Любители на кучета - 81

• 45 634
  • 761
  •   1
Отговори
# 585
  • о`майна лунна нощ е
Как е поведението на кучето - усеща ли се унилост, липса на желание за игра, търси ли да яде ...

# 586
  • София
като се прибереш, ще я видиш и ще прецениш.
За куче, деган и смекта също се дават. И Но Шпа или както там се казваше това.

Може оризова вода да и дадеш довечера. И варен ориззавечеря, малко. Гладна също не е хубаво да стои съвсем, щото ще и дразнят стомашните сокове коремчето.

# 587
  • Sofia
Спри всичко - и храна, и вода. И довечера задължително на ветеринар. Няма какво да чакаш според мен. На мен са ми казали разстройство може да се чака, повръща ли задължително се води. Ще й сложат 2-3 инжекции и веднага ще се успокои. Просто коремчето е раздразнено явно от стика, нищо няма да й стане, спокойно. но по-добре с 2-3 инжекции да се оправи веднага, отколкото цяла нощ да се мъчите.
Моята минала седмица се беше наяла с пръчки. Хем я гледах и ми се стори, че само ги къса, ама явно е гълтала здраво. В 22ч започна да повръща, повърна 4-5 пъти за 1 час докато си изпразни стомаха и спря. После обаче започна едно плюнчене страшно, такова чудо не бях виждала. Под нея за 10 мин ставаше локва, направо капеше от нея слюнка като чешма. Та по нощите я водих в св. Антим, сложиха й инжекции и веднага се оправи.  ooooh!

# 588
Остави водата,виж до довечера как е,ако няма настроение или продължава повръщането,идете на лекар. Не се притеснявай,ще му мине докато се прибереш.

# 589
  • София - Рим и обратно
Моята лайнометка своите си никога не е яла. Но почна с конски и котешки и мина на човешки, които са й любим деликатес до ден днешен 😬. Като видя маминките в парка да изакват хлапетата и честно, лошо ми става. Ма то дете - доакало му се... Ми хубаво де, събери го и го хвърли в кофата, да ти се не знае. Иначе зеят с ей такива усти, ако кучкар не си събере.
Пак си се цАливаме, де...😁😁. Просто по-честичко й мия зъбките и това е.
Тия дни обаче, откак е хремава, не ги надушва ли, що ли, хич не се стрелка кат акула между дърветата на лов за л..на. Родих се.

# 590
Повърнала е още два пъти! Ще се побъркам. Днес съм до 7 на работа и не мога да се прибера по-рано. Ще я водят на вет. Или да изчакаме?
Толкова малко куче не бих оставила без храна и вода. Акане 2 пъти по-меко,  не е разстройство. Смекта се дава при диария. Ако  стомахът е неспокоен /къркори/, Ентерол за бебета или половин доза за възрастни, или друг пробиотик.
И до ден днешен лакомствата така й действат на Джуди. Щом е игрива и очевидно проблема се дължи на лакомството, не бих се притеснявала.
Най-добре на лекар, но всяко ново нещо въвеждайте плавно и с интервали/ден с лакомство, ден без/.

Последна редакция: чт, 12 юли 2018, 16:27 от _Soul_

# 591
  • София
Дъщеря ми я е завела на вет. Бил и е деган и е дал някакви хапчета за разстройството /просто беше меко, не беше течно/. Казал е да и купим консерва  и два дни по-малко от дневната дажба да и даваме, защото гранулите дразнели много. Аз се притеснявам с консервата да не направя беля. Чудя се сега ... ориза добре ми звучи като вариант. Ако повръщала и утре пак да ходим. Ако и накисна нейните си гранули във вода от варен ориз и ги пасирам няма ли да е по-добре? Уф ...

# 592
джуджанка, ако консервата е интестинал, нищо няма да стане на кученцето, просто ще му подейства добре. На Рекс няколко пъти оправям разстройство с такава консерва, препоръчана от вет, без инжекции, хапове и т.н. Peace

# 593
  • София - Рим и обратно
Ветката в Рим ми беше забранила категорично да й сменям диетата при стомашни разтройства. Никакви оризи, моризи, консерви и други. Каквото си яде обикновено - това. Ако са гранули - гранули. Всичко друго и ново ще я подразни. Ако не й се яде, няма да яде просто. Само на вода.

# 594
  • София
Кафе с мед и мен на там ме води логиката, но ме е страх да не сбъркам. Детето каза, че след двучасов сън сега подскачала из нас и си гризе кожената солета с настървение. Нямам търпение да се прибера и да си видя добичето. Много ми е притеснено 😖

# 595
  • София - Рим и обратно
Ами пътят на логиката е такъв - те поначало се раздразват при смяна на храна, а пък когато са разстроени - съвсем. Те от самосебе си спират да ядат каквото и да е, докато се изчистят, излишно е това бутане на различна храна. Между другото, на моята оризът не й понася добре. Чела съм, че амидите в него не са ок за кучета, имало някакъв специален за кучета, но у нас не знам дали има. Домашните кучета са много изнежени вече, ужас.
Моят мъж като ме види да се вманиачавам какво и колко яде, само ме поглежда - абе ти в ред ли си, това псе яде лайна?!

# 596
джуджанка,

освен гореизброените лекарства (деган (при повръщане), ентерол (при разтройство), Но Шпа / Бусколизин (при болки)) , давам и Хидратин, който също успокоява корема. Разтварям пакетчето хидратин във водата, която пие. Така водата може да престои до 24часа, после я сменям.
Вода, винаги оставям, защото особено при повръщане, кучето много бързо се обезводнява.

Скорошно оздравяване!

# 597
  • София
Аз бих махнала кожената солета, защото те дразнят стомаха. Само гранули и оризова вода.

# 598
  • София

Спящо кученце. Как ги заема тия пози не знам.

# 599
Моята дивачка следобяд е цял ден на двора с нас и си откри,че падналите сливи под дръвчето стават за ядене. Направи поне 20 курса до там и обратно. Носи да я видя какво яде,излапва я заедно с костилката и тича за още. Като свършиха долу, гледаше дървото като лисицата гроздето. 😂  Утре очаквам изненади с костилките и самите сливи,че нали разхлабват. 🙈
И една забележка към Тонка- показвай ни бебето повече де! 😃 Не си го гледай само ти. Умирам си да гледам бебоци. 😍 Целия инстаграм ми е пълен с кучета и градини. 😂

Общи условия

Активация на акаунт