СЕДМИ клас – 8 – Още малко и ваканция, здравей! (11.06.2018–17.06.2018)

• 65 999
  • 653
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Ей, заради вас проверих в гугъл, какво е Бузем  Joy Joy Joy
и аз, и аз Joy Как така си живях неинформирана за това толкова престижно школо!

Вчера ходих да взема прослувутата служебна бележка (това не отпадна ли като термин, нали уж вече е Удостоверение), даваха я срещу подпис на родител в някаква дебела книга. Малко ми е в повече това - хем децата не били самостоятелни, не били отговорни, ама как да станат такива, като викат родител, за да му дадат някакво листче. Колкото и да е важен този документ - все пак това са 13-14 годишни индивиди, голяма част от които живеят на 10-тина минути от училище - е колко да е сложно и рисково да я занесат в къщи невредима!
И аз не знам част от оценките, голяма мистерия са някои. Знам само "важните" и тези, за които го изпитваха. Очертава се само по биология да има петица, но госпожата по рисуване може да избухне с оценяване и даже и четворка да видя накрая за годината, нищо не се знае до последно. Но това ми е бял кахър. Тези дни само се разхождат безцелно до училище и обратно - връщаха учебниците във вторник. Оказа се, че моят е един от петимата с пълен комплект върнати учебници. Започна голямото издирване на математики, истории, класната пише в групите поименни списъци, ровим ние да търси някой да не е взел чужд учебник - разсеяни са, Не съм, разсеяни са поголовно!
Днес връщат чиповете, в петък как ще влезат в сградата, за да си получат бележниците - не е ясно Joy Предложих му да му извадя дубликат на чипа, за да може лятото да ходи да рита в двора (имат едно "зелено игрище", но за да стигнеш до него трябва да имаш чип) - изгледа ме толкова критично, че веднага смених тона и каза "майпат, беее", ама не беше майтап, сериозно си ми хрумна подобно грубианско нарушение Flushed

# 361
  • Sofia
Като се замисля, другата година седмокласниците няма ли да учат по нови учебници? Защо са им старите?

# 362
Ние днес връщаме учебниците. Освен нашите /мисля, че са пълен комплект, понеже не бях потърсена да издирвам  изгубен учебник Smile/, а даже носим и един чужд, който вчера е намерила в училище и бил на нейната приятелка. Ролята на мама върви с ролята на всичкотърсач  Sweat Smile Високоспециализирана съм постоянно да търся нещо на някого в къщи. /те и мъжете са категория "деца" в това отношение, все нещо не могат да си намерят/.
Като попитах дали са им дали Служебната бележка за резултатите от НВО и получих изумен поглед "каква е тази бележка?" Обяснихме се и госпожата им казала, че докато всички деца не си занесат бележниците /!?/ и всички родители не подпишат характеристиките няма да им даде и бележките.
Вълненията се заформят вече, мисълта "напускам вече това училище" ще става все по-задълбочаваща се поне до момента на подаване на документите за кандидатстване...

# 363
  • София, Младост 2
Голяма драматизация с тези наркомански истории, и си се влачи с години това... Синът ми завърши 1 АЕГ тази година - така че от опит казвам, че това са глупости. И искрено се надявам и дребното да влезе там, че поне вече ни е познато всичко. Но ако продължите в този дух за Испанската и има като ефект 20 единици надолу Grin, аз пък ще ви черпя малини - то не може само бЕло.

Моето дете също не си знае оценката по БЕЛ все още! И явно ще я разберем чак утре с бележниците... по математика поне им я казаха вчера. Иначе оценките й са достатъчно разнообразни... има 4 по музика за годината Trollface И 6 по най-нелюбимия й предмет - историята! Досега сме постигнали консенсус, че няма да пишем никакви паралелки, в които има профили с история и химия, дори в най-желаното училище да са Laughing

Вчера попрехвърлихме училища и паралелки и май вече има идея какво да пишем - още не сме подредили поред, но поне училищата уточнихме и че най-отгоре в желаните гимназии са паралелки с профилиране география и математика, а другите са компромисни Simple Smile

Искаше да й пиша Строителния, защото в дългосрочен план иска с архитектура да се занимава... обаче за там трябва медицинско, а това би било единственото училище, за което би ни трябвало и нещо не ми се занимава, особено пък при положение, че балът й е твърде висок като за там и ще й стигне за езиковите.

# 364
Ей, заради вас проверих в гугъл, какво е Бузем  Joy Joy Joy

Няма да пиша, колко хубаво училище е, че ще вземе някой от случайно минаващите да налапа въдицата  Mr. Green

Blush Ооо, още мин. седм. проверих какво е туй Бузем, щото съм отдалече, на морето. Ами, заплюх си го, то градинки и букети ще редя.... Аз съм 40+, но някак се развълнувах и ми се прииска да съм осмокласник и аз там, в Бузема, щото се досетих, че и без частни уроци ще мина.... Само не разбрах етимологията на името Бузем. Какво значи това име? За ТУЕС също не знаех, но и там в сайта влязох, обаче,.... честно, не е моето, съжалявам!

Днес учебници връщат, моето е  Дева и всичко къта и пази, даже в паника изпада, ако нещо е подгънато, закъсано, повредено. Пази детето! Обадих се на класната да подпитам.... Всичко вече е омастилено....
И е пълна отличничка! Отдъхнах си, че като ви чета какви случки има...

