Канадски мами - 4

• 14 234
  • 284
  •   1
Отговори
# 120
На моята приятелка Фейчето и пожелавам само приятни емоции, много късмет щастие и само радост и бов да я съпътстват Peace да си прекара една незабравима ваканция в Бг с родителите и приятелите Hug

(тя в момента е в Белгия и след няколко дни заминава за БГ-то ни Heart Eyes )

# 121
Хейййй Дидка какво става с вас, малкия още ли се спотайва, той като е усетил ветровитото време и не му се излиза Grinning Hug

Гери наравихме така както ме посъветва. Обадихме се директно на вси4ки банки в които имаме акоунт, ТД ни даде най-добрата оферта за застраховка на къщата  bouquet Hug

Кали Раян все още е възпитаник на бабите, сменяме ги на 6 месеца, но ве4е е голямо мом4е и трябва да тръга на градина, да има много контакти  деца и да у4и английски (не 4е не го знае, понякога баба му не го разбира) Simple Smile

sunnyflower какво от това, 4е нямаш още детенце, бклю4вайсе когато можеш и аз не съм от най-редовните, но се изказвам помякога (дори и неподготвена Laughing )
Моя мъж летя  до Калгари и плати доло-горе цената коята казваш, скъпи4ко си е......мисля, 4е Снежи (непомня в коя тема) беше дала координатите на Българка която предлага по-ежтини билети (мисля, 4е Диана се казваше, ако някоя мама знае пове4е, нека пише) но незнам дали тя се занимава с вътрешни линии.

# 122
Здравейте момичета!
Много ви благодаря за бързите отговори! Да, точно за това хотелче става въпрос, което патето Яки е дала координати.Хареса ни на снимките, хубавото е,  че те взимат от летището, след това обратната дейност(е, плащаш си, но пък си е удобство) и можеш да оставиш техния адрес за PR картите(те ти движат нещата).
Проверих и B & B, както  Gery R. ме съветва.Да, има страшно много оферти, но пък си е по-скъпо, но каквото и да е благодаря ви от сърце за отзивчивостта и готовността да помогнете Simple Smile !
За застраховките май ще ползваме услугите на Алианс от БГ, не е скъпо, проверих вчера- 100 лева за 4-членно семейство за 20 дена.А иначе живот и здраве да е трябва да сме в Торонто на 3 септември до 23 септември.Това е от мен за сега.Още веднъж благодаря и приятен ден!

# 123
Здравей Атита, Честити визи! И ние сме като вас и се двуомим между кацане за вземане на статут или кацане с по-дълга перспектива. Явно по-дългото чакане си казва думата, просто нещата в личен план се променят и човек по-трудно се отказва от навиците си, не че сме постигнали нещо кой знае какво, всекидневно се сблъсквам с всякакви неуредици, но за няколко години човек успява да намери някакакъв баланс между душевния комфорт и материалното преживяване за да живее в съгласие със себе си  Confused Откакто сме с визи имам чувството че съм попаднала в някакъв кошмар, постоянно мисля ли мисля, преминавам от фази на ентусиазъм към фази на ужас и все още не мога да преценя какво би било по-добре да направим. Тук не сме чак толкова добре, просто се справяме, но вече видях достатъчно от живота, за да знам че рай няма и не го очаквам вече и в Канада. Отделно че скока от нашия стандарт в техния си е доста смела стъпка, особено без човек да има особена яснота за перспективите за работа, и така... Поздравявам те за това, че все пак сте взели решение което е правилно за вас, аз за съжеление още се лутам..  ooooh! Tired

