Канадски мами - 4

• 13 985
  • 284
  •   1
Отговори
# 195
Нади, честито, миличка! Много се радвам за теб, че са те избрали. В Тим Хортънс, много задълбочено си избират персонала, Ти си щастливка. Успех Ти желая!  Hug А има ли преференции, че ако работиш 4часа, Ти заплащат 5/ това е най- новата стръв тук на Тим Хортънс, за събиране на персонал/? newsm78 Кога започваш? Thinking

# 196
Каролина, как минаха първите курсове? Доволна ли си?  Hug

Кали, доволни сме. Особено на мъжа ми му беше много забавно и по-ентусиазирано от мене изпълняваше упражненията за дишане. Акушерката, която води курса явно има някакъв скрит актьорски талант, защото така умело ни представяше сценките с бебето, че ние умряхме от смях.  Joy Надявам се да е така забавно и до края. Запознахме се и с една двойка канадци (бяха седнали до нас). Жената ще ражда 3 седм. след мен при същия лекар и в същата болница. Дори акушерката се изненада на съвпадението, защото от толкова много лекари и болници е учудващо как сме се оказали на едно и също място.

Наде, честита ти работа. Много се радвам, че си успяла да се пребориш с конкуренцията.   bouquet
За срещата и аз съм "ЗА" само, че кажете кога и къде? Искате ли да си направим едно барбекю-парти в някой парк? Спомням си, че Гаргамелчо също беше предложила това, а Писанка от миналата седмица му се беше наточила.

Кроко1, всичко с времето си. Аз гледам доста неща да свърша преди да родя, че после ще се пържа на същия огън като теб.

Дидка, стискам ти палци всичко да мине по-бързо и безболезнено и чакаме новини.  Praynig

Холи, честито ти завършване. А всъщност какво учиш? Може и да си писала преди, но аз не си спомням, за което те моля да ме извиниш ако трябва да се повтаряш.

Ryan's Mom, честит ви нов домашен любимец. Като вляза в някои зоомагазин винаги се прехласвам по зайчетата. Много са ми сладки, но и идея си нямам как се гледат. Изискват ли някакви специални грижи? Къде ходи на тоалетна? Аз в Бг си имах котка, която подарих на родителите ми. Те пък така са се прехласнали по нея, че не дават косъм да и падне.

# 197
 За 4аршафите, както и за вси4ко друго моми4етата пак са привилегировани - то не са Барбита, Дора, тинтири-минтири и розови цветя на лилави сьр4ица, а с 4удовища няма. И с Батман няма, има само с едни коли4ки, дето Ясен каза, 4е били бебешки и не стават. В Уолмарт имаше само вьзглавница сьс Спайдьрмен, ама нещо и тя не беше одобрена. Зельрс проверихме, остава Ла Бей. Стискайте палци там поне да намеря, ина4е ще си купя бял 4аршаф и текстилни бои4ки и не отговарям за резултата. СТИСКАМ ПАЛЦИ НА ДИДКА и много се вьлнувам за сьбитието. Аз пак ще искам сьвет, ама като сьм с мижав стаж тук пове4е мога да искам, отколкото да давам - та - интересува ме добьр педиатьр около Кот де неж. Някой ако знае,моля да сподели. Благодарско и лека нощ, 4е 4удовищата ме зоват.

# 198
Здравейте момичета
Стискам палци за Дидка всичко да мине бързо леко и да се гушнат с бебчо скоро
И аз като Мери Джейн  съм с мижав статус още и не мога да помагам много много ама като натрупам опит ще се реванширам Simple Smile
Иначе Ален все е един такъв леко болнав покашля и днес пак ни го пуснах на градина стори ми се и леко топъл

Днес сутринта така се ядосах защото получихме първия тикет за паркирането Толкова ме е яд колата я бяхме извадили само за малко колкото да не ходим с Ален до нея и като решихме че няма да ходи на градина и слизаме при колата и какво да видя тикетче сърцето ме заболя #Cussing out
Та така новоимигрантски неволи Joy

# 199
И аз започвам по-честичко да надничам тук и да чакам новини за Дидка...Стискам палци и й пожелавам,всичко да мине леко и безпроблемно! Peace newsm10

# 200
Здравейте отново, вие сигурно спинкате, но а мен ми е единственото свободно време напоследък newsm78 най-много се разработих, добре е да поспра Simple Smile

Кали ние не си падаме по предизвикателствата на късмета, но съм гледала на запис танцуващите и пеещи фонтани в Лас Вегас, страхотна тръпка, заслужава се да се види и 4уе.

Каролина ние нашето зай4е не го гледаме по никакъв специален на4ин. Има си клетка посипана със стърготини, там си ака и пиша и 4истенето е много на 4есто Laughing яде купена храна за зайци и нямаш грижи. И аз като Надето хи4 неискам да имам животни защото се превързвам към тях и после ми е много мъ4но ако нещо им се слу4и, но нашата кака беше купила предното зай4е за което Раян се сеща, но казва 4е е било мръсно (защото беше 4ерно) и сме го карали да си мие ръцете след като си е играл с него Grinning

# 201
  И аз стискам палци на Дидка за леко и безпроблемно раждане. Дано всичко е оки-доки  Laughing

Аз също съм За срещата, но девойки,  давайте все пак да се организирваме овреме, защото трябва да се планира и другият почивен ден  Crazy
    Наде, много се радвам, че си намерила работа.   bouquet  С първите две приказки, вече са те били избрали.  Peace Интервюто само за гарнитура  Laughing  Браво и на Гери. Само хубави неща е казала, не се съмнявам. Много е точна и може да се разчита на нея. Аз като дойдохме също бях кандидатствала в Тим Хортънс. Първият път те се обадиха, когато вече си бях намерила работа и познатите, при които бях първоначално казали, че не се интересувам вече. Та пропуснах и интервюто. Вторият път, беше зимата, имам час за интервю и закъснявам за него с 5 мин. Аз по принцип мразя да закъснявам, но точно тогава се случи едно задръстване и пропуснах и спирката, та трябваше да се връщам. Мениджъра, който трябваше да ме интервюира, явно ме взе за несериозна и като се срещнахме ми каза, че интервюто за него вече е приключило  Crazy Та така нямах аз късмет с тях   Laughing
  Холи, и на мен ще ми е интересно да разкажеш какво учиш.  Praynig А пък и как се справяш?  Crazy

Чао момичета от мен. Лек ден Ви желая.

# 202
Честита Работа, Наде!
Кроко, Честит рожден Ден на патерици! Да си жива и здрава и много щастлива!

Калида, Криската много се кефи на колелото и много бързо му свикна! Joy

На мен ми е много интересно дали сред вас има учителки, мами Канадки?
Аз съм и действам по въпроса да се отговарям на тукашните им условия и ми
се искаше да обменя опит с някоя от вас. Даже тук да пишеме по въпроса защото съм
сигурна, че ще има хора които ще се интересуват от това.
Приятен Ден, от мен  bouquet

# 203
Наде, честита работа и от мен! Само така! Давай смело напред, ние те подкрепяме /моята дъщеря изразявя подкрепата си с по някоя друга усмивка/.

Писанка, предполагам, че не съжаляваш особено за Тим Хортънс. Просто не ти е било писано да работиш за тях. Мойта майка казваше, че, ако на човек му се работи винаги ще се намери работа за него.

Калида, гъбичките са само в устата. Днес ще ходя на зъболекар, та ще я питам докторката какво да правя с Мая.

Суиити, благодаря ти за пожеланията. Аз всъщност съм работила като учителка в БГ, но тук честно казано, не смятам да работя това в бъдеще. Зълва ми работи като учителка в детска градина тук и от нея знам някои неща. Може и да съм ти от полза.

Майче на Раян, отглеждането на зайче тук изглежда лесно. Ние в БГ си имахме и майка полагаше доста усилия, но тук като че ли нещата изглеждат по-лесни - готова настилка, готова храна. Само трябва повече гушкане със зайо. Аз обожавам зайците, но ние едва ли ще можем да си вземем вкъщи.

Каролина, не се притеснявай. Всички ние ще сме ти морална подкрепа, когато дойде бебчето. Аз незнам дали си прочела, но докато беше в БГ ти бях писала за триизмерния видеозон. Ходи ли?

Момичета, по въпроса за срещата очаквам от вас предложение за време и място, защото на мен все още тук всичко ми е непознато.

# 204
Кроко1, прочетох ти постинга докато бях в Бг, даже ти отговорих тогава, но ти сигурно си го пропуснала. Беше малко преди да родиш. Аз още от тук си бях записала час за преглед в "Св. София" при д-р Коларов. Часът ми беше за петък, а аз още в сряда си тръгнах от София заради племеницата ми, която се разболя от шарка. Успях да отида до Шейново и да видя как е бебока, но на обикновен ехограф.

