Какво правят жените в менопауза, когато ... 7

• 94 030
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Не мисля, че в тази тема някой ще си я самоизпише.

# 121
Естествено, че назначена от лекар след съответните изследвания и контроли Hands V
Сега видях за изпускането: е, с тези хапчета няма да стане. То отслабването на тазовите мускули е (частично) хормонално обусловено, но хапче няма как да им върне стегнатостта Simple Smile Упражнения на Кегел и в по-крайни случаи лазерна или традиционна хирургия. Дано не се докарвам скоро до там... След третото раждане почти 2 години го имаше... сега 6 години по-късно почти не ми се случва, при изключително редки случаи при които и като девойка май го имаше Wink

# 122
  • UK
Я тези хормони кога се спират?
Даживот ли е приема им?

# 123
Тази връзка между изпускането и менопаузата как я съчинихте не мога да проумея... Какво общо има между двете... извинете но това са пълни фантазии. Опитвам се да мисля в тази посока, представям си някакви неща ...ами не е възможно.
Еле пък връзка и взаимозависимост между тазови мускули (не знаех, че има такива) и функцията на бъбреците, пикочния мехур и т.н. Значи по тази логика жените в менопауза трябва да ходят с памперси хахах глупости на търкалета.
 Би било смешно, ако не беше вредно за аудиторията. Така залъгвате някоя жена, че проблемът й е Менопаузата и в резултат тя спира да търси истинския проблем, който обикновено е елементарна и неопасна инфекция.
Чудя се каква ще е следващата легенда за въздействието на менопаузата върху населението...

# 124
Изпускането в изключително редки случаи идва от инфикции на пикочен мехур, още по-рядко от бъбреците...
Как пък никога не сте чували за мускули на разовото дъно!?! Ми намерете си и попрочетете! И да, те се отпускат при пренатоварвания след раждане... но и с възрастта.
И какви памперси, говорим за изпускане при кихане, силно кашляне...

# 125
Иди и си изследвай бъбреци и т.н. и се прегледай. И/ или отслабни. Няма връзка между количеството хормони и силата на мускулите. Но има връзка с тежестта на шкембето, което си носим 24/7 върху мехура. Което шкембе и сланините около него оказва влияние и на бъбреците освен всичко друго. Позивите за уриниране не се контролират от силата на мускулите с които се "стискаме", а по други начини, нали?
Нито има връзка между наличието на бактерии или други инфекции (предизвикващи чести позиви) и наличието или липсата на цикъл. Сигурно и докато сме бременни и коремите ни натискат мехура се изпускаме по хормонални причини... И при цистит и недайсибоже хламидия също...
И не на последно място -не свързвайте старостта с менопаузата. Аз съм само на 53 години, в менопауза съм, но не съм стара ха ха. Да не си показвам мускулите Grinning Познавам млади дами с много по-отпуснати и не тренирани тела. Тонуса на мускулите си зависи от начина на живот, а не от възрастта.

# 126
Изпускането не е свързано само с наднормено тегло. Аз нямам такова ,никога съм имала. Висока съм 1,83 и съм 68 кг. Не водя заседнал начин на живот , тичам карам колело, правя кардио тренировки. сОбаче още след раждането на дъщеря си когато бях на 30, имам изпускане в някои моменти на кихане , кашляне. След раждането на сина ми нещата  съвсем се влошиха . Ходих преди няколко години на хирург и той ми каза че  може да ми сложат нещо което нарече пръстен но това било с ранг операция за подобрение на състоянието  . Аз обаче отказах. Миналата година изведнъж се оказа че имам слабинна херния, която съм си имала  след ражданията ( вероятно тя е предизвиквала изпускането ) но неочаквано се влоши защото не съм забелязала, нито съм се пазила, а добрата ми коремна мускулатура е пречела да бъде лесно забелязана.. Направиха ми операция сложиха ми платнище ( хирурга само повтаряше че не  виждал толкова сериозна
херния при жена и добре че сме поръчали по доброто и съответно по-скъпо платнище  ) и нещата с изпускането претърпяха развитие в положителна посока. Не е перфектна но нещата много , много се подобриха. Та изпускането може се дължи на протекли тежко раждания.

