Какво правят жените в менопауза, когато ... 7

• 94 299
  • 739
  •   1
Отговори
# 420
И раничка каза, че нямам и ми показваше на екрана как всичко е чисто, матка, яйчници. Много странна работа.
А това леко възпаление може ли да е причина за лекото кървене?
От утре май ще почна да пия лекарствата.

# 421
Попрочетох малко за възпаленията, и е възможно заради тях да има леко кървене.
И това намерих:
Лечението при салпингит и оофорит се провежда от лекар специалист по акушерство и гинекология като обикновено след микробиологични изследвания се провежда комбинация с широкоспектърен антибиотик с метронидазолови препарати.

Ципрофлоксацин и флажил са точно такива препарати. Но нищо не пречи другата седмица да отидеш и при друг гинеколог, за да си спокойна.

# 422
Нина* , благодаря ти много!

# 423
Слаби кръвоносни съдове са една от основните причини за прокървяване след менопауза. След като са изключени всички други евентуални гинекологични заболявания...

# 424
Кървенето може да е от пикочният мехур, така че задължително на уролог и той да си види каквото трябва. Ама задължително.

# 425
Аз съм получавала такова леко кървене /зацапване/ осем месеца след последен цикъл.  Мислех си,  че вече никога няма да ми дойде.  Но се получи това от прием на колаген. По същия начин ме болеше ниско долу. Ведага спрях колагена,  защото интуитивно в него се усъмних. От тогава повече не съм имала цикъл.  Бях на 50г. и 10месеца.

# 426
А каква би могла да бъде връзката с колагена?

# 427
Кървенето може да е от пикочният мехур, така че задължително на уролог и той да си види каквото трябва. Ама задължително.
Наистина ли може да е от пикочния мехур? Аз имам учестено ходене до тоалетната, но нямам промяна на цвета на урината.
 Какво мислиш, че може да имам: възпаление на пикочния мехур или ...

# 428
При мен кървенето беше заради удебелената лигавица (поради липсата на цикъла). Вторият път ми казаха полипи. Кюретаж и двата пъти.
"Учестеното" е или заради някаква дребна инфекция и/или изстиване, не е страшно. В такива случаи много бързо ми помага Цистон струва три лв, супер е.
Не би трябвало двете да имат някаква връзка според мен, освен ако няма някаква голяма миома, каквато разбирам, че не е видял гинеколога.
Във всички случаи кървенето в менопаузата е страшно, поне за мен, хиперплазия може да доведе до нежелани образувания, да чукам на дърво....

# 429
Фри, бяха се появили полипи при липса на менструация ли?

# 430
Да, 3 години и половина след спиране на цикъла.

# 431
Много неприятно! От какво би следвало да са се образували, при условие, че естрогените не са били достатъчни, щом е липсвала менстр? 😳

# 432
  • Добрич
Според гинеколога, при който ходих, причина за полипите не е "излишък" от естроген, а хормонални нарушения най-общо.

# 433
Наистина ли може да е от пикочния мехур? Аз имам учестено ходене до тоалетната, но нямам промяна на цвета на урината.
 Какво мислиш, че може да имам: възпаление на пикочния мехур или ...

Не искам да всявам паника и да те плаша излишно, защото може да е пък нещо съвсем банално. Самият факт че нещо зацапва и придърпва не е ок, затова ти обръщам внимание да провериш и изключиш проблем с пикочният мехур. Понякога зацапване и кървене първо сигнално го свързваме с матка и полова система, но щом там си минала преглед и нищо обезпокоително не е открито, за твое спокойствие виж и пикочен мехур.

# 434
И защо да не върви да споделя с баща ти?
При положение че с него е споделяла най-интимни моменти.
Но пък от друга страна той с какво би и помогнал, ако не е доктор...

Хората са различни, майка ми е притеснителна. Казва, че определени неща не се говорят и не се правят пред мъжете. Примерно никога не съм я чула да пръцне пред нас и не си представям да му каже, че се изпуска. И аз случайно разбрах, просто видях... Последно каза, че йогата и помага, обаче видях че е проучвала възможни лечения.

Кървене може да се получи при проблеми с бъбреците, но тогава има кръв в урината.

Общи условия

Активация на акаунт