# 365
  • София, Младост 2
Само не разбрах етимологията на името Бузем. Какво значи това име?

Скрит текст:
Създадена е през 1941 година под името Българско училище за земеделски и електрически машини и агрегати (БУЗЕМА)

# 366
  • София
Добрютро,
И ние утре от 7 до 19 трябва да ходим за бумагите от училище. Върнаха учебниците вчера. Може би по-скоро за вторични суровини.
Днес започват с турнир по футбол - едната ще играе с момчетата, другата ще е мажоретка. Simple Smile Май ще има и турнир по бадминтон.
После класната ще ги води някъде да се наиграят.
Уж има някакво просветление за желанията, но като че ли вече мислят за морето. Заминават на лагер-школа от 23.06.

# 367
  • София, "Младост 3"
Ей, заради вас проверих в гугъл, какво е Бузем  Joy Joy Joy
и аз, и аз Joy Как така си живях неинформирана за това толкова престижно школо!

Вчера ходих да взема прослувутата служебна бележка (това не отпадна ли като термин, нали уж вече е Удостоверение), даваха я срещу подпис на родител в някаква дебела книга. Малко ми е в повече това - хем децата не били самостоятелни, не били отговорни, ама как да станат такива, като викат родител, за да му дадат някакво листче. .......

Добро утро@
Мога ли да попитам за тази бележка - тя с оценките от НВО ли е или свидетелството за завършване/дипломата?
Мерси

# 368
... Ролята на мама върви с ролята на всичкотърсач  Sweat Smile Високоспециализирана съм постоянно да търся нещо на някого в къщи. /те и мъжете са категория "деца" в това отношение, все нещо не могат да си намерят/. ..

Имаше един стар виц: Вкъщи всички са академици: А къде ми е това? А къде ми е онова? Grinning

# 369
  • София, Младост
Нашите днес връщат учебници. Утре щели да имат 7-ми час!!!, в който да им връчват свидетелствата, ако са готови..
Уф и на мен една позната ми ги говори едни за 1 АЕГ-ама недей там, че е пълно с наркомани (инфо от ЕЖК). То щото в кварталното не е. Да вземе пък там да си остане.

# 370
Е, не, тази година на мода е Бузема, миналата беше едно училище с транспарант "Предлагаме пълен пансион, топла храна и ... още нещо", горе, при Семинарията Simple Smile
Докато си цъках, аз пък си харесах на морето, *Камея Bowtie Направо университет, достолепно Simple Smile
Скрит текст:

# 371
  • Варна
Биби, лагер школата за подготовка за боевете в Созопол ли е? Впечатлена съм с колко ентусиазъм подхождат вашите учители.

В нашето училище върнаха учебниците още във вторник. Дните в училище сега преминават на самотек, скучно им е на децата. Нито учат, нито правят нещо смислено. Вчера получихме прословутите бележки, слава-богу не се налага родители да ходят и да се подписват.

От скука у дома, започна книгите за лятно четене за догодина.

Лоренца, снимката е на бившата девическа гимназия във Варна, много красива и достолепна сграда, в която днес се помещава археологическия музей. Защо ли архитектурните светила днес не строят такива училища?

# 372
Manzhelka, Hug, да, то е обозначено.
Те не строят днес, най-много някоя детска градина.

# 373
Привет!
   Нашите върнаха онзи ден учебниците,а моят син продължава да ходи с желание,в 7.30 на даскало.Снощи го питам "И утре ли?",а отговорът беше,че сега е най-гот и интересно.Страдат за учителката си по БЕЛ,остави следа в  повечето от тях тази жена.Евала!Мъчно им е ,че няма да може да им е класна след 8ми клас.
    Криси все още не знае оценката си по АЕ.Учителката повтаря,че не са важни оценките.Приятелката ми,детето е в нашият клас,не спира да я защитава,че била иноватор,различна,учениците я обожавали.
   Хубаво де,и аз смятам,че  се учи за знания,ама точно в 7ми клас да не искаш да кажеш годишните оценки на децата, ми идва малко садистично.Нали тръпнем и смятаме в къщи балове,възможонсти.И това,след едногодишно промиване на мозъци на нас и децата,как трябвало да си останат в ЕГ,паралелка немски.
     Пуберчето ми много искаше да завърши с пълен отличен,постара се доста,да видим утре като дадат бележниците.
    Ще има малка церемония за връчване на свидетелствата,и бележките-учителката по БЕЛ,директорката,класната и родители.Мисля да отида,въпреки противенето на пубера,но това са моменти,които няма да се повторят.Колкото и да си мрънкам за училището и да има нередности,все пак 5 години от живота на дъщеря ми,3 на сина ми,а и най-вероятно следващите 5 ще са свързани с него.
     Между другото,учителите,които преподаваха на кака,а после и на Криси не вярваха ,че са брат и сестра от едни и същи родители.На РС са ме питали вярно ли е.Каката беше непокорна и бунтар,а Криси е кротък .

# 374
Някой получавал ли е обратна връзка от формуляра за регистрация за деня на отворените врати в 91 НЕГ?

Общи условия

Активация на акаунт