Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 4

• 63 420
  • 825
  •   1
Отговори
# 405
Не че не трябва да се изчислява,но първият етап е да се махнат захар,безалкохолни,алкохол-почти, хляб,ориз,картофи, много плодове,торти,бисквити,шоколад .Олио се избягва ,за сметка на зехтин,кокосово масло,масло,мас.Това не се гребе с лъжици,а по-скоро,не се избягва ,както са ни учили в послените 30-40 годни.След това, диетата се прецизира в някаква посока.За начало това е достатъчно.Тази диета е добра за цялото семейство.За деца-по-либерална откъм ориз,картофи,хляб,защото децата растат,но не и да се тъпчат с тези храни.Отначало е трудно,след това не се чувстваш гладен и лишен.
Плодове-за мен по 2 не големи плода на ден е приемливо.Имам предвид ,че не се избират ябълки по 400 гр.а по 150,например.И най-вжното-това го правиш с ритъм,който е приемлив за теб ,а не те напряга до степен,че на 10 дн да вдигнеш белия байрак.Четеш,информираш се и по този начин нещата ти се изясняват и съответно ,това те мотивира.Включително ,можеш да получиш и мотивация от хора,които са се запънали като магарета на мост,въпреки че виждат ,че собствената им позиция не ги води в добра посока.

Последна редакция: нд, 01 юли 2018, 15:58 от liola

# 406
  • Пловдив
Свалих и приложението FitnessPall и нищо не направих.
Точно това приложение е сред най-удобните. Hands Plus1
да ама при мен е само на английски Anguished

както и книгата на Джейсън Фънг The Obesity Code

# 407
Момичета излязоха резултатите на детето
Глюкоза(3-кратен профил)          mmol/l   
     Глюкоза 8ч   4,84       mmol/l    3.3-6.0
     Глюкоза 11ч   5,54       mmol/l   
     Глюкоза 16   5,26       mmol/l   

Инсулин       11ч.-21.3       uU/ml     3,0-25,0 uU/ml   
Инсулин       16ч.- 3.2       uU/ml     3,0-25,0 uU/ml   
Инсулин       8ч.- 9.53       uU/ml     3,0-25,0 uU/ml   

Кортизолов ритъм                     
     1-Кортизол       8h - 19.34       ug/dl    сутрин (между 7.00-9.00ч.): 3.7-19.4   
     2-Кортизол       16ч.-6.45       ug/dl    след обяд (между 15.00-17.00ч.): 2.9-17.3   

В 9 сутринта я нахраних с козуначена кифла с шоколад+ айрян, а в 14 с пилешки кюфтенца и домати. Вижте разликата и реакцията на детския организъм на 12 год. Два часа след хранене с кифла 21,3 инсулин , а посл след кюфтетата 3,2.

Притеснява ме кортизола че е много висок сутрин. За кортизола четох обаче че нисковъглехидратен режим само с мазнини и протеини не е препоръчителен. Трябвало да се ядат бавни въглехидрати. Някакава идея за диета?

# 408
Според мен ,първо се консултирай с ендо,после тук ще го мъдрим.Трябва да се види причината за повишения кортизол.По-принцип ,сутрин  е по-висок,защото това е естественото време за излъчване от надбъбречната жлеза.Намаляване на въглехидрати ще се отрази добре,но без да се стремите за 0 въглехидрати.Просто,обичайното ни хранене съдържа твърде много въглехидрати.Не  мисля,че бавните въглехидрати са голяма полза .Да ,по-добре филийка хляб на обяд ,отколкото чаша безалкохолно,но всичко това трябва да се изреже.
Посетете ендо,за да ви сложи диагноза,не приемайте че всичко е наред ,щото е в граница.

# 409
Аз като се замисля също трябва мъничко да намаля протеините и да увелича мазнините.
Но на работа не ми е удобно в салатата да слагам мазнина. Защото до обяд, на нищо няма да стане тая салатта newsm78

Когато ходех на работа извън дома си слагах салата от листа примерно с печено пилешко на барбекюто  в стъклена кутия с капак и в отделно много малко контейнерче с капаче си слагах зехтин, сол и лимон и като седнех на оябд само разбивах на ръка дресинга и поливах салатата.

https://www.amazon.ca/Rubbermaid-LunchBlox-Salad-Dressing-3-Pack … d_sl_1y4k8i4z6v_e

# 410
Причината е ясна капахме и кортикостероиди в окото доста дълго време по предписание на очен лекар , окото мина , но стана проблем с  кортизола.  А на ендокринолози трудно ще се доверя, особено за дете в тинейджърска възраст

# 411
  • На брега на реката
Елора, Ева, благодаря ви за отговорите.  bouquet
Ще помисля още малко и ще реша.

# 412
Елица,да забравих ,че това беше от капки .Мисля,че капките  е трябвало  да ги спирате постепенно. Аз приемам медрол и професорът ми намали приема с четвърт таблетка ,което е 1 мг.

