Базедова болест - тема 7

• 44 919
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
Aurora, мисля, че ендото ми включи Еутирокса /1х25/, когато бях на 4 Тирозола. След това паднах на 3 Тирозола и ми увеличи дозата на Еутирокса на 2 таблетки по 25. Последно, преди да спра всичко,  бях на 2 Тирозола и 2 Еутирокса. Може и да бъркам, да не те подведа, но в общи линии нещо подобно беше.

# 646
Savichh, можеш ли дълго време да приемаш Нексиум?
Сега като си без жлеза и с еутирокс как се чувстваш?
9 години, леле. Колко пъти през тези години си имала терапии с метизол?

Евче, ти на каква поддържаща доза беше еутирокс и метизол?

Сега съм на 50 еутирокс и 3 т. метизол, започнах 4-тия месец от лечението. Преди 3 дни сама си намалих метизола на 2, че просто много ми е хипото, не се трае и като не мога по празниците да видя док...
Иначе от няколко дни спрях пропанолола и сега се ослушвам и за пулса...

Аурорка, Нексиума от 40 ми стабилизира стомаха, имах ужасни киселини. Взима се преди храна. Гастрото ми го предписа за 1 месец, като в първите три дни го взимах 3 по 1т. преди храна, а след това само по 1 т. сутрин.
Сега, когато съм само на Еутирокс ми е добре, няма го високият пулс от 100 удара в минута и да си чувам пулса в ушите. Бях на няколко терапии: с Метизол, с Тирозол, с Пропицил, с Метизол и 25 mcg Eутирокс. Колко хапове изпих, само аз си знам.
След третия рецидив на жлезата ми казаха за операция, но аз се запънах и си мислих, че ще се
нормализира, но не се получи за съжаление.
Не се предавай в правилната посока вървиш, ендото ще ти даде насока за лечение и колко време ще продължи.

# 647
  • София
Супер сте 🤗

Как 2 по 25 еутирокс, така не се приема на гладно второто или са некви гимнастики с дозите?:о

Аз не очаквах това толкова да е гадно лечението. Само на метизола бях ок като че ли, но като ме удари хипото и имам сто симптома. То пък всеки ден ми има нещо.
Ту е корем, ту кръст, косата ми пада ужасно, чак миглите ми падат:))
Като бях на 30 години на Золадекс и ме направиха баба за около 9 месеца екстра ми беше. Никакви гадни симптоми нямах (освен че ми беше топло и студено:)), а е толкова тежко лечението.
Ужасно съм мрънкало, спирам!
Само още нещо - либидото никво го няма пак от хипото, нали? Че преди в хипер си бях ок.

# 648
Aurora, 2х25 Еутирокс си ги лапах сутрин, на гладно, 30 минути преди ставане и кафе Simple Smile Наистина, лечението е ужасно. Аз споменах, че преди 20 години също имах хипер и тогава се лекувах само с Метизол. Нямам спомен да съм се чувствала толкова отврат. Е, бях и на 20 г. все пак, може и това да оказва влияние, знам ли. И при мен либидото е доста понижено, не само в хипо и сега...

Мрънкай си колкото си искаш. То ясно, че няма как да помогнем, но поне можем да те изслушаме Simple Smile Весело празнуване Simple Smile

# 649
  • София
Весело посрещане и на теб, Еве!
И на всички много здраве и по-малко хипо-хипер моменти:)

# 650
Либидото, либидото... липсва Satisfied
Няма да забравя при първото лечение като ми спряха тирозола и как всичко си дойде на място за 3 месеца. Жизнена, енергична, овулация, мц - всичко точно.
Докато съм на хапчета - умряла работа. Нямам никакво желание и мерак за нищо. Пълна апатия.
Не ми е никак добре с хиперфункцията и знам че трябва да се оперирам, но ще отлагам доколкото мога. Ако ще после хиляди пъти да съжалявам, сега съм твърда.
Забравих колко години съм на терапия вече. 7 ли са, 8 ли... Все тая.

# 651
  • София
Мери, защо те е страх от операцията? Поради последиците после, ако е по-зле ли?

Аз имам една позната на 65 г., оперирана е от щитовидна, когато е била на 33 г., всичко й е махнато. Толкова жизнена жена никога не съм виждала като нея, пие, пуши, слаба и стройна, не знам кога спи, все партита прави и все пътешества и винаги е в страхотно настроение. Много й се чудя и радвам, наистина.

# 652
Страх от самата операция - не. От последиците после.
Иначе тия ги чувам от познати, че са много добре после. Но имам познати, които изобщо не са добре.
Операцията е решение за някои хора, факт. Други съжаляват, че са се подложили.
Не знам при мен какво ще е. Затова и казах, че засега съм твърда, дори после да съжалявам. Ще отлагам доколкото мога. Така съм решила. Вече като опре до кокал, искам не искам - ще лягам под ножа Simple Smile

# 653
Честита нова година, дами! Бъдете много здрави и щастливи Simple Smile

# 654
За много години! Да сме здрави най-вече и скорошни и постоянни ремисии за всички Simple Smile

# 655
  • София
Мери, разбирам те идеално. Ако след операцията цял живот ще се чувствам с хипото както сега ще се “гръмна с патрони за глиган” 😀

Честита Нова Година🤗

# 656
Здравейте, и от мен за много години живи и здрави. Та ето да преминем към темата.
На 21-Декември намалих тирозола на половинка. Към 6-7 януари трябва да го спирам и оставам само на  бетаблокера. От както намалих Тирозола наблюдавам следните неща:
Съня на моменти се прекъсва на 4-5 час. Пия там хапове за сън от моите.  Друго което забелязах  ту ми е топло,ту студено тоест някакви две фази се опитват да надделеят. Понякога се чудя с какво да се облека миналата зима когато излизах навън бях само с едно зимно яке и тениска. Сега тази зима нещата са други много,много не си представям да бъда с тениска. За това обличам една блуза с дълъг ръкав. Миналата година не можех да търпя дрехи с дълъг ръкав само в най-студеното време се обличах по-така но, пак зависи от състоянието. Друго какво да опиша кръста някой път ме боли от както съм с тоя Базед от време на време и той се обажда на моменти имам чувството,че не мога да стана. Да вметна още нещо   2014 ми откриха хроничен синузит само на едната странна тоест дясната ноздра.  Бях забравил за него. И когато ставам винаги ми прави проблеми носа леко запушен на моменти,кихане. Добре,че е Геломиртола да тушира положението за кратко. Пия Витамин Д  от 2-4 капки на ден.
За имунитета пия Инфлуцид. Общо взето това са нещата при мен.  

Последна редакция: вт, 01 яну 2019, 21:08 от Angelov255

# 657
  • София
Ангелов, и при мен се появиха болки в кръста. Откакто съм в хипофункция.
Ти с колко тсх и антитела спираш сега лечението?

# 658

Ангелов, аз подобни проблеми с носа имам от дълги години. Сутрин кихам, носа е ту отпушен, ту запушен, кото всяка ноздра има свое мнение. Диагнозата е вазомонорен ринит, няма оправия. В началото ми изписваха разни кортикостероидни капки за нос, които помагат само временно. Вече не слагам нищо.

# 659
Хаха, е вие ме убихте.  Откакто бях с високо ТСХ, това беше преди 1 година, ми се появи доста сериозна болка в кръста /отдясно/. Ходих на доктор, пих лекарства, но само временно ми помогнаха. Сега пия Милгамма М и съм горе-долу добре. Възможно ли е да има връзка между болката в кръста и ТСХ?

Общи условия

Активация на акаунт