СЕДМИ клас – 8 – Още малко и ваканция, здравей! (11.06.2018–17.06.2018)

• 65 943
  • 653
  •   1
Отговори
# 315
Правилно си разбрала. С онлайна трябваше да започнеш. Joy

# 316
Направооооооооо ми е жал за тебе ... и срам от мене JoyJoyJoy

# 317
Направихме медицинско, но се оказа, че специално заради ТУЕС трябва да е пълно - т.е. диоптри и цветоусещане. Това проблем ли ще е? Как да извадим "пълно медицинско"?

# 318
  • София
Моля за мнение за 51 Соу "Елисавета Багряна". Звънях там да питам дали е необходима медицинско за паралелката с профил изобразително изкуство, но ми тръшнаха телефона. Звъннах повторно...пак така.

Дъщеря ми завършва 7 клас в 51 и доколкото знам не искат медицинско за 8 клас. Все пак то не професионална гимназия

А може ли да споделите малко повече информация за 51СОУ?Интересуваме за след седми клас, ако имате впечатления - среда,учители,извънкласни занимания.Ние ще пишем паралелката с изобразително изкуство там.

# 319
  • София
Моля за мнение за 51 Соу "Елисавета Багряна". Звънях там да питам дали е необходима медицинско за паралелката с профил изобразително изкуство, но ми тръшнаха телефона. Звъннах повторно...пак така.

Дъщеря ми завършва 7 клас в 51 и доколкото знам не искат медицинско за 8 клас. Все пак то не професионална гимназия

А може ли да споделите малко повече информация за 51СОУ?Интересуваме за след седми клас, ако имате впечатления - среда,учители,извънкласни занимания.Ние ще пишем паралелката с изобразително изкуство там.

Имам две дъщери и двете учиха там до 7-ми клас. И до днес поддържат контакти с учителите. Училището е много добро. В последните години направиха цялостен ремонт - стаите са с интерактивни дъски, тематични фототапети, в коридорите нишите са с мека мебел и са направени мини библиотеки. Учителския състав е постоянен и няма текучество. Средата е добра и голяма част от седмокласниците ще продължат в това училище и не искат да се местят. Имат страница във ФБ - може да разгледате - https://www.facebook.com/School.51/

# 320
Благодаря, spolina...твоят отговор малко ме успокои. Интересно..на какъв ли служител съм попаднала по телефона, че ми вдигнаха телефона с раздразнено "Да..", вместо с "51 соу, добър ден"...

# 321
  • София
Благодаря, spolina...твоят отговор малко ме успокои. Интересно..на какъв ли служител съм попаднала по телефона, че ми вдигнаха телефона с раздразнено "Да..", вместо с "51 соу, добър ден"...

И моята девойка е 7 клас в 51-во.
Не се обаждам по телефон, пиша имейли - и ми отговарят обстойно.
Едно от хубавите неща е електронният дневник, в който веднага се отбелязват отсъствия и оценки. Т.е. родителят има обратна връзка какво се случва в училище, ако "случайно" детето е забравило да каже.

# 322
А имат ли униформи в 51-во, някъде четох, че били по желание.

# 323
  • София
А имат ли униформи в 51-во, някъде четох, че били по желание.

Имат, ама не ги носят постоянно. Уж щеше да е за всеки ден, ама постепенно отпадна...

Редактирам си мнението - по последна информация от ученичката въобще не ги носят. Но имат правилник за вътрешния ред, според който не трябва да ходят с къси панталонки, със скъсани дънки и т.н. Да са прилично облечени.

Последна редакция: ср, 13 юни 2018, 19:03 от Sunny bunny

# 324
  • София
И ние имаме вече служебна бележка - днес са ги раздали на децата.

# 325
Здравейте, майки на бъдещи осмокласници! Имам една молба: бяхте публикували стъпките за електронно кандидатстване, но сега не мога да ги намеря. Бяха мисля като скрийншотове, но не съм сигурна. Бихте ли ги публикували отново, та да ги изчета подробно. Предварително благодаря! Успех на всички деца! Heartpulse

# 326
То...Аз бъдещ личен осмокласник нямам, ама...всички в темата са и мои, тъй че пускам. Joy
СТЪПКИ ПРИ ПОДАВАНЕ НА ЕЛЕКТРОННО ЗАЯВЛЕНИЕ

# 327
Направихме медицинско, но се оказа, че специално заради ТУЕС трябва да е пълно - т.е. диоптри и цветоусещане. Това проблем ли ще е? Как да извадим "пълно медицинско"?

От сайта на ТУЕС:
(Но пише при записване, а не при подаване на документи за  класиране. Т.е. вероятно не е необходимо сега. Да ме поправи някой,  ако греша.)

Необходими документи при записване
За записването в ТУЕС са необходими следните документи:
Свидетелство за завършено основно образование (завършен 7.клас) – оригинал;
Копие от служебната бележка с резултатите от положените изпити на НВО;
Пълно медицинско удостоверение от личния лекар със задължително отразени цветоусещане и диоптри;
Две актуални снимки;

# 328
  • София
Момичета, моето чудене е 9 ФЕГ и  2 английска. Колеги ме наплашиха, че във френската било бъкано от наркомани.. За 73 то някой има ли преки впечатления

# 329
Момичета, моето чудене е 9 ФЕГ и  2 английска. Колеги ме наплашиха, че във френската било бъкано от наркомани.. За 73 то някой има ли преки впечатления
И там същото. И в СМГ, 91 НЕГ, Първа АЕГ.... Simple Smile
Темата не е пощадила много училища.

Последна редакция: чт, 14 юни 2018, 10:00 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт