Любители на кучета - 81

• 45 641
  • 761
  •   1
Отговори
# 570
Ето още една снимка от нас.

# 571
  • София
Лили знае и "пусни", и "плюй". И двете се изпълняват, с малко неохота, но се изпълняват. "Пусни" използвам, когато играем и тя трябва да ми донесе топката и да ми я даде. Обикновено започва да джвака топката, преди да дойде при мен, затова казвам "пусни" и тя пуска топката на земята/в ръката ми, което е по-близо при командата. "Плюй" използвам за боклучета за хапване (ако изобщо вземе нещо де, обикновено съм по-бърза с "не" или пък тя сама подминава боклука) и други неща, които й привличат вниманието. Обожава бутилки, всяка пластмасова бутилка, особено от 0.5л е нейна, и като я сдъвче прилично, обикновено я оставя и без команда. Но понякога се влачи с бутилката в уста (знаете ли колко е трудно да дъвчеш бутилка и да ходиш? Не? Ами питайте Лили! Simple Smile ), тогава казвам "плюй" и бутилката се оставя на земята и подминава.
Много полезни команди.
Балу също ги знае, за щастие, не се налага да ги използваме често с него. Той не е маниак на тема бутилки, боклуците ги подминава и така...

# 572
  • София
така де, и Рея знае Пусни и Плюй
Само дето и двете означават по-бързодъвкане и накрая, като ножа е опрял в кокала, един вид, се плюе. Ама и изплюването е особено, някак го изпуска все едно, с един поглед и една физиономия - Я, ма това в устата ми ли е било, не съм разбрала.
Бутилки обожаваме и ние, всякакъв размер, големите стават за топка и борене, а малките за дъвкане. Що бутилки е надъвкала.
Краде и кашони, в работата е пълно с кашони и тя си взима някой и го прави на конфети. И палета, ляга до едно пале и започва да го гризе. Всяка седмица изнасяме продукция и поне няколко от палетата заминават нагризани.

Иначе в работата си има легло и одеало, играчки една камара, топка неспукана, топка спукана и кашони на корем.
Напоследък е кисела, защото я връзвам отвън, ама като ходи да себие с кучетата, какво да я правя.
Решила е, че не харесва една глутница местни кучета, дето обикалят наблизо и ходи да ги бие при всеки удобен случай, разбирай всеки път, когато я изпуна без надзор.
Та седи вързана на един 10 метров въздушен тролей с 15 метра въже и ги лае по цял ден.

# 573
Онзи ден на Денис трябваше да му вадя неговата собствена козина от устата. Видях под дивана, че има няколко снопчета, които съм изпуснала с прахосмукачката и той трябваше да дойде да види какво държа аз. Души, души и накрая взе да дъвче. Поне установих, че може и да мога да му мия зъбите, предвид, че трябваше да пребъркам цялата му уста и зъби, за да извадя това, което можех, но явно имаше и глътнато, понеже се позадави след това.
И пак една ухилена мутричка, малко преди да излезем и да се сбие - отива да души в един храст, а там да се скрило едно чихуахуа с нааааааай-големите и сладурести очи. Души, души, ама то храст - не виждам нищо и по едно време чувам ръмжене и виждам скок, и от храста излиза мъника. Добре че го дръпнах навреме, да не си стовари лапите върху него.

# 574
  • о`майна лунна нощ е
Комарник с вратичка от пвц профил с пластмасови ресни Wink Нововъведение за улеснение на кучо при излизането му сам на терасата.

Последна редакция: чт, 12 юли 2018, 09:39 от `ТуиГ

# 575
haha Grinning Посс благодаря за добрите идеи. А почерпката за бездомните  другари преди да се подушат или след?

# 576
  • София
зависи колко са дружелюбни
за киселите преди, за приятелските може и след
не им носи гранули, повечето бездомни не ядат гранули или са подозрителни
кремвришче, най-добре

# 577
  • София
Момичета, сутринта станах свидетел на нещо много гнусно. Чух, че Харли мляска ли мляска и го видях, че сладко си похапва акото. Съжалявам за по-гнусливите и то баш сега по обедно време, но това нормално ли е и следва ли нещо да се прави по въпроса? Той спи отделно и няма как да съм 24/7 в негова услуга и да го наблюдавам нон стоп.

# 578
  • София
Моята ядеше на котките акото. Не по малко гадно е.
Не е нормално, но го правят. Ако не спре, има обавки, дето го правели гадно за ядене, но не вредяли на кучето.
Поне така пише, не съм пробвала.

# 579
  • Bарна, морето, сините вълни
Нашия, докато беше бебе го правеше постоянннно. Беше свикнал да ака на терасата и когато ни няма или ни издебва и млескоти. Говорихме му, така не, пошляпвахме го, наказан самичък, да не стои при нас известно време, да знае, че е сгрешил.
Ветеринаря ни каза, че има няколко причини :
-липса на витамини
-даване на прекалено вкусна храна на кучето известно време и когато се замени с друга не толковаа вкусна за него, проявява интерес към акото
-търси внимание, пред нас естествено никога няма да го направи, а за да го направи, значи нас или ни няма, или вършим нещо друго, след изяждане получава внимание, макар и караници.
Каза ни да сипваме по малко оцет във водата, ама нищо не помагаше, просто го надрасна. Навън е научен да не яде боклуци, ама понякога ни поглежда въпросително, все едно пита "може ли" Grinning

# 580
  • София
Благодаря за отговорите. Сега ще си караме така, пък като отидем за ваксината, ще питам ветеринарите. Меракът ми да го целувам по муцната рязко секна.  Mr. Green

# 581
Повечето бебета го правят май, аз дебнех и като и видя мераците се карам, златната дума - "не", бързо отвикна. Уви, котешки и човешки са й интересни и до ден днешен.

# 582
  • София
Аз съм притеснена на Бека. Вчера и взех дентален стик от зоомагзина, питах дали става за малки кучета - нямало проблем. Вечерта и го дадох и сутринта видях, че е по-меко акото и два пъти ходи. Преди малко ми звъни детето, кучето повърнало много и червено имало /такъв беше цвета на стика/. Сега съм в шах какво да правя. Казах и да не и дава храна и да и сменя водата. Уж била игрива, но ... Какви инструкции да дам? Дайте съвети!

# 583
Добре си я посъветвала. Явно просто стика не й понася. Ако все пак се размрънка много до нетърпимо, че е гладна, дайте й довечера малко гранулки, да не й е пълна порция, защото може да й се натовари стомаха и да й стане пак зле. Честичко, по мъничко, примерно през час. Това, наистина ако е много гладна, ако може да мине без храна до утре - още по-добре. С Денис така процедирах, като ми се разповръщаше в началото с антибиотиците.
Ако и утре е така, отивайте при ветеринаря.

# 584
  • София
Повърнала е още два пъти! Ще се побъркам. Днес съм до 7 на работа и не мога да се прибера по-рано. Ще я водят на вет. Или да изчакаме?

Общи условия

Активация на акаунт