# 127
Може разбира се, да. Може да е причинено и от други неща. Но не и от менопаузата. И това го пиша не от голо желание за спор. А защото ако си мислим, че всичките проблеми са ни от менопаузата, няма да търсим истинските причини. И съответно ще се влошим още повече.

# 128
Не, не всички проблеми идват от менопаузата... грубостта и грозното поведение например.
Няма да се обеснявам кое откъде идва при мен, няма да докладвам за колограмите си, нито за мускулите си, защото изобщо не Ви влиза в работата...
Тона беше неподходящ и обиден!

# 129
Аз най-искрено се извинявам ако съм обидила някого, не писах конкретно на Вас, а по принцип. Не Ви познавам, нямам идея каква сте, колко килограма и на колко години и какви са Ви проблемите.
Не съм казала нищо грозно, "отслабни" реално е много ценен и полезен безплатен съвет.

# 130
Спадането на нивото на естрогените засяга всички жени с възрастта, дори да не сме стари, факт. Дори да има какво да се отслабва или няма...
И силата/здравината на мускулите на тазовото дъно няма почти нищо общо с пикочните инфекции, както и със състоянието на коремните мускули... (почети за пролапс и инконтиненция)
"Отслабни" не е валиден съвет за всеки и за всяка ситуация, а когато е казан по този начин към непознат човек ("тлъстини", "сланини") не е нито ценен, нито полезен!

# 131
...И силата/здравината на мускулите на тазовото дъно няма почти нищо общо с пикочните инфекции, както и със състоянието на коремните мускули... (почети за пролапс и инконтиненция)...!
Благодаря за информацията, но това няма нищо общо с менопаузата.

# 132
Най-честата причина за уретрална инконтиненция е намаляването на нивата на женските полови хормони, които са от основно значение за здравето и нормалното функциониране на влагалището и уринарната система. Това се случва естествено в периода на менопаузата или малко преди това и постепенно се засилва с времето. Естествения процес на намаляване на естрогените с остаряването често засилва увредата, която настъпва в резултат на бременност, раждане или други фактори.
Различни състояния могат да доведат до намаляване на нивата на естрогените и съответно да покажат прояви на инконтиненция, независимо от възрастта на жената. Такива състояния са:
Продължителна прогестеронова контрацепция
Продължително кърмене
Ранна менопауза при овариална дисфункция
Същите оплаквания могат да се наблюдават и при индуцирана вторична менопауза в резултат на терапия при злокачествени процеси или хирургични интервенции в гениталната област – при премахване на яйчниците или удължена противотуморна терапия с медикаменти като Тамоксифен.
Други фактори като стрес, депресия и физически изтощение могат да намалят нивата на естрогените и да доведат до симптоми на уретрално незадържане.
Докато повечето симптоми на менопаузата като топли вълни преминават във времето, симптомите на влагалищна атрофия и следващата от нея уретрална инконтиненция не отминават и могат да се задълбочат в годините, предизвиквайки последващо намаляване на комфорта, честотата на интимните контакти и качеството на живота. Важно за жените е да осъзнаят, че симптомите са много чести и напълно лечими.

# 133
  • София
Аз правих Да Винчи терапията, но не срещу инконтиненция, а профилактично, по препоръка на АГто ми, защото имам отпускане на стените още от след второто раждане (за тези, които не знаят, имам три естествени раждания, на 21, 24 и 35 г.). Мина месец след последния лазер, аз усещам известна разлика в посока стягане. четох разни портиворечиви отзиви в американски сайтове за терапията, аз лично не мога д се оплача, нито е толкова болезнена, нито е безсмислена (след като има осезаемо подобрение).

# 134
  • Другата България
Съгласна съм с постовете на Фри по въпроса и мисля като нея.
Няма общо менопаузата с изпускането, другаде търсете причините.

Общи условия

Активация на акаунт