Базедова болест - тема 7

• 44 922
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
Не знам какви лекарства приема майка ти, с това високо ТСХ.
Не знам и какво искат да и вливат, да не би да е кортикостероиди заради очите, но искайте и второ мнение.
За посочените градове, аз бих се насочила към Плевен, доцент Катя Тодорова. Доколкото чета преглежда в Клиниката по ендокринология в УМБАЛ „Д-р Г. Странски" в Плевен.
Виж тук координати. Не знам дали са актуални, но звънни и провери и ако можете запишете час.
http://www.mu-pleven.bg/index.php/bg/structure/faculty-of-medici … oc-katya-todorova
Информация за контакти:

тел. +359 64 886 656;
Моб. тел. +359 888 408 203,
E mail: todorova_kate@abv.bg
 5800 Плевен, ул. "Ген. Владимир Вазов" 91
Втора Клинична база, Клиника по ендокринология.

# 631
Също за Плевен д-р Тодор Русев работи в Света Марина или Камен Генов в Авис Медика

# 632
Много Ви благодаря.
Да точно това искат да и вливат. Ще позвъним след празниците.

# 633
  • София
Препоръчайте ми нещо, моля ви за енергия. Мога цял ден да лежа с това високо тсх и не мога да се понасям.

Отделно гастрита ме тормози, пия квамател 40 мг еднократно вечер, но не виждам ефект. Сигурна съм, че ми се разбута от лечението на щитовидната и сега не знам какво да пия, този квамател сякаш не е достатъчен.
Чувствам си корема подут и тежък също, това пак ли е от високото тсх?

# 634
Aurora, все едно мен ме описваш /преди няколко месеца/. Да не те плаша, но при мен не се промени положението, докато бях на хапчета, и даже при по-ниско ТСХ. Та....не знам какво да ти кажа.

# 635
  • София
А имаше ли нещо, което да пиеш и да ти помага?
Аз за гастрита съм много изненадана, че се обади след започването на Еутирокса. Докторката казва, че нямала пациенти с подобни оплаквания от това лекарство, а в аптеката се смяха и трите фармацевтки на смяна като им казах това, казвайки в един глас “естествено, че е от това”...

# 636
Препоръчайте ми нещо, моля ви за енергия. Мога цял ден да лежа с това високо тсх и не мога да се понасям.

Отделно гастрита ме тормози, пия квамател 40 мг еднократно вечер, но не виждам ефект. Сигурна съм, че ми се разбута от лечението на щитовидната и сега не знам какво да пия, този квамател сякаш не е достатъчен.
Чувствам си корема подут и тежък също, това пак ли е от високото тсх?

Аурорка, докато бях на лечение с Метизол, ми беше добре, но като включих Еутирокса на гладно ми се разбута стомаха. Час, след като приема Еутирокса, взимам Нексиум от 40 преди хранене, той е от рода на Сопрал, Гастроцид.

# 637
Мария и тя се оплака от това и още повече и се влоши гастрита и червата май, че тя си има и чревно заболяване.
Не при всеки дава такава реакция, но не са изключение. Според мен може да пробваш да го пиеш вечер Еутирокса, 3-4 часа след храна. Един вид като последно хапче. Ако и това не помогне, то след хранене да пробваш да пиеш. Вярно, не се усвоява така изцяло, но все пак е някакъв вариант. А и тия стомаси не сме ги намерили на пътя, я Satisfied Всеи лекувал гастрит знае колко дълго и продължително е лечението.
При мен се разбута също след месеци, докато пиех тиризол и пих може би 2 месеца лекарства за гастрита по предписание. Някъде към 6-ти месец от лечението се случи. После ми включиха хапчета за лечение преддиабет и пак се обади гастрита. Сменяха ми хапчетата за преддиабета, докато нацелим тези, които няма да ми дразнят, а междувременно приемах на няколко пъти лекарства за гастрита и то за сериозни суми.
Така че, опитвай методи, ако трябва да сменят тироксина с друг.
Докторите и сестрите за съжаление не разбират от всичко, колкото и да си мислят, че е така. Тия дето са патили знаят повече.