# 124
Здравей Hesitant, благодаря ти за подкрепата! Знам те от зимния период, когато задаваше много въпроси на канадските момичета за абсолютно всичко.Ако не се лъжа беше от Пловдив, а може и да бъркам.Да, това е много хубав момент, но ние за голямо съжаление не го изпитахме така както трябваше.Още когато се явихме на интервю в Букурещ и се върнахме светкавично вечерта във Варна , удовлетворени от събитието , се случи така, че свекърва ми почина на другия ден.От там нататък до сега свекъра ми е немощен и се нуждае от грижи, които извършваме ние.Това е причината, заради която не можем да заминем за постоянно.Не обвинявам човека , разбира се, никой не знае какво го чака занапред, но все за 20 дни ще намерим някой да му готви и поддържа.Пък по-нататък каквото сабя покаже.Иначе ние сме оптимисти, искаме да отидем, виждаш какво е положението в БГ, ние също нямаме големи доходи и се справяме с една заплата 4 човека.Така че не се двоумете, ако можете заминавайте за постоянно, ако нямате спънки .Пък и колкото по-млад отидеш там по-бързо ще свикнеш мисля!? Не се лутай, моля те! Веднъж каца на рамото птичето, пък и толкова години чакаме. Май трябваше на лични да ти пиша, че то стана едно писмо, сигурно ще ме скастрят майчетата, за което се извинявам!  Ако искаш ще ти дам е-mail.

# 125
Атита благодаря за окуражителните думи! Съжелявам много за това, което ви се е случило, дано всичко се уреди по на-добрия начин за вас и близките ви  Praynig
За застраховките съм чувала че QBE също били добри, аз също се интересувах от мястото, което ти посочваш, само че е малко далеч от там където мислим да се установяваме ако тръгнем. Желая ви много сили и кураж в този момент и много щастие и късмет на цялото семейство!

# 126
  • Canada
newsm59 newsm59 newsm59
Честит Рожден Ден на Фейчето!
Mного здраве, късMет и сеMейно щастие!
Весел празник, ДиMи където и да си!

ura  ura  ura

MоMичета Mного ви благодаря за топлите и окуражителни дуMи, ще си ги запазя за идващият понеделник(19-ти), когато е голеMият ден за Йони и MаMа.

Като 4ета постовете на Кроко и Гери, едно Mило Mи става и Mе връщат и назад във вреMето....
Кроко непреMенно си взеMи някакъв MехлеM за зърната- аз ползвах Purelan 100 и бях доволна, а за коликите и ние ползвахMе  Gripe water и се бъзикахmе, 4е е вреmе  за ракийката.
Гери то4но така не го слушай доктора, вси4ко ще си дойде на Mястото- от кърMенето по хубаво няMа.....

Ние сMе  затрупани с  пълни кашони...незнаM ве4е къде да ги слагаM.....Но Mалко остана....
Хайде MоMи4ета лек ден , аз трябва да тръгваM на работа.....

# 127
... И ние сме като вас и се двуомим между кацане за вземане на статут или кацане с по-дълга перспектива. Явно по-дългото чакане си казва думата, просто нещата в личен план се променят и човек по-трудно се отказва от навиците си, не че сме постигнали нещо кой знае какво, всекидневно се сблъсквам с всякакви неуредици, но за няколко години човек успява да намери някакакъв баланс между душевния комфорт и материалното преживяване за да живее в съгласие със себе си  Confused Откакто сме с визи имам чувството че съм попаднала в някакъв кошмар, постоянно мисля ли мисля, преминавам от фази на ентусиазъм към фази на ужас и все още не мога да преценя какво би било по-добре да направим.....

Страхотно написано  Wink пожелавам ви късмет каквото и да решите Peace

Йони, хайде - не остана - сега като се махнете от квартала, ей така само ще си пишем...за съжаление Sad

Ryan's Mom - да му изядеш бузките на тоз юнак от мен, а за моето мишленце - ами още малко има да се полюбувам на спортните му изяви в коремОка и после...дупе да ми е яко Mr. Green

# 128
Момичета, аз днес съм в потреС  Sad

КАто ходих да водя Вики на ясла и понеже тя е фамилиална - 8 дечица са, възпитателката обитава 2-ри етаж от къща и от скоро се смени собственика, който живее на 1-я етаж и постоянно им налагат психологически терор на малките. Не знам дали ХОЛИ бе споменавала (те двамцата - ВИки и Холи са заедно) какъв тормоз им налага собственика и постоянни скандали.От 1-ви август ще трябва да търсим нова градинка, понеже възпитателката ще се маха - гонят я Confused...и да кажа за днес.
Отиваме и не можете да си представите какво правят тези от долу Confused Изглежда взимат някакъв дървен прът и удрят по тавана - аз го бях чувала това, но като, че ли бе поносимо (ако може така да се опише) думкането, но днес..... ooooh! лелееее...ужас.Имах чувството, че ще пробият тавана и това продължи повече от 5м...докато бях там.
Дечицата милите като чуха чукане, мислят си, че е игра и те скачат отгоре  #Crazy онези отдолу по едно време взеха нещо като метален прът и не мога да ви опиша страха, който прочетох в детските очички Cry Мислех си, че къщата ще се разпадне Sad ...а да не говорим за шума Tired

...ето вече час и половина само за това мисля и не знам как ще се издържа на това още месец и половина, а и като се сетя, че трябва да търсим нова градинка (което е толкова трудно) и още повече ме обхваща параноята...с двамата юнаци в къщи ooooh!
Страх ме е да не този ненормалник да се качи горе и да им причини нещо лошо Sad

....ами оплаках се Sad

# 129
Дидка, хващайте телефона и се оплаквайте на минутката, това е недопустимо и варварско да се тормозят децата по какъвто и да е начин.
Ех, тези фамилиални детски градини, винаги съм си имала едно наум за тях, и твоето преживяване само ми затвърждава мнението. А защо не потърсиш място в някоя голяма градина? Може да имаш късмет с място...

Кураж и  Hug

# 130
Дидка, полиция няма ли в тази държава? Или не може ли да се оплачеш на някои други - една позната се беше оплакала от учителка в детската градина и я бяха сменили. Ако някой тормози дечицата, моля те, не оставяй нещата така. Или си вземи детенце вкъщи. Представям си как се измъчва малката душица.
Писанка благодаря ти за разясненията. Ще го пробвам.
Гери ти писа ли вече за новооткрития си метод или аз не мога да го открия?

Последна редакция: вт, 13 юни 2006, 17:56 от croco1

# 131
Здравейте и от мен. 4ета ви от доста време - година и нещо, тай като много сте ми помогнали сас савети и информация относно процеса на емиграция и адаптация в Канада, за което сарде4но ви БЛАГОДАРЯ. Ние сме в Монреал от три месеца, имаме две мом4ета - на 5 и половина и на 1.8 годинки, които от една седмица ве4е ходят на градина. Бих се радвала да се запознаем и на живо,а и тай като ве4е имаме интернет ще мога да се радвам по-4есто на виртуалното ви присаствие. Много ми е мило да ви 4ета, тай като си е друго да знаеш, 4е не ти се слу4ват само на теб странни сабития в процеса на адаптация кам новия живот тук. Приятен ден на вси4ки- отивам на фризор и ако сам доволна ще дам координати след сеанса.

# 132
Добре дошла Мери Джейн  Hug Ехей, групата ни се увели4ава. Монреалки, ве4е сте достатъ4но много за срещи. Хайде, организирайте се, да ни засрамите  Laughing

4естит рожден ден на Фей4ето !!! Да си жива и здрава и мнооооого щастлива  Hug

Дидка
, хванете се с другите мами от детската градина и се оплаквайте вкупом. Накажете ги тези говеда както подобава  #2gunfire  Бива ли с де4ица така да се държат  #2gunfire Разбирам, 4е им е шумно от де4ицата, но да не са купували долният апартамент. Никой не им е виновен  Naughty

Кроко, аз отворих нова тема, но и тук ще кажа. Говорих с нашата кайропракторка и тя ми каза, 4е успешно лекуват колики (или успокояват стомах4ето). Освен това сеансите им помагат при запек, ушни инфекции при новородени и др. Бях много изненадана, 4е кайропрактиката се занимава и с бебета. Имам пълно доверие на въпросната докторка (неведнъж е помагала на нас и на познати) и бих пробвала преди да се обърна към традиционната медицина. Дано не ни се налага, де  Praynig В другата тема про4етох, 4е има връзка между тежко раждане и неспокойство на детето. Може това да е проблема при вас  Thinking

Калида, ти от къде знаеш за Фейчето newsm78 ....ама съм любопиТКА Mr. Green[/tt][/size]

Калида вси4ко знае. Ве4е нищо не може да ме у4уди от нея  Hug Калида, я си кажи къде е тайната  Flutter Пък и за себе си нищо не казваш  bowuu

Последна редакция: вт, 13 юни 2006, 20:27 от Gery R.

