Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво да правя, ако хлябът ми стане горчив?
Колко грама прясна мая трябва да добавя за около 500-600 г брашно през лятото?
Как мога да ускоря процеса на втасване на тестото?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво да правя, ако хлябът ми стане горчив?
-
Колко грама прясна мая трябва да добавя за около 500-600 г брашно през лятото?
-
Как мога да ускоря процеса на втасване на тестото?
-
Как да подготвя тестото за хляб, за да намаля силния мирис на мая?
-
Кои са основните фактори, които трябва да имате предвид при избора на машина за хляб?
Въпросът е че поне на бегъл оглед ще трябва да развинтя това-онова, а на някои машини наистина е направен да се сваля лесно, просто се приплъзва настрани и излиза от осите. Не е болка за умиране, просто го отчитам като разлика. Не е и като често да си скроявам такъв номер, тестото ми да стигне до капака при втасването, обикновено е с нова рецепта като не знам какво набухване да очаквам.


! Когато отсъства човек се появяват и нови теми, та даже и с по няколко страници вече... Тези, които търсят машина, да се оглеждат и за такива с възможно най-малките по площ прозорчета на капака. И това влияе доста силно върху изпичането на горната кора. Имал съм машинки от 5 марки и това, което казвам е от личен опит. И в момента у нас се ползват три марки - Мидеа, Силвър Крест и Мулинекс с два реотана и багети. Най-доволен съм от Мидеата, която беше и първата ми машинка. За съжаление, този модел вече не се предлага.