# 638
Aurora, не, нищо не пих. То и без това си бях с една торба хапове, хич и не попитах докторката.

# 639
  • София
Благодаря ви на всички, че се отзовахте толкова бързо.
Нексиум доктора ли ти го изписа Savichh?

Моят док нищо не пожела да ми изпише, този Квамател личната ми го изписа, но той като чета е различно от принципа на Нексиум.

А никога ли не сте обсъждали с вашите доктори преминаване от комбинираното лечение на намалено такова просто с метизол?
Това мисля, че би бил идеалния вариант за мен.
Високото тсх от нарочно предозиране по преценка на док ли е или бърза реакция на щитовидната.
Толкова въпроси имам, просто се чувствам парцал, особено преди цикъл.
Имам и болки в кръста, ставите, гърба. И корема ми тежи, ще лудна.
А само преди да ми се вдигне тсх се чувствах чудесно на 1-вия месец от началото на терапията, на 2-рия също.
После всичко се скапа.
И сега ако си представя да бъда така 1 година още или 2 и ми се 😢

А пък операция със сигурност няма да е за мен ако ще пия тоя еутирокс до края на живота...
Направо съм се отчаяла нещо.

Едит: Сетих се да попитам още нещо, Мери. Ако го пия вечер дали това ще помогне. Аз като го изпия сутрин и съм ок обикновено, оплакванията от корема ми се засилват около ранния следобед, като пика е вечерта.

# 640
Aurora,

да ти кажа не съм обсъждала лечението с ендото. Четох, тук във форума, че се прилага комбинирано лечение и след като ми го изписаха просто го приех. Не разсъждавах особено. На мен ми ставаше зле от Тирозола, не от Еутирокса. Подуването, задържането на течности, запека и т.н. екстри при мен се получиха още докато бях само на Тирозол. След това, с включването на Еутирокс не се случи нещо кой знае какво.

Сега с включване на Еутирокса ще ти падне ТСХ. Поне при мен така се получи.

Аз съм споделяла тук, че вече веднъж съм оперирана. Преди около 20 г. пак имах хиперфункция и тогава хаповете не можаха да се справят. Оперирах се и почти 20 години си живях екстра.....до сега. Мисълта ми е, че не трябва да отхвърляш и варианта за операция, ако се наложи, разбира се.  Горе главата и това е Simple Smile

Весело посрещане на Новата година:)

# 641
Аурорка, бях на Метизол дълго време, след това ми включиха и Еутирокс в комбинация, защото като мина на по-голяма доза Метизол/ 6 таблетки-TSH ми се покачваше/.
 Мъчението с тези хапове трая 9 години. Бях на поддържащо лечение с 1т. Метизол последно, но пак се яви рецидив. Вече не се издържаше тази мъка да ме бодат през 2-3 месеца, за да следя хормони и се подложих на операция, като ми е премахната цялата жлеза.
Нексиум от 40 ми го изписа гастроентеролог. Пия го един час след Еутирокса.

# 642
Savichh, как се чувстваш сега без жлеза? Нямаше ли как да се остави малко?

# 643
Savichh, как се чувстваш сега без жлеза? Нямаше ли как да се остави малко?

Съжалявам, че се мъчих толкова дълго време с този Метизол и не направих операцията по-рано. Ендото ми каза, че ако се остави от жлезата, може пак да се активизира и да направя Базед. Затова ми е премахната цялата жлеза. Ендото сподели, че дългото приемане на Метизол, не е препоръчително.

# 644
  • София
Savichh, можеш ли дълго време да приемаш Нексиум?
Сега като си без жлеза и с еутирокс как се чувстваш?
9 години, леле. Колко пъти през тези години си имала терапии с метизол?

Евче, ти на каква поддържаща доза беше еутирокс и метизол?

Сега съм на 50 еутирокс и 3 т. метизол, започнах 4-тия месец от лечението. Преди 3 дни сама си намалих метизола на 2, че просто много ми е хипото, не се трае и като не мога по празниците да видя док...
Иначе от няколко дни спрях пропанолола и сега се ослушвам и за пулса...

Общи условия

Активация на акаунт