Любители на кучета - 81

• 45 733
  • 761
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Посс, клетките ми се струват нехуманни. А и как да седи в едно ограничено пространство насред 20 локвички пишкано и поне 2-3 купчинки акано? Това дори не мога да си го представя. Той сега тича и скача, има да реве в тая клетка... За пишкането е много трудно да бъде следен, защото това означава да не свалям очи от него. Той пишка много често и по малко. В групата на френчитата във фейса чета за кучета, които са на по 2-3 години и въпреки това се изпускат където им падне. Това ме хвърля в джаза. И една година бих изтърпяла ужасии, но поне да знам, че след това има светлина в тунела.  Grinning

Ох, това исках да чуя!  Hug
Тонка, като собственик на Киви от вече почти година, смея да твърдя, че клетката май е добро решение, колкото и нехуманно да изглежда.
Това е булдог, не е йорки, нито овчарка.
Булдогът руши сериозно, ако не бъде озъптяван.
И за да имаш идея колко са целеустремени в това да съсипят нещо, което са си харесали, Киви скача от земята в мивката в банята, за да ни дъвче четките за зъби Simple Smile

За по-сериозните разрушения не ми се коментира, само ще спомена, че пребоядисвах цял гардероб и ще претапицирам шкаф за обувки.

# 496
  • София
Чух за клетка и веднага долитам Simple Smile
Шегата настрана, клетката е наистина полезен аксесоар, който може да спаси къщата от разрушение. Не е нехуманна, защото кучето не се държи в нея по цял ден. Изключение са изложбите и пътуването, но за това друг път.
Ние научихме Балу, че това е неговата бърлога. Мястото, на което той се чувства най-сигурен, най-спокоен, мястото, където си носи "плячката", мястото, където отива, когато иска да бъде оставен на мира. Там ядеше като малък, отвреме на време си хапва там и до днес. Има си постелка, на която се свива да спи, когато иска. Когато стана "драмата" с лапата му, много често след смяната на превръзката отиваше там и си лягаше. Сякаш клетката му даваше усещането за по-малко дискомфорт. Клетката е мястото, където никой никога не го закача за нищо. Докато е в нея, никой не го гали, не го пипа, не го закача по никакъв начин.
Когато кучето усети клетката като своя бърлога, може да го затваряте за малко вътре. Целта е, когато имате бърза работа извън дома, или по някаква причина не можете да наглеждате кучо, той да не разруши къщата. Клетката ще го ограничи в белите. Но не трябва да се оставя прекалено дълго самичко куче в клетка, особено малко куче.
Ние сме затваряли Балу като малък (в периода от около 5-месечен до година и половина) няколко пъти за по няколко часа, максимум 4 часа. Клетката сега стои с отворена врата, забелязвам, че и Лили си носи "плячката" там - лакомства за зъби и такива, които се дъвчат по-дълго време.

За хапането - ако почне да хапе вас или нещо, което не искате да унищожава - карате се. Винаги строго "Не". Ако имате кожени кокали под ръка - чудесно, бутвате кокалчето вместо ръка/крак/каквото там гризе.

П.С. Някой се оплака, че не може да качва снимки - и аз не мога често от мобилната версия. Трябва да кача снимките на настолния компютър и тогава да ги кача тук.

Последна редакция: вт, 10 юли 2018, 11:14 от Малко Сладко Коте

# 497
  • София
The Joykiller, клетката на кучето ми се явява кухнята. Само там ще стои. Най-много да ми изяде диванчето, но то е евтинко, така че няма да си го сложа на сърце и ще го подменя. Като си помисля, май единственото, което най-силно ме притеснява е да не лае и скимти много през деня, когато сме на работа. Съседите под нас къде на шега, къде не, на няколко пъти казаха, че се надяват кучето ни да е от кротките и да не му чуват гласа.

Коте, ние все пак работим и ще оставяме Харли по 8-9 часа сам през деня. Няма начин да е в клетка за толкова време.

# 498
  • София
За малко кученце максимумът в клетката е 1-2 часа. С времето интервалът се увеличава. Иначе като голям, може да седи по 8-9 часа в клетката без проблем. Само водичка трябва да има.

# 499
  • Sofia
Аз все още Чери я затварям в коридора, когато е сама. За 5 мин, за 8 часа, колкото се налага. Иначе пикае на дивана. Никога не го прави когато има някой в къщи. Но когато е сама задължително. Според мен е наказателна акция. Освен това е дребна като мишка, а се катери като маймуна по масата и по бюрото и ме е страх да не изяде нещо или да не скочи от високо и да се потроши. Така че за нейна и наша сигурност по-спокойно ми е в коридора. Има си легло, играчки, вода, храна, памперс, лампа й оставям, не мисля че страда особено.

# 500
  • София - Рим и обратно
Тонка, направо ме върна точно една година назад. Същите перипетии и нерви изживях. И аз се чувствах виновна, че щерката е по цял ден вкъщи да бърше пикни и да се занимава с бебе. Аз поне на работа си почивах Laughing. Ама тя се тръшкаше цял живот за куче, та стоически си изтърпя детето провалената ваканция... Но бях подготвена, че ще е такъв смрадлив екшън. Много бях изчела преди това и съзнателно избрах средна порода, не малка, и женска, защото поне стискат повече и пикаят наведнъж, а не подпикват Grinning.
Значи, освен бърсането с доместос, аз пръсках и със спрей Аче, почти изцяло убива миризмата. Но пак си я има, докато пишка вкъщи, така ще е. Поне лятото може да стои отворено по цял ден, иначе не си представям.

