Отговори
# 30
Много деца в днешена БГ са с родители в чужбина и с такива,които са тук,но са липсващи на практика...
Моите наблюдения са точно обратните. Едно време доста повече се оставяха на самотек.

# 31
Аз не съм много сигурна социалните до каква възраст действат.
16 е непълнолетен,но не е малолетен.
Биха ли направили нещо за 16 годишно дете?
И какво,след като с майката няма да могат да се свържат,а детето няма роднини,при които да го пратят.Ще го изкарат от домът му ли?
И това помощ ли ще е?
А има и един момент,че той не осъзнава колко е ощетен.За него отношенията с майка му са супер,всичко е ок и той е лайф ис лайф....
Нормално,пак казвам-тинейджър!
Не го дондуркаме,сега няма да тръгвам да изброявам всичко,което правим за него.Не е финансовият единствения аспект.
Сигурно,надявам се че ще стане добър човек от него.
Наистина темата е в голям контраст с тази за децата в Норвегия.
Не е породена от нея,но ни кара да се замислим.

# 32
На тази е трябвало да отнемат родителските права преди години. Съжалявам въпросното момче.  Проблемът не е, че на 18 е сам, а това че всъщност винаги е бил сам. Дете, което има стабилно възпитание и заинтересовани родители, по—трудно би тръгнало по надолнището. В случая на това момче родителите винаги са липсвали. Аз също съм на мнение, че преди години е трябвало да се направи нещо. Сега е вече късно. А за майката какво ми е мнението — не заслужава да се нарече майка. Заради правилата на форума не мога да напиша това което ми е на езика.

Последна редакция: чт, 07 юни 2018, 12:36 от Anastasiya_S

# 33
Много деца в днешена БГ са с родители в чужбина и с такива,които са тук,но са липсващи на практика...
Моите наблюдения са точно обратните. Едно време доста повече се оставяха на самотек.
В моята среда и по мое време не е имало занемарени деца ,освен оставени на баби и дядовци на село.Но това е по време ,когато майчинството е било 8 месеца,да кажем. През деня сме били на самотек  в София ,наистина,но и времената бяха други и можеше децата сами да ходят до училище и да стоят в къщи.

# 34
Със същия успех може да зададеш и въпрос от сорта: "Дайте да се оплачем на държавата, че в БГ се търгува с дрога и зарибяват децата ни. "  Не можеш да оправиш чуждите деца и целия свят - търси начин да опазиш своите. Както ги опазваш от наркотици така ще ги опазиш и от конкретно това "дете"

# 35
А децата как ще опазиш от родителите им?
Тук вече отговор няма Simple Smile

# 36
В моята среда и по мое време не е имало занемарени деца ,освен оставени на баби и дядовци на село.Но това е по време ,когато майчинството е било 8 месеца,да кажем. През деня сме били на самотек  в София ,наистина,но и времената бяха други и можеше децата сами да ходят до училище и да стоят в къщи.
Маркираното имам предвид. Достатъчно беше за дивотии.

Vervam, 18-годишният вече е пълнолетен.
Приятелят ти има родители, които да го мислят.
Не виждам някой, който да е в реален риск. Успокой се.

За трети път ще питам - на колко години е момчето, което искаш да измъкваш от купона?

# 37
Риск,кой говори за риск?
Спокойна съм си аз,просто изразявам възмущение от подобни индивиди.
На 16 е момчето.
Иначе в"бърлогата" има и 14 годишно момиче,както и момчета от 15 до 19.
Пак казвам-всички майки в квартала са писнали.
Но,да,има леко успокоение,че поне знаят къде да си търсят децата,когато изчезнат...

# 38
Е, доста големи деца са това. Къде са били родителите им досега? Нали само изпуснатите залитат по купони, пиене и т.н. Шегувам се, но нали това уж е причината 18-годишният да е такъв...

Майките им вместо да пищят, да седнат с бащите им и да намерят решение какво да правят с децата си. Възмущенията не са помогнали на никого.

# 39
Освен да ги заключат в стаите им и там да седят целогодишно Grinning
Преди не е имало проблем,защото на 12-13 са ги вълнували други неща-спорт,компютри,излизания навън.Когато започнаха да навлизат в друга възраст,тогава видяха"златен шанс".

# 40
Ами явно в квартала ти майките,е и бащите, нямат добра комуникация с децата си, което си е тяхна лична грешка и не им е виновен 18-годишния младеж.

# 41
Значи като дете, което е било на самотек, и като майка на тийнове, ще ти кажа, че няма дете, на което да обърнат внимание, да му предложат тренировки, туризъм или културно мероприятие, и то да откаже. То проблема на тия на самотек е, че няма инфо и средства за тези неща, няма и кой да ги заведе и да им покаже.
И друго- целия квартал, тия деца, много свободно време бе...проблема явно не е в момчето, че ги събира. Като цяло тия деца явно нямат някакви хобита и занимания.

# 42
Съдбата на дете 'зарязано' по този начин зависи най-много от осъзнатостта на детето и от примера на другия родител / ако има такъв /.
Вариантите за резултат са в двете крайности с обратен знак - или става много надраснал и успешен Човек / в човешко отношение/ или става боклук.

# 43
Значи като дете, което е било на самотек, и като майка на тийнове, ще ти кажа, че няма дете, на което да обърнат внимание, да му предложат тренировки, туризъм или културно мероприятие, и то да откаже. То проблема на тия на самотек е, че няма инфо и средства за тези неща, няма и кой да ги заведе и да им покаже.
И друго- целия квартал, тия деца, много свободно време бе...проблема явно не е в момчето, че ги събира. Като цяло тия деца явно нямат някакви хобита и занимания.

Имат,10 години повечето тренираха в ансамбъл за народни танци,включително и въпросното момче.
Страхотни танцьори бяха.Обиколиха цяла Европа по турнета.Това е един от проблемите,че голяма част от тях се отказаха от танците.Не им харесваше,че от 8 до 1 са на училище,после се прибираха колкото да хапнат и да отпочинат за 2 часа(или да учат)и отиваха на тренировка,която продължаваше до 9-10 вечерта.
При наличието на други забавления(купон,пиене и пушене на трева),решиха в един момент,че танците само им губят времето Sad
А насила няма как да ги накараш на тази възраст.Не са малки деца да им се караш...
Доста от тях ходят на фитнес,излизат и навън.
Както казах,има и такива,които се откъснаха от тази среда.
Но има и такива,дето толкова им е ума.
И не става дума само за останалите деца,става дума и за бедното момче,на което няма кой да покаже правилния път.
Не знам винаги ли е така,но то като че ли имитира поведението на майка си,колкото и неправилно да е то.

# 44
  • Пловдив
След като самото момче е "ОК", както казваш, със ситуацията, според него няма проблем, не се чувства необичано, и вече е голям, недей толкова да го мислиш. Майката я описваш пълен вей хайвей, но пък знаеш ли, може някой ден да го "издърпа" в чужбина, в смисъл да му даде някаква възможност за старт там. От цялата работа го е "научила" да се оправя сам, което ще му е от полза.

Общи условия

Активация на акаунт