувам.
И аз.

# 382
И аз обожавам, чудех се дали влияе докато бях вътре в сауната Simple Smile
Мъжът ми е с хипер, за него май не е много ок

# 383
В спа центъра, който посещавам, до входа на сауната и парната баня са сложили табели за кои заболявания не са подходящи и са включили "заболявания на щитовидната жлеза", без да уточняват конкретно. Нямам представа доколко може да се вярва на това, аз за себе си не съм забелязала да ми става по-зле след сауна/парна баня, но и не ходя чак толкова често.

# 384
да ви споделя: от няколко дена го нямам онзи неприятен глад и последващото тъпкане с храна. незнам дали не е било на хорм. основа  newsm78

като бях при доки и го помолих да ми препоръча някоя марка вит.Б комплекс препарат и той ми даде една мостричка.
доста високо дозиран е (от една приятелка знам, че точно вит.Б трудно се усвоява от хапчета, най-добре е от храна), изпих 3 хапчета и съм пушка.
не спя като пор, имам сила даже до 23ч. вечер  Shocked, сутрин се будя в 6.30 наспана  Shocked

незнам дали е от витамините...
може ли нещо друго да предизвика толкова бързо обръщане на нещата? newsm78
хормони?

# 385
Много неща може да са, но точно витамините Б повишават апетита. Иначе дават и енергия де Simple Smile 

# 386
Аз съм пила и Б-комплекс, и Милгама, и едни американски високодозирани Б-витамини - нито веднъж не съм имала разлика в апетита, но от много хора чувам, че имат. Та явно е индивидуално. А и повишаване на енергията не съм имала, на практика не съм усещала ефект, честно казано.

Всъщност преди години от продължителен прием на Милгама си бях докарала гадно акне - това е възможен страничен ефект от Б6 или Б12, който се получава най-вече при жени във фертилна възраст. Докато се сетя от какво е, си ходих сума месеци с пъпките. Когато спрях Милгамата, пъпките изчезнаха постепенно след 2-3 месеца.

# 387
аз сега нямам увеличен апетит. преди приема на витамините имах.

пъпки и на мен ми излизат, но не акне, а мастни.
от Б12 на инжекции бях цялата в такива пъпки, ужас беше.
сега пак почнаха да се появяват и затова си мисля, че нещо съм усвоила.

знам, че от разбъркани хормони може да има увеличен апетит, умора и т.н., но възможно ли е в рамките на 5-7 дена да се нормализират, за да изчезнат толкова бързо тези симптоми. newsm78

нищо не съм променила: взимам си л/тирокса, ям същите неща (основно зеленчуци, яйца и млечни), движа се колкото преди. само вит.Б препарата смених. newsm78

# 388
А, аз го нарекох акне, защото предположих, че е било това - бяха големи подкожни пъпки само по брадичката и надолу към гърлото, не на друго място по лицето, но явно бяха точно от витамините.

При теб може причината да е била точно дефицит на някой Б-витамин, който сега бързо е бил попълнен. А може и да е било от смяната на обстановката, нали всичко е започнало след връщане от почивка.

# 389
Проверих за сауната - според Изабела Уенц, е полезна, защото така най-лесно излизат токсините. Може би истината е, че умерените неща не вредят.
https://thyroidpharmacist.com/articles/8-benefits-infrared-sauna … s-hypothyroidism/

Общи условия

Активация на акаунт