Любители на кучета - 81

• 45 683
  • 761
  •   1
Отговори
# 510
Всеки преценява, но и аз съм "за" клетката, а както е казала Котето, ако се приучи правилно, то тя става обежище. Никога не се ползва за наказания.
Аз съм ви казвала за разрушенията вкъщи, диван, маса, прагове, айпад и що докопа, но се реших главно заради афинитета към кабели, което ме подсеща да внимавате, че нашата последно беше набарала уж обезопасения кабел на хладилника. По-хуманно ми е затворено куче, от колкото изпечено куче.
Тара седи сама по около 4 часа в клетката, през останалото време е със сестрата на ММ, ако тя няма възможност(рядко, че и на нея и е влязла под кожата), аз се прибирам на обяд за час и после още 4 в клетката. Съседите казват, че не се обажда, но и тя обича да си спи там.
Aко се разровиш ще видиш, че се ползва и за приучаване на хигиенни навици, като го видят за най-ефективно (нали уж не си пишкали в леглата), потърси potty crate training/ house breaking crate training, ако разбираш английски има много полезни статии

аз май съм ви я показвала, лиглата, тук не и дадох да ближе фурната, докато се готви една мусакичка, за това е тъжна  Simple Smile (пп клетка седи отворена цял ден, само когато ни няма я затваряме)

В крайна сметка всеки преценява, но имайте предвид, че 1. Само тук не е прието за ок да се затварят кучетата; 2. Понякога не само разрушенията, но и шансът да се нарани са причина.
Ако имате малък коридор, който да използвате, отново е вариант.

# 511
  • София
Всички, които сте за клетка, и ползвате такава, оставяте ли затворени в нея животинките по 9 часа? Останах с впечатление, че не, поправете ме, ако греша.

Хибискус, дори и да искам да взема клетка, само си представи кучето оставено 9 часа в нея, и пишкало около 20 пъти, плюс 3-4 купчини акита. Тоест кучето ще е обградено от локви урина. За мен това не е вариант. Поне не за толкова малко куче като моето, което ще скача и въргаля върху изпражнениата си.

Коридор имаме, разбира се. Но там се чудя дали няма да пречи на съседите, ако лае. Иначе е вариант, да. Плюс отворена врата на тоалетната.

Последна редакция: вт, 10 юли 2018, 13:43 от Тонка*

# 512
Тонка, ако успееш да го научиш да си върши работата в баня/тоалетна, мисля, че ще ти е по-лесно. С кОлито, което показвах, не успях, но лабчо много бързо схвана и някак все под душа си вършеше работите, та ми беше лесно да измия. И, като по-голям, случвало се е два-три пъти, с разстройство и един път с много пишкане заради някакви инжекции, лекарите предупредиха, че ще пишка повече, та отиваше нощем пак там и аз сутринта си чистех. А кОлито ни е будило по 2-3 часа по нощите да го извеждаме заради разстройство, нищо не искаше да върши вкъщи. Още помня "доволната" физиономия"на ММ. Mr. Green

# 513
С вашите мъници си припомних и аз първия месец на Макс у дома. Беше пишкане и акане навсякъде. По едно време започнах да го уча на терасата, но имах опасения, че ако го приуча на определено място после на вън ще видим зор. Оставих го да ползва целия апартамен за тоалетна, а навсякъде имах готови парцали за попиване на локвите. Вярно повечко чистене си беше, но после за 10 дена се научи че се пишка и ака само на вън и от тогава има само едно изпускане прз нощта, защото е бил сам и беше надрал външната врата милия, но е нямало кой да го чуе и от зор се беше изтропка на средата на хола. С пелени пробвах два пъти, но след няма и половин час беше на малки парченца из целия апартамент. А пък тая глупост дето всеки повтаря, че кученцата не пишкали там, където спят... през ден му перях леглото на което спеше тогава, защото освен за спане го ползваше и за пишкане. Joy
За клетка не мога да кажа нищо. Макс е изключително спокойно куче и никога не съм обмисляла варианта да му взимам клетка или да му ограничавам достъпа. Бели не е правил.. деа чифта чехли и едни сандали, две леки дупчици от зъби на крака на един стол и това е. Стои по 10 часа сам, стиска повече от 12 часа, не лае, не вие. Абе куче мечта за апартамент е. Stuck Out Tongue Winking Eye
Такааа, похвалих си кучето, ама влезнах да кажа, че като са малки е нормално да правят бели - едни по малки, други по голями, но минава този период. Трябва търпение и обучение. За мен най-важната команда от всички е “не” и това е първото, с което да започнете.

# 514
Не, девет часа са много, в моментите, които седи по 8 затворена, те са разделени, смисъл - 4 часа сутринта, пускам я за час на двора докато обядвам и после още 4 в клетката.
Приучаването става докато сте вкъщи, иначе не става, за час-два може и да стиска и после се получава точно мазаляк(предполагам де, ние късно взехме клетката).
Той ако лае няма значение дали е в коридора или не, в началото няма как да не мрънка, но е по-добър вариант с достъп към банята, може да се приучи да ходи на сифона.

# 515
  • София
тук да отбележа, че аз също извеждах преди да имаме всички ваксини, но само на една полянка, и без срещи с кучета.
И излизахме през час, да няма издънка. Разказвала съм, извеждам я в 12 за последно, навивам телефона и в 4 и 30 пак. После в 12 и в 5; 12 и 6 и така.
И делнене до полуда.
Можеше да е била навън до 21ч , но в 22 се напишква, ако не ъм я извела пак. Трябваше да и науча графика, докато се напаснем. Сега е ок.
Даже ни е обратния проблема. Не пишка и ака в двора на цеха, в двора на село, изобщо....
На село - излизаме от задната порта и там, иначе стиска, върти се час на двора и чак като види, че няма да излезем се прежалва.
В работата също може да си свърши нещата извън цеха, двор голям, ма не. Чака да си тръгнем към 5-6 и навън, на една полянка тича да клекне.
А какво въртяне, душене и търсене на правилното място е, докато пусне тортичката.....

# 516
  • гр.Варна
Тонка, ако успееш да го научиш да си върши работата в баня/тоалетна, мисля, че ще ти е по-лесно. С кОлито, което показвах, не успях, но лабчо много бързо схвана и някак все под душа си вършеше работите, та ми беше лесно да измия. И, като по-голям, случвало се е два-три пъти, с разстройство и един път с много пишкане заради някакви инжекции, лекарите предупредиха, че ще пишка повече, та отиваше нощем пак там и аз сутринта си чистех. А кОлито ни е будило по 2-3 часа по нощите да го извеждаме заради разстройство, нищо не искаше да върши вкъщи. Още помня "доволната" физиономия"на ММ. Mr. Green
Аз научих и двете ни маймуни да ходят в банята.Още от бебета са приучени да ходят там и сега понякога при извънредни ситуации се изхождат там.Лесно за пъддръжка и миене.След всяко изпишкване Кара / голдънката/ тичаше към шкафа с наградки и чакаше.

# 517
  • София
Ех, за банята щях веднага да се сетя, но при нас не може. Банята ни се намира в задния коридор, до който се стига след като се мине през хола. А на Харли достъпът до хола му е строго забранен. В предния коридор е само малка тоалетна, плюс неговата бърлога - кухнята.

# 518
  • София - Рим и обратно
Тонка, а вие вечер в хола ли стоите, а той сам? Мале, нашата ако не е с нас в стаята ще ореве света. Аз така я наказвах като малка - да не е с нас за 10 мин., научи се, че като спре да реве, тогава ще я пусна обратно Laughing...
Имай предвид, че може това допълнително да го изнерви и стресира - фактът, че го държите изолиран.

# 519
  • sf
Ееех, спомени, голямо търкане и бърсане беше при нас. С ламинат сме навсякъде и не ми пречеше. На едната тераса обаче имахме изкуствена трева, та там пишкаше до последно, явно си мислеше,че е полянка 😂 Като стана на годинка най-сетне се светнах и сложихме ламинат и не е пишкал въобще вътре.
Само в хола не го пускам, когато е сам. А в едната спалня въобще не влиза. Там спи бившия ми, когато идва при децата, а той не беше очарован от идеята за куче.

# 520
  • София
Кафенце, до последно стоим с него в кухнята и си играем, за да го изморим. После отиваме и си лягаме по стаите. В кухнята имаме всякакви удобства, така че никой да не скучае. Разбира се, мъжът ми вече не припарва в кухнята заради Харли.

# 521
  • о`майна лунна нощ е
Нещо ми липсват снимките на кучетата.
Швепса игра, игра, па накрая заспа .. така

Последна редакция: вт, 10 юли 2018, 19:41 от `ТуиГ

# 522
  • sf
Предлагам да няма пост без снимка 😂

# 523
  • София
Много е добър когато спи! Heart

# 524