# 133
Добър и слънчев ден, Канадски Момичета!

...но незнам защо не се включвам във вашата темичка а само тайно си ви чета...
Добре дошла, при нас Съни! И вече не само тайно но и явно чети при нас!  Hug Не е важно дали имаш детенце все още или не, важното е че си една от нас! Ето Ти агенцията, която Снежи ползва и е много доволна от Диана. Дано и на теб ти свърши работа/ предполагам за тази агенция пишеше Краси/. А ти до Halifax на екскурзия или по работа ще литнеш?
Diana Entcheva
Travel Consultant
Columbus Travel Mississauga Ltd.
1262 Hurontario Street
Mississauga, ON
L5G 3G3
Tel: 905-271-1271
Fax: 905-271-7255
Платих към 3700$ (не помня вече точната цифра)

Дидка, Викито не е ли записан в някои от списъците за чакащи за държавна детска градина? Много неприятна история, но в Монтреал е доста трудно с детските ясли. Дано Ви се разреши проблема, защото ще Ти дойде малко нанагорно с Вики и с новородено бебче 3-4мес в началото. Желая Ви успех! Hug

...Раян все още е възпитаник на бабите, сменяме ги на 6 месеца, ...
Ryan's Mom , щастливка си ти, че можеш да си го позволиш. Но не случайно и нямаш капчица свободно време с таз работа. Удоволствието се заплаща, нали! Успех мила, и лек офисен ден! Hug

Мамамаша, честит Ви половин годишен празник на малкият Ти чаровник Филип! Да ти е живо и здраво бебчето! Hug

...Тук не сме чак толкова добре, просто се справяме, но вече видях достатъчно от живота, за да знам че рай няма и не го очаквам вече и в Канада. ...
hesitant, харесва ми трезвият Ти поглед върху ситуацията.  Hug Дано повечето кандидат- емигранти да са с Вашият мироглед! Успех в решенията, каквито и да са те! Peace

Тути Фрути, а Ти къде се загуби? Бебчето как е, каката радва ли му се? Hug

...писа ли вече за новооткрития си метод или аз не мога да го открия?...
Кроко1, Гери си пусна самостоятелна тема вчера или онзи ден. Доста мнения имаше, погледни я. При вас как е? Майчето поуспокоява ли се, а Ти успяваш ли да се наспиш? Hug

Мери Джейн, добре дошла сред нас!  Hug Успех с фризьра и дано да си доволна от резултата! Peace

Гери, как е малката Ти Ивонка? Папка ли вече повече? Колко често я водиш при педиатъра си да я мериш? Hug

Дот, оправи ли Ти се вече апаетита? А малката Ти Бубка как е, сигурно вече Ти е доста по- уморено? Hug

Лек и хубав нов ден Ви желая!

# 134
Гериако госпожицата и днес ме тормози като вчера и ние ще прибегнем до услугите на кайропрактор.
Съни,добре дошла и от мен!  Hug

Мери Джейн, добре дошла и на теб! Hug Аз между другото отдавна навивам главата на семейството да ме заведе в Монреал, ама - все не можеше, сега с бебка - съвсем.
 Момичета, според вас възможно ли е кафето, което пия сутрин да пречи на Мая да спи през деня? Аз не можах да намеря нищо по въпроса в мрежата. Всъщност пише да се намали употребата на кафе и шоколад, ама според мен едно кафе не е много. Вие какво мислите?

Общи условия

Активация на акаунт