SweetyP, моята втора специалност също е учител, но никога не съм работила в Бг по нея и се чудя дали да работя и тук. Преди време говорих с една българка и тя ми каза, че трябвало да се изкара някакъв курс за учители 6 м., който ти приравнява дипломата така да се каже. Струвало $ 5000, а след това било хубаво да работиш 3 м. като доброволец. Това научих от нея, но колко е вярно не съм се интересувала. Някой ако знае нещо повече да пише.

# 205
Добър и слънчев ден, Канадски Момичета!

Дидка, честито Ти синче- Михаел! Да Ви е жив и здрав малкият принц и само радост да Ви носи! Бързо и безпроблемно възстановяване и адаптиране към новата Си работа- мама на двама! Hug

...Жената ще ражда 3 седм. след мен при същия лекар и в същата болница. ...
Каролинка, това е голямо съвпадение, наистина. Нали се притесняваше от болницата че нямаш отзиви, а ето че съдбата Ти прави подарък, така че премахни и това притеснение от съзнанието си и се наслаждавай на бременноста си! Hug

Мери Джейн, успех с изнамирането на Спайдърските и Батмански комплекти. Не е лесно да си мъжка мама! Hug

Радостче, не си ли получихте вече- carte du soleil? newsm78 Дано бързо се оправи Ален! Hug

...но съм гледала на запис танцуващите и пеещи фонтани в Лас Вегас, страхотна тръпка, заслужава се да се види и 4уе...
Краси, прави си за фонтаните, но на мен много ми хареса и Venetian с гондолите, страхотна романтика и Фламингото не пада по- долу, а също и Стратосферата си заслужава да се посети. Peace И внимавай с работата, по- помалко, за да има за по- дълго! Heart Eyes

Писанка, нали щяхте да си ходите лятото до БГ? Отказахте ли се? newsm78

SweetyP, успех с легализирането на док-тите за учителската практика. А каква Ти е специалността в педагогиката? newsm78

...гъбичките са само в устата. ...
Кроко1, ако е наистина thrush, педиатъра би трябвало да ти предпише някакъв АБ/ кремче или капки/ да мажеш езичето на куклата. Усмихна ли Ти се вече малката красавица? Hug

Нийче, как Ти е Алекс? Как е уч-щето Ти, май е към своя край вече? Какво решихте за ваканцията? Hug

Приятен следобяд!

# 206
...Успях да отида до Шейново и да видя как е бебока, но на обикновен ехограф...
Каролинка, а какъв е полът на бебчо, или ще е изненада? newsm78

# 207
Kalida, завършила съм Английска фил. в СУ.
Значи тук да преподаваш в Онтарио трябва да бъдеш признат от Ontario College of Teachers.
Без това не може да работиш. Те те препраштат да учиш програмата Bachelor of Education-едногодишна програма, която е около 5, 500 и учебниците още 1, 000. Доколкото знам
задължително е да държиш и ТОЕФЛ-езиков изпит, независимо от всичко, и се записваш година предварително Септеври месец. То си е към Toronto University и York също го има. Има и практика към него. Това е в общи линии което съм научила до сега. Ако се сетя нещо ще допълня. Единствено за ESL нещата нямам инфо. Там май няма такива изисквания. Ако някой има инфо да сподели ако може. Работех в дайкер с детето и не се получи.
Кроко, по какво си препдавала?

# 208
...Единствено за ESL нещата нямам инфо...
SweetyP, а какво те интересува за ESL? newsm78 Аз го изкарах, но то не дава нищо. Е дават разбира се дипломи за завършен езиков курс, но само толкоз. Тук TOEFL-а е необходим само ако искаш да учиш, защото за Университета изискват evaluation на дипломата от БГ. Аз се бях засила да ходя на изпита за TOEFL, но после се отказах от доучване в Канадски Университет. Peace А иначе имаш страхотна профил- Английска Филология, желая Ти от все сърце да си намериш добра работа. Heart Eyes

# 209
Калида, тя Суитито има впредвид, че не знае какви са възможностите да стане ESL даскалица.  hahaha Ама и ти, тя жената с английска филология пък ти я прати в ESL да си доучва.  Joy

Общи условия

Активация на акаунт