# 501
  • София
The Joykiller, клетката на кучето ми се явява кухнята. Само там ще стои. Най-много да ми изяде диванчето, но то е евтинко, така че няма да си го сложа на сърце и ще го подменя. Като си помисля, май единственото, което най-силно ме притеснява е да не лае и скимти много през деня, когато сме на работа. Съседите под нас къде на шега, къде не, на няколко пъти казаха, че се надяват кучето ни да е от кротките и да не му чуват гласа.

Коте, ние все пак работим и ще оставяме Харли по 8-9 часа сам през деня. Няма начин да е в клетка за толкова време.

С риск да стана досадна - Харли няма да е вечно на 2 месеца Simple Smile
После ще започне да се катери и ще може да се домогва до всичко из кухнята, следователно да има повече поле за разрушение.
Доста са изобретателни, когато им е скучно. Ядат включително стени, врати, греди и всичко, което им се изпречи на пътя.

Всичкото това го пиша, за да се опитам да ти спестя това, което не можах да спестя на себе си Grinning

# 502
  • София
Поне се надявам да не руши през целия си живот! Ще изтърпя погромите, все пак за една стая иде реч, не за целия апартамент. Накрая ще направя един ремонт и ще се заличат действията му.  Wink Наистина не мога да си представя стоенето с часове в клетка. Пък ако и вие, ще ни изселят от там.

# 503
  • о`майна лунна нощ е
Преди да вземем Швепса ви писах съображенията ми да имаме по-голямо на възраст куче. Всичко с плюсовете и минусите. При едното ще се коригира вече изградени характер, поведение и навици, при другото - ще се бърше до каталясване. Не ми е съвестно, че оставям децата сами с него вкъщи. Че ги ангажирам да бършат, събират акита, минават с мокри кърпи вкъщи и поливат вода по терасата. Било ги гнус. А сега. Викам им и на двамцата - И вие не сте акали рози, и вашите дупета сме ги бърсали, докато не тръгнахте на градина. Ако сега не свикнат да се грижат за някого, да са отговорни по отношение на осигуряване на елементарни неща като храна, вода и чистота, какво да очаквам в бъдеще. Голяма школа си е кучето. Дава много.

# 504
  • София - Рим и обратно
Ако сега не свикнат да се грижат за някого, да са отговорни по отношение на осигуряване на елементарни неща като храна, вода и чистота, какво да очаквам в бъдеще. Голяма школа си е кучето. Дава много.
Така е.

# 505
  • София
Поне се надявам да не руши през целия си живот! Ще изтърпя погромите, все пак за една стая иде реч, не за целия апартамент. Накрая ще направя един ремонт и ще се заличат действията му.  Wink Наистина не мога да си представя стоенето с часове в клетка. Пък ако и вие, ще ни изселят от там.
Тонка, това си е вашето куче и вие ще си решите как ще го гледате, разбира се. Ние споделяме опит. Ти си в правото си да се възползваш от него или да не го правиш Simple Smile
Аз лично с клетката се родих. Изгледах 2 хъскита без клетка, Армагедон ми се струваше песен пред това, което заварвах обикновено, при все че тогава имаше човек почти 24/7 с тях. С Балу реших да не си го причинявам и се радвам, че взех клетката. Толкова от мен по въпроса. Отново казвам - лично мнение и личен опит.

# 506
И аз съм почти 24/7 вкъщи и малката беля все успява да направи някоя поразия. Нашата “клетка” е банята. Вече не пишка и ака там,но кухнята е друга работа. 😂 Преди седмица поледно се изпишка,но аз съм си виновна ,че не я бях пускала няколко часа. Вуйчото на ММ беше в нашия двор,копае някакви канали и нямаше как да я пускам когато ни скимне,защото ходеше директно там,крадеше му камъните,ставаше цялата в кал... Та я извеждах на каишка. Все нещо носи и дъвче. Не знам колко време сменя зъби и по кое време,но дъвченето е страшно. Две мечета от Кока Кола ги е направила на парцали,а колко книжки и играчки на детето изяде,не ми се говори. Снощи и джапанките ми беше докопала,но на време я видях. По някога й се ядосвам,но като ме погледне с тоя тъжен поглед иии... 😃🙈

# 507
  • София - Рим и обратно
Аз също исках да взема клетка, като беше малка Киричка, но тъй като нямам място да чучна и клетка у нас, а тя трябваше да е големичка, бях решила да преустроя един вграден шкаф за целта. Щеше да се получи идеална бърлога, само трябваше да извикам някой да ми монтира метални решетки, отварящи се, на мястото на дървените врати на шкафа. Та, и това е идея, ако може някой да се възползва. Обаче докато това се случи, установихме, че тя се стои кротко сама вкъщи, даже лятото я оставяхме на балкона и спеше през цялото време, докато ни няма. Като застудя, започнах в коридора да я оставям, но лека полека сега си е свободна вкъщи, да чукна на дърво, освен да измъкне някоя хартия от коша до бюрото и да я разкъса, досега други бели няма.

# 508
  • У Диспансера ...♥♥♥
С бебетата е така, изтощително си е . И мен ме върна година и нещо назад 😄
Имай предвид, че нашите малко по-трудно хващат, моя пелените ги правеше на парченца и нямаше никакъв смисъл от тях. Когато ни няма достъпа му е в спалнята и коридора, че иначе ми събаря цветята и ги разкопава, това от бебе го прави и яденето на чехли 🙂
По-големи бели като ядене на стени и дивани не е правил .
Поне 3 месеца ще е така с пишкането, докато се научи, че трябва да стиска за навън 🐶

# 509
Ние не сме ползвали пелени,но като усетехме момента,го изнасяхме на терасата . Много бързо усети какво се иска от него. Освен това го извеждахме често навън,през час. Не съм го ограничавала за излизане по време на ваксини,само от срещи с други кучета го пазех. Но все още не може да стои сам и страда и реве....Двегодишен ще стане.

Общи условия

Активация на акаунт