Какво правят жените в менопауза, когато ... 7

• 94 151
  • 739
  •   1
Отговори
# 195
  • Добрич
Според чичко Гугъл, сулфатът е с по-високи клинично доказани показатели.

Ето за видовете глюкозамин:

Скрит текст:
Цитат
Глюкозамин сулфат

Глюкозамин сулфатът е най-честата форма на глюкозаминова добавка. Повечето продукти се получават от смилане на черупки от миди, скариди, раци, омари, а след това стабилизиране на съединението с натриеви или калиеви соли. Глюкозамин сулфатът не се препоръчва за хора с алергии към черупчести животни.Добавката най-често се произвеждат под формата на таблетки, но може да се намери и в капсули или в течна форма, която често се смесва с други добавки като хондроитин и МСМ.

Глюкозаминът е естествена молекула, намираща се в организма и произведена от хондроцитните клетки в ставите, при нормални условия. Веднъж произведени, глюкозаминовите молекули се използват като градивен елемент, за да се създаде гликозаминогликанови и протеогликанови молекули, които се съчетават с колаген за произвеждане на хрущял. Продуктите на глюкозаминова основа също поддържат правилния вискозитет на ставните течности, които поддържат правилното смазване и смекчаване на ставната капсула.

Глюкозамин сулфат е формата на глюкозамин най-използвана за проучвания ефектите на глюкозамина върху хората и животните. Повечето от ползите като например намаляване на артритни болки, намаляване на възпаления, намаляване на прогресивната деструкция на хрущяла и увеличаване гъвкавостта на ставите, са били приписани на продукти на глюкозамин сулфатна основа.

Глюкозамин хидрохлорид

Друга форма на добавката глюкозамин е глюкозамин HCL, който не е толкова успешен в клиничните прочувания за разлика от глюкозамин сулфата. Въпреки че има по-висок процент използваем глюкозамин в състава си (83% в сравнение с 80% за сулфатния тип) и по-добра стабилност като молекула, глюкозамин HCL няма постоянни добри ефекти в клиничните проучвания. Една теория защо глюкозамин HCL е по-малко ефективен от глюкозамин сулфат при лечение на остеоартроза е, че сярата в глюкозамин сулфата е на ставната капсула с цел ефективно производство на хрущял. Някои глюкозамин на HCL основа са произведени от растителни източници вместо от черупчести, така че няма опасения за потенциални алергични реакции.

Н-ацетил-глюкозамин

Третата форма на глюкозаминова добавка се нарича Н-ацетил-глюкозамин, или НАГ, и този тип е най-малко произвеждан и използван от трите основни форми. НАГ не е ефективен за лечение на състояние или симптоми на остеоартрит, но е уникален в сравнение с другите форми на глюкозамин с това, че не съдържа сяра, хлорид или калиеви молекули. Вместо това, НАГ е по-голяма и по-сложна молекула, която тялото преработва по различен начин. Конкретно, НАГ се разгражда бързо в червата и бива абсорбиран, така че не може да достигне до ставите чрез кръвния поток във форми, които могат да бъдат използвани за производството на глюкозаминогликани и протеогликани.

Снощи поръчах и Флекс Код Премиум

lu_lu, ако все още не са ти изпратили поръчката от сайта, можеш да я откажеш.

# 196
  • София
Първите, Шиф Витаминс, са на Рекит Бенкизер, така че може да им се вярва.

Производството на вторите е в Китай и Шри Ланка.

# 197
Вела,  не се отказах от поръчката.  Ще си изпия този глюкозамин,  пък после ще си кипя под формата на сулфат.  Днес доста по-малко ме боли ръката,  но вчера й дадох почивка,  реших никаква домакинка работа да не върша.

# 198
Хайде, наесен всички ще сме в топ форма, като опнем едни кожи, коси, колена Party

# 199
  • UK
С Кокона20 да направим канал от Англия да го пращаме насам Simple Smile. В България аналог с прибилизителна цена и състав не намерих. МСМ-а е "трика", явно по някакъв начин пдобрява усвояването на глюкозамина.

