Базедова болест - тема 7

• 44 923
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Браво, Евенце!
Много се радвам за теб, наистина чудесни новини за Коледа🤗

# 616
Aurora, благодаря ти Simple Smile
Чудя се дали да ходя на доктор или няма нужда. Ще съм благодарна, ако Мереленда се включи с мнение Simple Smile

# 617
След третия месец според мен. Тогава пусни ТСХ и ТРАК и с резултатите на доктор, да му снесеш някой лев следколедно, че тъкмо ще са обеднели Satisfied
Майтапя се.
Засега според мен-не. Но по-горното с ТСХ и ТРАК на трети месец - да. Тогава вече може да отидеш на доктор.

# 618
Благодаря ти много, Мереленда. Супер си Simple Smile

# 619
  • София
Честита Коледа! Бъдете здрави🎅

Как се чувствате?

Аз съм в повечето време ок, вчера изневиделица ми стана мнооого студено вкъщи, втресе ме, умората е многи честа, мога да спя непрекъснато. Изобщо не ми харесва да ме държат в хипо, толкова ми е трудно да свикна.
Аз мисля, че съм си била с играещи хормони мнооого отдавна, но с хипера съм се спогаждала добре. Винаги имах пулс 95-98, бях свикнала, бях бърза, енергична, емоционална, жива! Каква е тая апатия и като умряла в кожата си сега с това хипо, много ме дразни!

Искам да попитам имали ли сте зацапвания след овулация по време на месечния цикъл? Док каза, че е от вариациите на tsh. Гинекологично няма причини, но наистина ли играенето на tsh дава и такива екстри и при вас?

# 620
При мен се е случвало, да. Понякога направо си идваш МЦ след овулация, заради нисък прогестерон, което пък съпътства нерядко нашите колебания в хормоните, заради щитовидното заболяване.
Като мина в хипер беше едно, в хипо друго, но като цяло няма общо правило за всички. Някои менструални смушения, които по принцип по-често се случват при хипер, аз получавах в хипо, и обратното. Не е меродавно едно и също за всички. Някои жени нямат проблеми. То първата година и аз нямах, после започнаха.
Оскъден цикъл, скъсяване на цикъла, зацапвания няколко дни преди цикъл, няколко след, или цикъл по два пъти в месеца, кисти. Ей такива истории.

Весели празници и по-малко болежки.
Аз съм настинала, бухам цяла нощ, ама важното е, че хремата я отсвирих за 24 часа. Сега кащшлицата да преборя и съм пушка. Добре че с високата Т не се срещнахме, че само това остана, да се тръшна парцалива по празниците.

Последна редакция: чт, 27 дек 2018, 11:05 от Merelenda

# 621
Здравейте! Честита Коледа, много здраве и късмет ви желая Simple Smile

Aurora, аз също имах зацапвания при по-високо ТСХ. Ходих на гинеколог тогава, според нея - възможно е да е от ТСХ.
Иначе горе-долу съм ок. По-добре съм, отколкото докато бях на Тирозол. Почти съм като нормален човек Simple Smile
Все пак имам от време на време присвивания в стомаха и сърцебиене, доста рядко. Вече нямам запек и задържане на вода /както имах докато пиех хаповете/.

Merelenda, ти ми писа да пусна ТСХ и Трак на третия месец. Сега, обаче, се замислям - какво точно имаш предвид? Трети месец след тази първата контрола, дето я направих онзи ден или трети месец след спирането на хаповете? Благодаря ти още веднъж.

Весели празници на всички Simple Smile

# 622
  • София
Странното е, че и при високо тсх сега и при ниско преди 3 месеца си имам зацапване. Единствено нямах първия месец, когато бях на 6 метизола.
А миналите 2 години през лятото имах, а зимата не.
И всеки път като ходя при Карагьзов и той казва, че гинекологично всичко е ок (с лекувана ендометриоза съм през 2010).
Досадни са тези зацапвания:/

Сега като си с ок хормони Еве, имаш ли ги още?

Последна редакция: чт, 27 дек 2018, 11:41 от Aurora

# 623
Не, вече нямам зацапвания. За сметка на това цикълът ми е супер обилен.

# 624
Ева, трети месец от спиране на хапчетата.

# 625
Аурора, с какво ти лекуваха ендометриозата, и как я доказаха, ендоскопски ли?

# 626
  • София
Ендометриозата с лапароскопска операция при Карагьозов в Токуда. Завишен туморен маркер и две проследени кисти, едната 5 см го доказаха. Измъчих се тогава, най-вече от некадърни гинеколози преди него (имах 2007 спукана киста, множество сраствания, инфекции, страхотни болки). Операцията ми беше 2010, след като го намерих този доктор всичко си дойде на място. 3 часа ме е чистил, такива сраствания съм имала...после бях на Золадекс 6 месеца и така. Само при него си ходя. Той за зацапванията все се шегува да си гледам кефа и да се радвам, че съм имала овулация още и тн. Но мен ме дразнят и сега наистина мисля, че са свързани с tsh най-вероятно.

# 627
Благодаря.
Питам, защото имаха такива съмнения за дъщеря ми, заради едни ужасни няколкомесечни болки.
При Карагьозов в Токуда, по спомени от писанията в една друга тема която четох преди време, се записваше час за половин година напред....

# 628
  • София
Леми, така е, около половин година е чакането за час при него, но аз когато бях най-зле ходих и чаках между часовете и никога не ми е отказвал да ме прегледа.

Той сега работи във Вита на Филип Кутев.

# 629
Здравейте,отнова имам питане.
Както бях писала при нас е така,че моята майка се разболя.
Tsh беше много нисък,вдигнаха го и го вкараха в норма за около месец. И началото на този месец вече беше почти 8 което е доста над нормата а в началото беше 0.005. Отока в очите ту спада,ту пак се нодуват но не изчезва напълно.
Най-зле е когато и дойде МЦ,които от самите лекарства и идва доста често.
Не съм сигурна какви са точните лекарства които пие,знам,че са сутрин обед и вечер по 2т.
Но сега и предлагат терапия да и вливат системи с това лекарство. Питането ми е не Ви ли звучи странно предположение,че tsh хвръкна толкова нагоре да пие хапчета и да и вливат системи. Още не ги е започнала,защото тя ще си ги поема като разход (не е проблем това) просто на мен ми е странно.
И съм твърдо за 2ро мнение от доктор. Но тя ходи при уж най-добрата в града ни.
Моля Ако знаето в Плевен,Русе,Габрово или София ми е последен вариант някой специалист. Просто искам да се консултираме. Не мисля,че тук вземат на сериозно за няколко месеца и промениха лечението около 5пъти. Подобрение невиждам.
Извинявам се за дългият пост.

Общи условия

Активация на акаунт