Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 4

• 63 545
  • 825
  •   1
Отговори
# 225
Може би си права. Някъде трябва да забегна. Отпуска сега не мога да изляза, но събота и неделя трябва да измисля нещо.

# 226
Елора, мога да ти споделя, че аз получавам подобни на описаните от теб обриви най-често от фъстъци. Но не всеки път. Нямам обяснение защо е така, следствие е на някакво натрупване, бих казала.
Доказано алергична съм към никел. Преди да ограничат употребата му с разни европейски норми, получавах белези по кожата, като изгорено с цигара, от метални копчета, от евтинки синджирчета и т.н.
Има храни, които естествено съдържат никел в по-голямо или по-малко количество, като цяло мога да ги ям без последствия, но понякога ми се получава натрупване и имам реакция (при фъстъците именно кожно).

# 227
Barbabeau, и това се отхвърли. Правих епикутанно изследване.
http://dermasofia.com/page.php?IDMenu=1100
Не на тази клиника. Ама същото.
И нищо. Гърбът ми беше идеален. Никаква реакция към нищичко.
Иначе фъстъци не ям. Бижута на ръцете си нямам. Имам бижу на верижка на врата. Но там нямам реакция. Синджира е медицинска стомана. Ако имаше, трябваше врата да ми е обринат, а той е гладък.

# 228
А какви прахове за пране ползваш? Козметика за тяло?

# 229
Момичета, моля за консултация. След продължително лечение с кортикостероидни капки  на окото на детето, прди 2 дни устата и замириса  много на ацетон. Прочетох че кортикостероидите наруават дейноста на надбъбречната жлеза а от там има и отклонения в кортизола. Измерих и КЗ и е 6 което за дете е високо. Утре ще и пускам изследване. Въпроса ми е - пише че кортизола се изследва двукратно, но има и три вида изследвания - кортизолов профил, кортизол плазмени нива и кортизол урина- какво да и пусна от всичките. И пише че се взима в пълен покой това какво означава- Трябва ли да я водя до лабораторията или да викам някой у дома да и взима кръв чудя се.
Моля , ако някой си е правил изследване на кортизола да обясни по подробно. Чела съм назад в темите ,  но сега не успявам да намеря

# 230
Не мисля, че от капки за око сте стигнали доза, която да повлияе на дейноста на надбъбречната жлеза. Кортикостероиди при прием през устата докарват до такива дози (при асма и др. автоимунни заболявани с месеци се пият). При инхалации дори, например за ларингит или бронхоспазъм (по две седмици сме го правили),  не се стига до такъв проблем.
Кръвната захар (не си писала на гладно ли е) не е чак толкова висока (при деца над 6 години нормите са си като за възрастни...). Дъх на ацетон сутрин са имали моите деца при ангина и/или синузит. Добре е да я види педиатър, все пак.
Естествено пиша това, само ако не е имало детето история с проблеми със захарта и надбъбречните жлези преди това)!

# 231
Ние за 4 месеца 3 пъти по 20 дена сме капали пазлични капки антибиотик + кортикостероиди. Миризмата на ацетон не беше сутрин , а вечер след поредното започване на лечение с кортикостероиди. То и аз не мислех , че от ккапки може да се стигне до повишаване на нивата и очната определено не го е мислила след като с такива капки лекува детето, въпреки че в страничните ефекти го пише. Но Факт , че около нея не се стоеше в дистанция от 3 метра от миризма на ацетон.  Бяхме на концерт на летния театър и се наложи да си тръгнем по средата  , естествено след като изпи 2 литра вода взе да се пооправя. Детето ( на 13 год) е слабо и досега е нямала проблеми.

# 232
Само насока - менструация и връзка с цикъл? (на 11-12 имах подобни изпълнения с прилошаване и миризма на ацетон малко преди да ми дойде)
Виж ѝ КЗ и инсулин на гладно и се консултирай с педиатъра. Все си мисля за надбъбречната да изчакаш, докато не видиш по-скоро захарта как се движи!

# 233
Кортикостероидните капки и кремове повлияват надбъбречните хормони. Не е лошо да се проверят. Най-точният метод е в слюнка, 4 пъти в денонощието.30 мин. покой е преди вземането на кръв, но е остарял и не толкова точен метод. За слюнката-трябва да си купите саливети от лабораторията, ще ви дадат и лист с инструкция. И ако може да избегнете употребата на кортикостероидите.

# 234
Кортикостероидните капки и кремове повлияват надбъбречните хормони. Не е лошо да се проверят. Най-точният метод е в слюнка, 4 пъти в денонощието.30 мин. покой е преди вземането на кръв, но е остарял и не толкова точен метод. За слюнката-трябва да си купите саливети от лабораторията, ще ви дадат и лист с инструкция. И ако може да избегнете употребата на кортикостероидите.
Благодаря. Спряхме вече кортикостероидите от няколко дена. . Ние сме от Бургас и не знам лабораторатория каква да търся за този метод с слюнка. Знаете ли как се казва този вид изследване , за да проверя в бургаските лаборатории. Тук имаме Рамус, Тошкина и Лина.

# 235
Сега видях в лина има такова изследване със слюнка. Знаете ли в кои часове е най подходящо да се вземе слюнката.

# 236
А какви прахове за пране ползваш? Козметика за тяло?

Праха е Ехо Савекс. Иначе съм купила бебешки Тео.
Преди Ариел. Омекотителя от много време е Ленор,  скоро Коколино взех.
Козметика  - интимен сапун на Билка. За тяло душ олио на Авене за чувствителна кожа. От два месеца  го ползвам. Много рядко със сапун. Но сапуна е качествен. На Алепо.
Вчера не ядох яйца. Вечерта по-малко обриви имах. До момента също съм по-спокойно, но има леки сърбежи. Много се активизираше сърбежа към 23 часа. Ще видим днес.
Все пак няма да ми е излишно да се изследвам.

# 237
elitsa_b ,изследването е 24-часов кортизол в слюнка.Обикновено го правят трикратно,но е хубаво и следобяд да се види.Часовете са-сутрин след ставане веднага(8-9,00ч),обяд в 12,00,следобяд -16,00ч,вечер-23,00-00,00ч.Хубаво е да не се пие кафе в деня на изследването и ден преди него.Също и да сте спрели кс капки.

# 238
Sun sea  благодаря за информацията. Тя е малка още не пие кафе. А кортикостероидите ги спрях още в събота че много се изплаших с тоя мирис от устата

# 239
Значи в петък ще си видя инсулина и кз без хапче. Ама да питам. Ако ми дойде, проблем ли ще е за изследването? Може да стане така, че и да ми е първи ден.

Общи условия

Активация на акаунт