Няма никакъв проблем😁
Аз, пък намерих подобни и в Амазон,  но не съм сравнявала състава, да видя как са .

# 200
Момичета, от няколко месеца се събуждам скована. Раздвижване се преди да стана. Болят ме ръцете до китките и краката под глезените. Купила съм си колаген,ама нещо съм несериозна до сега. Ще се стегна и ще започна редовно да го пия. Изпратих линк на препоръчваното от Sharky  na maja mi vav Fr sas zaraka da go tarsi tam.

# 201
Само една дребна вметка:за всякакви ставни и костни проблеми, движение му е "майката".
Кой каквото обича и харесва:ходене, бягане, колело, йога, пилатес, тай чи, гимнастика....важното е ставите да се движат.

# 202
  • UK
Моя роднина навремето, имаше подобни ставни проблеми и от нея помня, че хапваше желатин , най-обикновен от този за сладкиши , който използваме, но животински.
Накисваше го за указаното време и после с малко кисело мляко  го консумираше. 
И аз, така го почнах Simple Smile
Съвсем евтин вариант 😋
Движение- да ок, но фитнес препоръчителен ли е?
По отношение  на него, бях попаднала на някаква статия или нещо от сорта, че не е желателно,  подобно натоварване на ставите,  може и нещо, грешно да съм разбрала , де🤔
Вие, имате ли, отношение  по въпроса?

Аз, пия колаген.  Бях го спряла, но отново го започнах.  Моят, е под формата на прах от англ Амазон, си го поръчвам.

# 203
Скрит текст:
Моя роднина навремето, имаше подобни ставни проблеми и от нея помня, че хапваше желатин , най-обикновен от този за сладкиши , който използваме, но животински.
Накисваше го за указаното време и после с малко кисело мляко  го консумираше. 
И аз, така го почнах Simple Smile
Съвсем евтин вариант 😋
Движение- да ок, но фитнес препоръчителен ли е?
По отношение  на него, бях попаднала на някаква статия или нещо от сорта, че не е желателно,  подобно натоварване на ставите,  може и нещо, грешно да съм разбрала , де🤔
Скрит текст:
Вие, имате ли, отношение  по въпроса?

Аз, пия колаген.  Бях го спряла, но отново го започнах.  Моят, е под формата на прах от англ Амазон, си го поръчвам.
Зависи от болежките.Или ако ставите "не протестират", от предпочитанията на всеки.
Мен например, във фитнес можеш да ме затвориш само под заплаха от смърт.  Smiley
Аз предпочитам движения на открито-ходя с километри, карам колело, походи, пикници....
Също, за колаген, предпочитам естествените бульони.Усвояването е най-пълноценно.

# 204
Моя приятелка си купува рагу и го вари на бавен огън цяла нощ. После прецежда и консумира бульона. Доволна е. Аз обаче все съм на готовите варианти.

# 205

Като те чета ми се струва, че по-скоро трябва да говориш с баща си, а не с майка си. От ласка /съпружеска/ никога не съм се оплаквала за годините, които сме изживяли - 32, това за мен е ежедневие. Що се отнася до секса досега не сме ползвали лубрикант. Ти защо реши, че е необходим на твоите родители?
Тук вече не мога да не взема отношение...Дъщеря разговаря с баща си за сухотата на майка си?! И дава акъл колко често да се попипват родителите й?! Вие сериозно ли? Даде се най-адекватния съвет майката на Габи да влезе във форума и да чете, със сигурност ще намери полезни съвети. Не приемам, че била чувствителна да й се препоръча темата за менопауза, а не била чувствителна да говори с дъщеря си за интимния живот със съпруга й.
Дотук стигнах, надявам се нататък да не сте продължили с безумните съвети.
По отношение на ХЗТ, миналата седмица се заговорих с една лекарка, която ми разказваше за случаи на жени с тежки инсулти след такава терапия. Самата тя сподели, че макар и с липса на МЦ и омъжена за гинеколог, никога не би си помислила да приема хормони. Разбира се, всеки прави своя избор.

