Какво правят жените в менопауза, когато ... 7

• 94 329
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте! Удобно ли е да попитам жените които са преминали през менопаузата дали съществено се отрази на интимните отношения с партньора ви. Майка ми е в този период и е в много обтегнати отношения с баща ми. Дори нещо е започнал да намеква за развод, което е абсурдно на тая възраст да го правят. Предложих на майка ми да си направи лазерна терапия, за да се подобрят евентуално нещата.

# 361
  • Пловдив
Не е лесен периода ,но не е и непреодолимо .
Определено има доста трудни периоди ,но ако мъжа влезе в положение на жената Rage
И друго не само при нас има проблеми и при мъжете също не липсват .
Да не изпадам в подробности .
Говоря от моя гледна точка ,че мъжа ми влиза в положение ,както и аз към него .

# 362
Gabriele, ние коментирахме вашия случай преди време.
Без да съм сигурна, мисля, че при майка ти и баща ти "интимни проблеми" не значи (само) секс. Ти писа, че майка ти се нуждае от психолог. Подозирам, че на баща ти му е писнало от отношението ѝ и напълно го оправдавам. Аз съм на 53 години и имам представа как се чувстват и двамата. Това, че тя има проблеми не ѝ дава правото да тормози хората около себе си, да капризничи и да се цупи. На тази прекрасна възраст вече всеки здравомислещ избягва излишни проблеми с цената на всичко. Даваме си сметка колко ни остава и предпочитаме да си спестим излишни драми. Ако майка ти не прояви желание да говори и споделя с партньора си, ако не го обича и не се нуждае от него и господ не би могъл да ѝ помогне, камо ли психолог, ендокринолог, гинеколог, сексолог или нашата скромна тема.
Относно това, че разводът бил абсурден, въобще не се заблуждавай. Един развод ще му дойде като подарък, ще се отживее. А майка ти нека се цупи.

# 363
Gabriele, ние коментирахме вашия случай преди време.
Без да съм сигурна, мисля, че при майка ти и баща ти "интимни проблеми" не значи (само) секс. Ти писа, че майка ти се нуждае от психолог. Подозирам, че на баща ти му е писнало от отношението ѝ и напълно го оправдавам. Аз съм на 53 години и имам представа как се чувстват и двамата. Това, че тя има проблеми не ѝ дава правото да тормози хората около себе си, да капризничи и да се цупи. На тази прекрасна възраст вече всеки здравомислещ избягва излишни проблеми с цената на всичко. Даваме си сметка колко ни остава и предпочитаме да си спестим излишни драми.
Скрит текст:
Ако майка ти не прояви желание да говори и споделя с партньора си, ако не го обича и не се нуждае от него и господ не би могъл да ѝ помогне, камо ли психолог, ендокринолог, гинеколог, сексолог или нашата скромна тема.
Относно това, че разводът бил абсурден, въобще не се заблуждавай. Един развод ще му дойде като подарък, ще се отживее. А майка ти нека се цупи.
Абсолютно!
И моя мъж, като се посчепкаме нещо, казва "Ама колко живот ни остава още, че да го сговнясваме с разправии.....като можем да си живеем мирно и кротко!"  Smiley
И е прав, 30 години бутаме заедно "каруцата", напаснали сме се, някое и друго "скандалче" е колкото да не "заспим от скука"...образно казано.
Може би ни спасява и това, че в секса проблеми няма.А това си е важно, спор няма.

# 364
Проблемите със секса са най-най--лесното - един лубрикант от всеки супермаркет и всяка аптека, продават ги навсякъде. Но трябва да има желание и от двете страни, за любов и романтика няма да ви говоря посред бял ден да не се разсейваме през работно време хахах

# 365
Може изобщо това да не е проблема, кой знае.

# 366
  • Plovdiv, Bulgaria
Проблемите със секса са най-най--лесното - един лубрикант от всеки супермаркет и всяка аптека, продават ги навсякъде. Но трябва да има желание и от двете страни, за любов и романтика няма да ви говоря посред бял ден да не се разсейваме през работно време хахах
Идеи за марки лубрикант, Фри? 😉

# 367
  • UK
Аз нямам проблеми от този характер  😂
В бг по аптеките се продаваше едно гел че за целта но изобщо не му помня името (глайтгелен нещо подобно но не съм сигурна)😏

# 368
Шушито, марка Дюрекс. Тя май си е само една марка по обикновените магазини - в Кауфланд ги продават на стелажите до касите, и в аптеките ги има. Десетина лева са. Така изглеждат https://www.google.bg/search?q=дюрекс+лубрикант&client=table … w=601&bih=962 . Мъжете колкото повече остаряват толкова по-чувствителни стават, поне моят е така, и гледам да си пазя мира и щастието в къщи. Радва се, че мисля и за него и всички са щастливи Wink

# 369
Дюрекс има и няколко вида. Винен, оранжев, син и едно като спрей в по-"малка опаковка в зелено който е с нещо ментолово. От опит този в оранжево с иланг има за мен прекалено силен аромат. Ментоловия също е за любители.

# 370
  • Пловдив
Идеи за марки лубрикант, Фри? 😉

И аз да кажа ,че Дюрекс не го харесвам .
Моя мъж един ден ми се появи с него и бях бясна  може старовремско да звучи ,но аз съм с зехтин Екстра върджин
Смятам , че олеиновата киселина помага за намаляване на възпалението и може да има благотворен ефект върху гените .Имам и др.неща ,който немога да споделя ,но смятам ,че зехтина  определено помага не само в секса .
Немога да намеря червеното човече !

# 371
Зехтинът може да провокира бактериални инфекции и кандида особенно за жените при  които се провокират гъбични възпаления от стрес смяна на сезони и подобни. Писано е много може лесно да се намери в интернет.

# 372
  • Пловдив
Зехтинът може да провокира бактериални инфекции и кандида особенно за жените при  които се провокират гъбични възпаления от стрес смяна на сезони и подобни. Писано е много може лесно да се намери в интернет.
Аз така съм го приела .
Никой не карам да го ползва .
За мен поне в него няма химия .
Никой не задължавам да пробва ,просто споделих моята гледна точка .

# 373
Така е, но е хубаво да се знаят ползите и вредите.

Ето една кратка класификация
https://www.puls.bg/seks-i-zdrave-c-53/lubrikantite-kratka-zdrav … fikatsiia-n-14071

Аз ползвам само на водна основа заради предразположение към кандида заради алергии към доста  от  лубрикантите  на друга основа, както  и към покритията на повечето презервативи. С тези на водна основа слава богу нямам рецидиви на инфекции.

# 374
Така е, но е хубаво да се знаят ползите и вредите.

Ето една кратка класификация
https://www.puls.bg/seks-i-zdrave-c-53/lubrikantite-kratka-zdrav … fikatsiia-n-14071

Аз ползвам само на водна основа заради предразположение към кандида заради алергии към доста  от  лубрикантите  на друга основа, както  и към покритията на повечето презервативи. С тези на водна основа слава богу нямам рецидиви на инфекции.
Много полезна статия. А може ли препоръка за някой на водна основа, който може да се закупи от реален магазин, не от интернет?

Общи условия

Активация на акаунт