Както и да е, смятам, че ако искате наистина да коригирате ситуацията (макар и да не съм убедена, че е 100% каквато я изкарвате) - просто поговорете с децата. Обяснете им рисковете, какво и как ще повлияе на живота им и най - вече им обяснете, че вас ви интересува какво се случва с тях, накъде върви живота им и не на последно място - че им имате доверие и вярвате, че ще направят правилния избор за обкръжението им. Ако смятате, че не можете да се справите - закарайте ги в лудницата или моргата. Сигурна съм, че там нагледно ще им покажат резултата от наркотици и прекалена консумация на алкохол. Шока понякога се отразява "пробуждащо". Сигурна съм, че ако наистина искате да помогнете на всичко деца от квартала, имате шансове, но само ако всички родители се обедините и обмислите наистина внимателно действията си.
Колкото до майката - не е лошо понякога да действате като нея - ако не можете да направите нищо полезно за другите, то обърнете малко внимание на личния си живот - например отидете на почивка