# 413
Боболона, във фитнесите продават хубави уреди втора употреба, не са тотално разбити, пътеката е 600- 700 лв, професионална

# 414
Елора, браво за резултатите!

# 415
Лелее, като ви изчетох и направо се стреснах от себе си, защото не броя калории и грамажи, а си хапвам колкото ми е вкусно, за да се почувствам сита. Със сигурност надхвърлям калориите, които трябва да приемам. Sad И плодове си ям. Дори и тях не броя....  А вие по колко плода на ден хапвате? И като цяло много ми омръзва да ям едно и също всеки ден.... Направо не знам как ще я карам....Sad

# 416
Скрит текст:
Лелее, като ви изчетох и направо се стреснах от себе си, защото не броя калории и грамажи, а си хапвам колкото ми е вкусно, за да се почувствам сита. Със сигурност надхвърлям калориите, които трябва да приемам. Sad И плодове си ям. Дори и тях не броя....  А вие по колко плода на ден хапвате?
И като цяло много ми омръзва да ям едно и също всеки ден.... Направо не знам как ще я карам....Sad
Какво ядеш всеки ден?
И какво различно и чак толкова разнообразно си яла преди ?
Относно плодовете, при мен са или 1 шепа дребни, например череши, или 1 едър-ябълка/круша.Или 3-4 сини сливи, или парче диня.
Не прекалявам с плодовете, защото провокират глада ми за сладко, нито ме наяждат, нито удовлетворяват някаква кой знае каква нужда.

# 417
Скрит текст:
Лелее, като ви изчетох и направо се стреснах от себе си, защото не броя калории и грамажи, а си хапвам колкото ми е вкусно, за да се почувствам сита. Със сигурност надхвърлям калориите, които трябва да приемам. Sad И плодове си ям. Дори и тях не броя....  А вие по колко плода на ден хапвате?
И като цяло много ми омръзва да ям едно и също всеки ден.... Направо не знам как ще я карам....Sad
Какво ядеш всеки ден?
И какво различно и чак толкова разнообразно си яла преди ?
Относно плодовете, при мен са или 1 шепа дребни, например череши, или 1 едър-ябълка/круша.Или 3-4 сини сливи, или парче диня.
Не прекалявам с плодовете, защото провокират глада ми за сладко, нито ме наяждат, нито удовлетворяват някаква кой знае каква нужда.

Храната ми се състои от - пилешко, риба, крехки свински пържолки, луканка, някои колбаси, кисело мляко, кашкавал, сирене, извара, топено сирене, домати, краставици и всякакви зеленчуци - готвени или на салата. Фасул, грах, тиквички, маслини, овесени ядки, чия, бадеми, хляб - пълнозърнест, типов или ръжен, но не всеки ден. Хапвам си както вече казах плодове - ябълки, кайсии, нектарини, праскови, банани, смокини... и диня ще включа. Като от плодовете ми се случва да ям за деня - ябълка - не много малка и праскова....или 5 смокини на ден, с още някакъв плод в съчетание... От плодовете точно мога да изям и един огромен резен диня...Едно парче няма да ми стигне... Sad и така.... Но не броя грамажи и калории, а си ям, колкото ми е сладко на душицата...:O

# 418
Момичета, на всеки два месеца в лабораторията, в която си правя изследвания, имат промоции. И за юли и август направо уцелих джакпота Grinning Всички показатели, които следя, в един панел, на половин цена. Имат филиали в Бургас, Варна, Ямбол и техни околни градове - ако някой желае да се възползва. Панелът включва: Инсулин, кръвна захар, НОМА индекс, TSH, общ холестерол, HDL холестерол, LDL холестерол, VLDL холестерол и триглицериди за 23 лева. Усещам, че през следващите два месеца сериозно ще се отдам на експерименти кое как ми влияе от храните. Имам да свалям и инсулин, и холестерол, така че ги следя и двете. TSH също, защото знам, че ниските въглехидрати могат да повлияят зле на щитовидната. Целта ми е да ги вдигна вече малко над 50 грама дневно, от 5 месеца не съм пристъпвала над тази граница и искам да видя дали отново ще хвръкне инсулинът или вече със свалените килограми ще е по-добре положението. Дотук до 40 успях да ги увелича, само 2-3 дни наближих 50-те грама. Имам и някаква психологическа бариера, голям страх ме тресе, че ще се разболея ако още ги увелича. Това е и защото не пия лекарства, разбира се, а разчитам само на режима. Иначе 50 грама никак не са много, но мен ме си ме плашат Wink

# 419
Пържолите не трябва да с крехки, а мазни. Това засища.

Общи условия

Активация на акаунт