Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 4

• 63 542
  • 825
  •   1
Отговори
# 240
Да, някъде бях чела, че ОГТТ не трябва да се прави в цикъл.
По-добре изчакай малко.

# 241
Оф, ще видя. Ама поне това за алергиите ще пусна. Всъщност ще питам в лабораторията.
А защо не трябва да се прави в цикъл? Знаеш ли? Повишава стойностите ли?

# 242
Значи в петък ще си видя инсулина и кз без хапче. Ама да питам. Ако ми дойде, проблем ли ще е за изследването? Може да стане така, че и да ми е първи ден.
Ех, как ме е яд. Мислех и аз утре да си направя КЗ и инсулин заедно с малката. Но си пих метформина цял ден. Елора, когато се прави изследване само 1 ден ли не трябва да пием хапче или поне седмица?

# 243
Това не знам.
Аз ще правя следното. На закуска никога не взимам хапче. Взимам на обяд и на вечеря. След като обядвам няма да взема, отивам и се боцкам. А вечерта ще пия хапче. Но за цяла седмица, не мисля, че трябва да си спирам хапчетата. За тези хапчета знам, че почнат ли се, трябва да се пият редовно.
Сега за едно хапче, не е проблем, ама за цяла седмица от раз да се спре е лошо.
Така поне мисля.

# 244
Да права си и това не бях го мислила. То аз пия по 1000 Мг на ден и  не взимам на закуска , но сега вечерта си го изпих и мисля , че няма смисъл да го правя.

# 245
А защо да няма смисъл? Нали така или иначе си пиеш хапчетата, виж с тях какво е положението. Без тях е ясно, че няма да е добро.

# 246
Аз няма да го пия, защото искам да видя без хапче как са нещата. Също така защото смятам и да ги спирам. Не мисля да ги пия доживот. Затова ми е това изследване.
Преди година-две, в старата тема за ИР също потребителки ми казах, че като се изследва след хранене не е хубаво да се пие хапчето.
Както когато си изследваме ЩЖ, не бива да си пием еутирокса.

# 247
И аз исках да видя, дали има подобрение без хапче, въпреки че още не смятам да ги спирам изцяло, но поне още да ги намаля

# 248
За деня - да, но за предния ден ми се струва излишно.
Това в случаите, когато не се планира спиране на лекарствата, разбира се. Ако някой цели спиране, може да пробва една седмица без. Само че с еутирокса ми се струва мисия невъзможна, особено ако жлезата е силно увредена. За метформина може и да може с подходяща диета.

# 249
Еутирокса няма как да го спра. 10 години закъснях и тя не функционира. Затова и отслабвам по-бавно, отколкото другите в темата. Има доста се хвалят, че за 6 месеца 20 кила свалят, че и повече. Аз ги свалям за много по-дълго. Ама нищо, аз съм тъпа и упорита  Mr. Green
Но поне мисля, че глюкофажа трябва да махна. Храня се правилно. И в един момент не би трябвало вече да имам нужда от него.
Но затова имам и още 12 кила за сваляне. ИР си зависи и от мазнините.

# 250
Елора, аз бързо ги свалих, но почти нон-стоп съм в кетоза. Ти се храниш по-умерено и е нормално да сваляш по-бавно, а донякъде съм склонна да вярвам, че така е и по-добре. Аз нямах търпение да се отърва от това тегло, още повече като тръгнаха добре нещата и в един момент стана много лесно, и как да се спра.... Но вече сериозно се замислям да мина в режим на задържане. Утре сутрин вече се надявам да отида на изследвания. Няколко дни отлагах, защото се нервирах много, но днес ми беше спокойно. С инсулина само да не се объркат нещата, че към 22 часа облизах лъжицата от едно сладко от череши, без захар, което варя за домашните и адски ми стана сладко в устата, чак гадно. Дано не съм го вдигнала или поне дано да спадне до утре. За да неутрализирам вкуса хапнах и едно парче сирене и въобще обърках малко нещата, добре е 12 часа преди изследване да не се храним.

# 251
Елора, когато на мен ми изписаха Сиофор, ендото каза след 6 месеца контрола, като спра го за 2 седмици преди това.

# 252
Мерси Дева.
Ох, засега не искам за 2 седмици да го спирам, защото още имам за сваляне.
Все пак ще го направя.
И в зависимост от резултатите ще намаля. Защото доста съм отслабнала и мисля известно време да съм на 850.

Бледолилава, не го знам твоя кетозен режим какво представлява точно.
Но повярвай, от ЩЖ се отслабва бавно. Но се отслабва.

# 253
Напълно е възможно да си въобразявам, но откакто миналата седмица направих едно яко прочистване със сурови тиквени семки в случай, че имам паразити (не видях да имам, но пък не вреди да се натъпчеш с малко семки), и спрях да изпитвам неистовия глад за сладко, който се появяваше от време на време. Дали си въобразявам не знам, но ще ми стане практика. Сега съм в цикъл и не ми се яде шоколад... Странно.
А вие как се справяте с глада за сладко?

# 254
Еутирокса няма как да го спра. 10 години закъснях и тя не функционира. Затова и отслабвам по-бавно, отколкото другите в темата. Има доста се хвалят, че за 6 месеца 20 кила свалят, че и повече.
Скрит текст:
Аз ги свалям за много по-дълго. Ама нищо, аз съм тъпа и упорита  Mr. Green
Но поне мисля, че глюкофажа трябва да махна. Храня се правилно. И в един момент не би трябвало вече да имам нужда от него.
Но затова имам и още 12 кила за сваляне. ИР си зависи и от мазнините.
Отслабват бързо, И защото седят на ниски калории, около 1000....
Което, както неведнъж съм писала, за мен лично, носи повече вреди, отколкото ползи.В дългосрочен план.
Когато един организъм е държан дълго време гладен (защото за възрастен човек 1000 калории или по-малко са си реален глад за тялото), то той рано или късно си отмъщава.По един или друг начин.
Най-безобидното "отмъщение" е връщане на свалените кг, след като /ако / човек започне да се храни отново с нормални за възрастта и височината му количества храна.
Но всеки е господар на тялото си и сам решава как да го оздравява/съсипва.

Общи условия

Активация на акаунт