# 206
  • UK
Моя приятелка си купува рагу и го вари на бавен огън цяла нощ. После прецежда и консумира бульона. Доволна е. Аз обаче все съм на готовите варианти.

Това е костен бульон.
Аз не обичам такъв, гади ми се,  само от миризмата му , камо ли да стигна до консумация 😃

# 207
  • оттам, откъдето започва България
Скрит текст:
Цитат на: Gabriele82 в 31 юли 2018, 16:33:41
Цитат на: didka pitka в 24 юли 2018, 18:45:48
Цитат на: Gabriele82 в 24 юли 2018, 12:13:52
Просто бих искала да я посъветвам какво да прави след  като навлиза в този период. Обикновено жените тогава стават доста чувствителни и е тъпо да кажеш вземи прочети повече по темата. Намирам я за доста изтощена и чувствам, че интимните и отношения с баща може би не са от най-добрите. Необходимо ли е да посети лекар според вас?

Габи, не знам на колко години е майка ти, но в този период не смятам, че интимните отношения са най-важното нещо за жената /макар че това е субективно усещане при всяка жена/. Между другото, интимността не означава само секс.
Претърпяват се промени не само във физиология, но и психически, така че не знам как може точно ти да й дадеш съвет, тъй като всичко е толкова индивидуално като изживяване.
По-скоро се нуждае от разбиране и търпение от страна на околните.
А за умората - със сигурност я има, а има ли умора, поне според мен, няма и желание за интимност. По-скоро се стараеш да се справиш сам със състоянието, в което си и което е ново и за теб.

Много точно си описала всичко. Сякаш в думите ти припознах майка ми. Тя се чувства така, но както споменах баща ми е доста консервативен и за него интимните отношения се свеждат до секс. Отдавна е спрял да бъде гальовен към майка ми. А в периода на менопауза всяка жена има нужда от повече ласки и разбиране. То общо взето е като с бременните. Не знам до каква степен и дали тя самата ще се съгласи да пробват с лубрикант. Аз по-скоро започвам да се притеснявам за нея, защото причините са не само външни, но и вътрешни за нейното състояние.

Като те чета ми се струва, че по-скоро трябва да говориш с баща си, а не с майка си. От ласка /съпружеска/ никога не съм се оплаквала за годините, които сме изживяли - 32, това за мен е ежедневие. Що се отнася до секса досега не сме ползвали лубрикант. Ти защо реши, че е необходим на твоите родители?

Herz, мисля че преди коментара си трябваше да копираш целия пост.
Въобще не става въпрос за това, което ти си писала: "Дъщеря разговаря с баща си за сухотата на майка си?! И дава акъл колко често да се попипват родителите й?!"

Под разговор с бащата съм имала предвид, че трябва да разговарят за промяна на неговото поведение спрямо майка й в този период от живота й, за повече разбиране.
За мен ласката със сигурност не се свежда до "попипване". Ласката е внимание, нежност, прегръдка, добро отношение, което те кара да се чувстваш обичана жена. Това е чувството, което изживявам аз ежедневно, и естествено по-лесно преминава и този различен физиологичен етап от живота ми. Simple Smile

# 208
Колона, и аз хич не понасям такива миризми. Купувам си хапове затова. Но дружката има много сериозен проблем, много, затова каквото й препоръчат - пробва.

# 209
Herz, темата за секса не е срамна и безумна. Сексът е полезен за здравето на жените и липсата му, по-скоро липсата на оргазми, вреди и физически и психически. И не се свежда само до попипване, жалко е да се мисли по такъв елементарен примитивен начин.  Не че се изненадвам, масово в  България сме неграмотни и сексуално и емоционално. Сигурно е наследство от историята ни.
Аз съм на 53 и говоря със синовете си и приятелките им дори за секс, това е важна част от живота. Говоря и с майка ми. Бих говорила и с баща ми ако майка ми има проблеми, разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт