Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 4

• 63 405
  • 825
  •   1
Отговори
# 390
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
калориите ги намалих веднага с намаляване на грамажа Wink това беше лесната част.
съотношението го докарах, но с пържени яйца, печено свинско и сланина. едновременно!

досега  менюто ми беше:

Скрит текст:
закуска - кафе без мляко и захар;
обяд -айран или таратор, салати, понякога постно готвено (това ако съм на работа и има време за обяд в близкото заведение), когато няма време купичка с ориз или картофи или зеленчуци на скара от близкото фантастико.
вечеря у дома и там вече се готви - последната седмица имаше пълнени чушки, мусака, постна супа с всякакви зеленчуци, каша от зеленилки Simple Smile листа от цвекло и манголд,
събота от почивните дни банички с кайма и гъби и други банички със зеленилката Simple Smile за мен второто.
у дома хляб почти не се яде, сладко много рядко и основно от бащата-слънце. често се готвят боб, леща, ориз и картофи, защото детето ги обича и ги обича постни.

ясно е, че трябва да променя много и реших да започна от закуската. на първо време поне да я има.

# 391
Забравих и нещо друго да кажа. Преди да мина на този режим с повече мазнини и протеини имах проблеми с кръвното. Ту беше ниско, ту високо.  Рядко съм си го мерила, защото проблема ще е 3 пъти в месеца, но го имаше. Но след като почнах този режим, проблем с кръвното не съм имала  Grinning

# 392
Ами... st. Dobri, не помня дали и ти беше с ИР, но щом си в темата, значи имаш.
Затова – забравяш за ориза и картофите, както и за баничките. За захарта и брашното. В момента се храниш доста въглехидратно, а това не е здравословно за теб.
Сарми, мусаки – без картофи и ориз. Има начин да ги заместиш с нисковъглехидратни алтернативи – тиквички, карфиол, гъби и т.н. И ето че въглехидратите ти ще паднат по най-естествен начин. След това вече нагласяваш и останалите нутриенти.
Прочети пак първия пост на тази тема, ама много внимателно. После прочети първия пост на темата за НВ-ВМХ. Още по-внимателно. Разгледай и групите във Фейсбук, към които дадох линкове по-горе. Там има много полезна информация, както и купища рецепти на вкусни и здравословни за нас ястия. Които даже останалите членове на семейството, които не се хранят безвъглехидратно, харесват. Има и примерни менюта, дори със снимки, по които също можеш да се водиш...
Абе, с две думи, променяш си виждането за храната. Някои продукти за нас са отрова, някои - лекарство, трети са неутрални. Избягваш или напълно изключваш първата група, а останалите са толкова много, че спокойно можеш да се храниш пълноценно и с удоволствие.

ПП Прочетох пак и видях, че се храните предимно с постни ястия. Ами значи наблягаш на мазнини с растителен произход - зехтин, маслини, авокадо... Краве масло, сметана ядеш ли? Кашкавал, сирене, топени сирена?

# 393
Бобулина,

аз тренирам редовно в домашни условия и препоръчвам гирички Simple Smile На мен лично велото, пътеката ми идват прекалено скучни. Освен това аз не обичам кардиото, предпочитам по-силови и разнообразни тренировки. Чела съм, че силовите са много по-полезни за нас.
Ето примерни упражнения, първото е за начинаещи, второто за по-напреднали, но има стотици варианти и програми:
https://www.fitnessblender.com/videos/3-day-flexibility-challeng … and-stress-relief
https://www.fitnessblender.com/videos/day-1-fitness-blenders-fre … e-for-busy-people

# 394
Аз като се замисля също трябва мъничко да намаля протеините и да увелича мазнините.
Но на работа не ми е удобно в салатата да слагам мазнина. Защото до обяд, на нищо няма да стане тая салатта newsm78

# 395
За st. Dobri.
Две мързеливи рецепти за готвено, които са ми любими от много години и са по диетата:
http://bg-mam.ma/p/675266/36974340

# 396
Аз като се замисля също трябва мъничко да намаля протеините и да увелича мазнините.
Но на работа не ми е удобно в салатата да слагам мазнина. Защото до обяд, на нищо няма да стане тая салатта newsm78

Елорка, аз си имам в работата зехтин и оцет и си добавям преди консумация. Има едни малки шишенца зехтин, удобни са да стоят в бюрото.

# 397
Нямам място в бюрото  Laughing
А и почивката ми е малка. Направо взимам торбата и бягам навън, че нямам време.
Но взимам малко кашкавал. То в него има мазнина.

# 398
Аз продължавам да си хапвам и да съм си гладна. Ето менюто ми от вчера:
Кис.мляко с 3 л.овесени ядки и семена
Наденица и едно пил.бутче готвих ги с морков и лук в глинен гювеч. Отделно и две сварени яйца.
Следобяд преритах и си направих две кюфтета със свинска кайма и млечна салата и вечерта хапнах Свинско със зеле.
Много ям според мен, не знам от стреса ли от антидепресантите ли. Килограмите не са мръднали. Горе долу +-1. Ако не хапна и се чувствам отпаднала и претрепервам. По онзи калкулатор ми излизат около 3000к. Което са над 1000 от това, което трябва да приемам #Crazy Огладнявам като луда. Гледам салати, яйца, месо. Хапвам на рожден ден или имен ден като ме почерпят с бонбон иначе нищо друго.
За мен е гордост, че не ям пици и хамбургери. Прегръщам ви Hug

Последна редакция: нд, 01 юли 2018, 12:43 от neli_20

# 399
neli_20, за справяне с глада на мен много ми помогна магнезия. Вече 2 години го пия и почти никога не ми се е случвало да чувствам глад. Ако прецениш - опитай.
Разбира се, правилното хранене също е важно. Мен, лично, един омлет с малко сланинка и 3 яйца така ме засища, че поне 6-7 часа не се сещам за ядене Simple Smile

# 400
Въглехидратите разяждат. И се получава – без едно мога, ама само с едно не мога.  Laughing

# 401
Наденица и едно пил.бутче готвих ги с морков и лук в глинен гювеч. Отделно и две сварени яйца.
Следобяд преритах и си направих две кюфтета със свинска кайма и млечна салата и вечерта хапнах Свинско със зеле.
Много ям според мен, не знам от стреса ли от антидепресантите ли. Килограмите не са мръднали. Горе долу +-1. Ако не хапна и се чувствам отпаднала и претрепервам. По онзи калкулатор ми излизат около 3000к. Което са над 1000 от това, което трябва да приемам #Crazy Огладнявам като луда. Гледам салати, яйца, месо. Хапвам на рожден ден или имен ден като ме почерпят с бонбон иначе нищо друго.

Като гледам, пак много въглехидрати и много малко мазнини.
Овесените ядки са с 50℅ въглехидрати, докато варените картофи само с 20℅.
Някой може да няма проблеми с тях , но...
И във варените моркови има 8℅ въглехидрати.
В наденицата може да има всичко, най-малко вероятно е наличието на качествено месо.
Като гледам, надали и 10℅ мазнини има в това меню.

# 402

Като гледам, пак много въглехидрати и много малко мазнини.
Овесените ядки са с 50℅ въглехидрати, докато варените картофи само с 20℅.
Някой може да няма проблеми с тях , но...
И във варените моркови има 8℅ въглехидрати.
В наденицата може да има всичко, най-малко вероятно е наличието на качествено месо.
Като гледам, надали и 10℅ мазнини има в това меню.
На път съм да променя и закуската. Някъде четох, че въглехидрата е хубаво да се приема сутрин.
Иначе кал.калкулатор ми изчисли
27% въглехидрати, другите ги забравих, но бяха почти наравно.

# 403
В каймата, ако е готова, също не се знае какво има. Млечната салата, също ако е готова или с купено цедено мляко, може да е тъпкана с нишесте и кой знае още какво...
Това може би му е най-хубавото на режима, че човек се научава да чете стриктно етикетите на храните и да си подбира най-чистите продукти.
Тези дни ми попадна една статия по въпроса какво ядат хората на НВ-ВМХ и колко им излиза на месец:

Колко скъпо е да се храниш нисковъглехидратно

# 404
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Ами... st. Dobri, не помня дали и ти беше с ИР, но щом си в темата, значи имаш.
Затова –
Скрит текст:
забравяш за ориза и картофите, както и за баничките. За захарта и брашното. В момента се храниш доста въглехидратно, а това не е здравословно за теб.
Сарми, мусаки – без картофи и ориз. Има начин да ги заместиш с нисковъглехидратни алтернативи – тиквички, карфиол, гъби и т.н. И ето че въглехидратите ти ще паднат по най-естествен начин. След това вече нагласяваш и останалите нутриенти.
Прочети пак първия пост на тази тема, ама много внимателно. После прочети първия пост на темата за НВ-ВМХ. Още по-внимателно. Разгледай и групите във Фейсбук, към които дадох линкове по-горе. Там има много полезна информация, както и купища рецепти на вкусни и здравословни за нас ястия. Които даже останалите членове на семейството, които не се хранят безвъглехидратно, харесват. Има и примерни менюта, дори със снимки, по които също можеш да се водиш...
Абе, с две думи, променяш си виждането за храната. Някои продукти за нас са отрова, някои - лекарство, трети са неутрални. Избягваш или напълно изключваш първата група, а останалите са толкова много, че спокойно можеш да се храниш пълноценно и с удоволствие.

ПП Прочетох пак и видях, че се храните предимно с постни ястия. Ами значи наблягаш на мазнини с растителен произход - зехтин, маслини, авокадо... Краве масло, сметана ядеш ли? Кашкавал, сирене, топени сирена?

благодаря на всички за помощта. Simple Smile наистина съм като пиле в кълчища.
на въпросите на Сийка Simple Smile
откриха ми ИР преди седмица - докторката иска да мина на медикаменти + режим, аз искам да опитам само с режим. ще опитам как се променят нещата само с режим за месец-два и ако не се променят ще трябва да включа и хапчетата. надеждата ми е да овладея нещата само с режим. доживотен. Simple Smile имам подкрепата на любимия образ - готов е да яде пържоли с мен. ще се жертва за мен тъй да се каже. Trollface

постно се готви и яде главно заради детето. но няма да е невъзможно да се приготвя отделно за нас, отделно за него. обичам да готвя. а ако му хареса и той да хапва с нас.
това, което съм дала е каквото се хапва у нас преди да разбера за ИР. вече изключих картофи и ориз, царевица и грах, боб и леща...
С твоя калкулатор се опитвам да си направя ново меню - съобразено с болестта, проблемът ми е, че не успявам да уцеля съотношението. отделно се оказва, че нещата, които съм смятала за мазни излизат протеини, и ми объркват калкулациите Simple Smile Simple Smile Simple Smile
хапваме си доволно маслини - малчо ги яде като семки. мляко, сирене (топено никой не харесва), кашкавал, само масло, никакви маргарини/продукти за мазане не купуваме. сметана съм се въздържала заради високата масленост, но сега ще купувам по-често. Simple Smile мъжете ми няма да се оплачат от това.

растителните мазнини не трябваше ли да се избягват? четох нещо за прекалено много омега 6 в олиото.

решила съм да се придържам към свински пържоли, пилешки пържоли от бутче, риба, салата с яйца и кашкавал, кафе с мляко, айрян. и много вода. Simple Smile  не всичко едновременно все пак.

още веднъж благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт