Фентъзи и фантастика - Тема 15

• 53 860
  • 759
  •   1
Отговори
# 585
 Аниш,   ако някой не прилича на обложките от книгите, никога не може да ме убеди, че играе достоверно образа. Разбира се обратното не е гаранция, но в един филм първо гледам физически как изглежда актьора и после - играта.  Актьора трябав да те те покори с вида си, 90 процента от играта включва умение да движеш циеви мускули, както и да изглеждаш по опредлен начин. за някои роли - например на корави мъжаги  или на жени които играят принцеси - избират все едни и същи личности именно заради физономията. А иначе всеки средно добър артист може да е убедителен в това което прави, въпроса е за неговата/нейната външност.

# 586
Скрит текст:
Аниш,   ако някой не прилича на обложките от книгите, никога не може да ме убеди, че играе достоверно образа. Разбира се обратното не е гаранция, но в един филм първо гледам физически как изглежда актьора и после - играта.  Актьора трябав да те те покори с вида си, 90 процента от играта включва умение да движеш циеви мускули, както и да изглеждаш по опредлен начин. за някои роли - например на корави мъжаги  или на жени които играят принцеси - избират все едни и същи личности именно заради физономията. А иначе всеки средно добър артист може да е убедителен в това което прави, въпроса е за неговата/нейната външност.

Мол'ти сА. Те този на обложката*, която си дал за пример е толкова Майлс, колкото аз съм трамвай.
*

Това вече е Майлс.
Видях сметката "Джентълменът Джоул и Червената кралица". Ами.... очаквах нещо шокиращо или по-така, а всъщност се оказа чудесна "лебедова песен".

# 587
  • DE
Нито една от показаните обложки не ми приличат на описаните в книгата герои. И не е нужно актьора да прилича на някоя от тях, просто трябва да отговаря на описанието на автора  Peace

# 588
  • София
Нито една от показаните обложки не ми приличат на описаните в книгата герои. И не е нужно актьора да прилича на някоя от тях, просто трябва да отговаря на описанието на автора  Peace

И аз така мисля. Обикновено държа актьора, който ще играе даден герой, да прилича  носи същите или същите външни белези, като описаните от автора на филмираната книга. Обикновено повечето писатели в тези жанрове вхърлят много труд, за да опишат героите си и обстановката, в която се намират.

# 589
Не забравяйте че за Майлс трябва да има и нисък, и висок вариант Wink
Много е важно да е енергичен и малко налудничав Simple Smile
На мен би ми допаднал някой като Сам Клафин например.

# 590
  • Майничка
Тази книга мисля, че ще е интересна. Навява ми асоциации със "Хари Август" и "Живот след живот". Преиздават я, първото издание на бг е през 1998.

https://www.orangecenter.bg/igra-na-zhivot.html

Много е хубава, четох я преди 19-20г., обаче изобщо не бих я определила като фантастика. Въпреки това, препоръчвам.

...Видях сметката "Джентълменът Джоул и Червената кралица". Ами.... очаквах нещо шокиращо или по-така, а всъщност се оказа чудесна "лебедова песен".

И аз не я намирам за шокираща, по-скоро все едно още едно зъбно колелце е щракнало на правилното място.

Най важното за ролята на Майлс, според мен, е да не се изкушат да напъхат в нея някой холивудски красавец. Нещо по-гърчаво и невротично трябва да е, като този (на млади години, но с по-нормална прическа)
Скрит текст:

# 591
 Е, не, за мен, той е твърде стар. Трябва доста по-млад мъж. Майлс е към 20 годишен или някъде там. Друт е въпросът, че щом ти си го харесваш,  аз съм окей, имаш право да харесваш когото си искаш.

# 592
  • DE
Определено не трябва да е красавец, но със много силна харизма. Да умее да грабва само с появата си.
Аз дори не искам Холивуд да го филмира, последните години така да не ги понасям тия бездарници.

# 593
  • Майничка
Ясно че по-млад трябва да е. На 20 е в "Наемниците на Дендарии", но в "Криожега" е на 40 някъде, пък аз него най-много искам да видя екранизиран.
Чудя се дали по-младо копие на Бриджит Нилсен или на Грейс Джоунс би било подходящо за Таура. Laughing

# 594
  • България
Не бих казала, че "Джентълмен Джоул и Червената кралица" ме е шокирала. Рядко нещо може да ме шокира, все пак живея в ХХIви век Smiley. По-скоро ми е пошла, но на практика просто никак не ми хареса.
  А Майлс не съм се старала да си го представям в детайли. Предпочитам да не го правя.
Както казах на начинаещ писател, никога не бих причинила на добрите си герои толкова болка.
   Част от мен допуска, че всяка книга създава друг свят някъде там.  Mr. Green

# 595
Така или иначе едва ли ще я филмират, за добро или лошо, но можем да си я четем.  Очакваме филмирането на Вещерът и на книгите на Маас. Тях дано не ги оплескат много. Каста на Вещерът ми допада, но какво ще се получи накрая е съвсем друг въпрос.

# 596
Хм, а какво ще кажете за Франки Мюниц или Атикъс Шафър в ролята на Майлс?

# 597
  • Майничка
Хм, а какво ще кажете за Франки Мюниц или Атикъс Шафър в ролята на Майлс?

Вторият ще е просто идеален!

# 598
При това има и кой да го замени на 40 г. - Роуън Аткинсън. И двамата са еднакво грозновати, та чак симпатични.

# 599
  • Майничка
Докато (ако) го решат, мистър Бийн ще чукне 70те. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт