Любители на кучета - 81

• 45 630
  • 761
  •   1
Отговори
# 615
  • София - Рим и обратно
Много сладък Йода Heart.
Те като са разгонени, май тотално им се променя характерът. Кира беше станала супер заядлива, избухлива...абе, крива отвсякъде, като жена в цикъл. Не само, че не ме слушаше, ами правеше всичко наобратно.

# 616
Йода се тегли като магаре на мост навън, не ми се обяснява какво става като види котка, имам мазоли вече от флексито. Не слуша много, но много се гушка, та замазва..
И само се подвира под пердето, не знам какво толкова я кефи Simple Smile

# 617
  • София - Рим и обратно
Кира така ме кара да я завивам, само носа да се подава. Ходи и рови завивката, мрънка, пъне се...като й я метна отгоре и се кротва. В тая жега как й е кеф да спи завита така, не ми е ясно.

# 618
  • София
Лили постоянно се завира под халата в банята. И като застане и ме гледа с покрита кратуна, е дяволски смешна.
И тя се опитва да се прави на интересна, но много добре знае при кого могат да й минат номерата и при кого не, та дори не се пробва при мен. При МП се пробва, а ако сме двамата, пак опитва, но аз й свивам перките. Така де, всяка кучка да си знае границата Laughing

# 619
А някой от вас пътувал ли е в чужбина с кучето? Примерно за Румъния, освен паспорта, какво друго е необходимо? Някой знае ли?
За Румъния се иска синия паспорт на кучето и заверка на последната страница на паспорта от ветеринар, че кучето е здраво. Освен това няма ветеринарен контрол по границите и по принцип няма кой да провери дали всичко е спазено спрямо изискванията на закона.
Страхотни муцуни показвате, Тонка хич не ги мисли ушаците.. ще се изправят, просто сега си се вторачила в тях и ти изглежда че няма.
А пък бигълите по принцип си не чуват. Добре, че не си взех на времето такъв екземляр. Колкото са сладки, толкова са непослушни. От както моята приятелка има една дама от породата направо оценявам Макс какъв ми е спокоен и послушен. Онова чудо като тръгне и въобще не чува, камо ли да изпълнява команда. Дори не се и обръща да погледне на зад и лети безконтролно на където си р наумило. Ако имах такова сигурно щях да го спуквам от бой Joy Макс рядко решава да не дойде на повикване, но когато е решил да не се връща поне се обръща да ме погледне и да покаже, че ме е чул, ама няма да изпълнява.. а онази дивата бигълка нищоооо, ни се обръща, ни спира.

# 620
  • София
Момичета, малкият дзвер много хапе бре! Зъбките му са като иглички и като се разиграе, майко мила! Днес майка ми минала да го види и каза, че за малко да й скъса крачола на панталона. Вчера пък ме ухапа по ръката и ми потече кръв. Казвам със строг тон "не", но това диване ни приема, ни предава. Хвърлям му играчки за дъвчене, но той най-много обича да атакува крака, най-вече ако са с джапанки.
Нали ви казах, че докато спи е най-послушен.

Не сложих цензура на пишлето му, че то и без тва е много малко и не се забелязва.  Mr. Green

Последна редакция: пт, 13 юли 2018, 15:02 от Тонка*

# 621
  • о`майна лунна нощ е
Докато не смени зъбите, ще е така. Този филм го играя второ лято поред. На село заради Торин всички бяхме като след перфориране от машинка за билети в градския транспорт. Сега с Швепса положението е същото. Хапе, хапе и продължава да хапе. Наша позната имах в селската си къща Курцхар. Е, да видиш как месеци наред ходеше със строго специфични синки на гъзето от кучешката му захапка. Беше си я харесал нея и единственото място, на което я издебваше и хапеше, беше там. Кучето им отдавна порасна и мина фазата-кондуктор в ГТ, но спомените я преследват.

# 622
Тонка докато смени бебешките зъбки ще хапе. Единствения вариант да си опазите краката е като си играете с играчка която да хапе докато се умори и легне да поспи. Аз на времето бях чела, че ако скимтим когато ни захапе по силно и кучето се научава да не стиска. Пробвах го и подейства при моето диване. То не че можем да скимтим като кучетата но някакъв подобен звук върши идеална работа. Сега като се замисля, кой знае комшиите какви странни звуци са чували и какво ли са си мислели че се случва Joy

# 623
  • София
Сиви, за скимтене нямаше да ми мине през ума, но ще приложа тоя метод. Ако не помогне, то поне няма да навреди. Играчки му хвърлям, когат хапе, успяват да го разсеят за секунда-две.  Mr. Green Като че ли най-много помага едно въже, което държа от едната страна, а той го дърпа от другата и хем го напада, хем го дъвче.

# 624
Охх прилепче сладкоо! 😍 Аз с това хапане само се карам на ММ,защото той играе с нея много грубичко и все го хапе,но започна и нас и не знам. А като започнат игри с него ме докарват до лудост. То е лай,хапане,скачане,но пък тя  много обича и все го закача. 😃

# 625
  • София
Девойки, някоя ми беше обещала препоръки за привикване в клетка?
Хибискус или Кафенце?

Взех днес клетка за Киви, след поредното унищожение. Савич - 90см, супер ѝ е като размер. Наслагала съм ѝ нещата вътре, сега лежи в нея и си гризе едно копито.. но затворя ли клетката, оле-мале. Simple Smile

# 626
То това им е играта, те и в кучило помежду си се хапят. Денис още като се отплаване и изяжда един плесник по муцуната и строго и високо "не", но не знам дали това е правилно за малко кученце.
Вчера го заведох при един голяяяям, кален гьол, че беше и без друго за къпане, ако иска да се повъргаля. Да, ама не, сакън да не се изцапа принцесата.
И сега обикаля къщата, мрънка, че е гладен, ама няма - отиваме след час на ветеринар за още инжекции. Стискайте палци.

# 627
Здравейте, 
Ние си взехме питбул- blue nose, вече 2,5 месеца е вкъщи. Сега е на 4 месеца. Когато е сам го оставяме в заграждение,  няма проблем с това, от първия ден е така и си е свикнал. Не лае и не скимти като е сам. Щетите са сведени до минимум. Откакто е при нас има 1 перваз, който е гризал. Основният ни проблем е, че иска да се качва на дивана, а Ние не му даваме и дебне да излезем от стаята за да се яхне на него.
Още първия месец научи няколко команди -ела тук, седни, легни, дай лапа.
Откакто започна да излиза започна да стиска и рядко през деня се изпуска вкъщи, но и гледаме да го извеждаме преди  и след хранене. Като се приберем от разходка сам сяда да ни чака до входната врата да се събуем и отворим банята, и влиза да ни чака при душа.
До сега му взимахме за храна Пурина при план, но ни препоръчаха такива без зърнени култури и ще пробваме. Качва добре, около 1 кг на седмица. Вече е 16 кг. и върви висок, явно ще стане магаренце накрая 😆
Водихме го за 2 седмици на море. Нямаше желание да влиза във водата, само ако го залъжем. Много намали храненето, изяждаше 1/4 от това, което изяждаше в София, явно му беше много топло. От 4 дена сме си пак всъщи, но продължава да не се храни, както преди почивката.
Сега имаме още един проблем, края на Август ще пътуваме за 10 дена до Барселона и няма да можем да го вземем с нас. Въпросът е, кое е по-добре за него. Имаме няколко варианта -Да го оставим на хотел, да го оставим при свекърва ми, която има йоркширски териер или да го оставим вкъщи и тя да идва 3 пъти на ден да го извежда и храни. Притесненията ми са, че на хотел няма гаранция, как ще го гледат, ще се чувства ли добре. Искам да е без клетки, такъв в който са си в отделни стаи, приемам препоръки Simple Smile
Вариант 2 - ако го оставим при свекърва ми - как ще се погоди с нейното куче, как ще му се отрази смяната на жилището, но пък я познава. Тя и сега всеки ден е у нас, гледа децата до обяд и го извежда, когато ни няма.
Вариант 3 - ако го оставим вкъщи, ще си е у нас, в позната обстановка, но ще трябва да седи само в кухнята и ще е сам. Няма да го оставим само в заграждението, но не можем да му позволим да скита из цецелия апартамент. До сега го пускахме,  когато сме си у нас, само в кухнята и хола, след морето го пускаме и в коридора и спалнята. Детските стаи все още са му забранени Simple Smile
Също така ще си седи сам през цялото време, освен 3 пъти на ден за по час-два, когато идва свекърва ми.
Какво е вашето мнение? Кое според вас ще е най-малко стресиращо за него?

# 628
  • София
Веднага казвам, оставяне при свекървата, ако го иска.
Ще се погоди някак с нейнто куче, а тя ще се занимава с него.
И честито попълнение, много харесвам питбули.

# 629
  • Насред хаоса
Момичета, малкият дзвер много хапе бре! Зъбките му са като иглички и като се разиграе, майко мила! Днес майка ми минала да го види и каза, че за малко да й скъса крачола на панталона.
Специално си пазя една туника от времето, когато нашият беше малък. Дупка до дупка, и до дупката пак дупка. А толкова си я харесвах. Редовно си ходехме нахапани и надрани. Хубавото е, че е период и след смяна на зъбите минава. Сега е много внимателен и като му се дава нещо, се старае да го вземе от ръката така, че да не докосне или стисне със зъбите пръстите. Вземайте му някакви нещица за гризане - кокалчета, топки. Така ще си спасите и обувките и мебелите.

Общи условия

Активация на акаунт