Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 4

• 63 520
  • 825
  •   1
Отговори
# 450
  • София
i810, трябва да се вземеш в ръце и да си промениш храненето. Дали ще е високомазнинна диета, която тук момичетата ти препоръчват или някоя друга, няма никакво значение. Важно е да намалиш въглехидратите.

Като искаш хляб, забъркай си от яйца, извара, кокосово брашно и подобни, в нета има рецепти.
Като ти се яде сладко- малко малини с маскарпоне.
Като обичаш овес- слагай една лъжица в млякото.
Малко по малко ще свикнеш и няма да ти липсват забранените храни.

И не се шашкай! Ако ти е трудно, просто ще си ходиш дебела.

# 451
i810 аз избягвам да давам съвети, понеже съм от най-несериозните. Аз дори хапчетата, които ми предписаха, не пия. Но според мен е добре да се консултираш с друг ендокринолог. Най-добре някой, който изготвя и режими. Предполагам, че има момичета, които могат да ти препоръчат такъв.
Въпросът е какво ти е състоянието - какви точно са ти били изследванията и резултатите. И наистина всеки сам си преценява и поема риск.
Имаме в темата момичета, които са отслабнали много, подобрили са резултатите си и те затова дават съвети - защото са минали по пътя. Но никой не казва, че трябва и ти да минеш по техния. Сама ще си намериш своя режим.
Някои в темата си позволяват много повече неща да ядат, други са стриктни. Всичко зависи от това с какви резултати тръгваш и какво искаш да постигнеш.
Затова ти препоръчвам да изчетеш и двете теми назад, най-вече първия пост. И сама ще видиш, че има много различни мнения за това кое трябва и не трябва да се яде.
Някои ядат дори плодове повечко и овесени ядки, но пък спортуват всеки ден.
Няма единен режим, някои са по-скоро на зоново хранене, други на нисковъглехидратно, някои са с малко мазнини, други с повечко. Според едни инсулинът се държи в норма с две хранения на ден, според други - с пет. Трябва да изчетеш всички режими, за да намериш твоя или да си създадеш свой. Но има няколко основни неща, които е добре да спазваш. Трябва да се ограничат бързите захари, въглехидратите - доколкото можеш, да се спортува и да се бориш със стреса.
Ти особено като казваш, че си слаба, инсулинът при теб може да се вдига и от стрес. Той вдига инсулина наравно със захарта. Така че спокойствието - дали ще се постига със спорт, с медитации, с разходки, с любов - е от огромно значение в случая.

# 452
То и аз съм слаба, ама си знам положението и съм изключила храни, които ми пречат.
Млечни от 3 години, всякакви, тестени от 9 години.
Плодовете ми са по изключение, хич не ме блазнят.
Джънк, сокове, газирано изобщо не ги споменавам, не съществуват за мен.

# 453
Да се  #2gunfire у главата Grinning

Елора, забравихме те Embarassed

Честит рожден ден на патерици! От сърце ти желая много здраве, щастие и успехи!

Благодаря, че те има. Страхотен стимул ни даваш. И дано и ти постигаш все по-добри резултати!

bouquet

(Признай си сега, торта имаше ли много? И какво още Grinning )

# 454
Елорче, честит рожден ден, раче осмокраче! smile3510 bdbaloni Kissing Heart

Да си здрава и да имаш всичко, което искаш! newsm51 Two Hearts  newsm59

# 455
Честит рожден ден на Елора! Да бъде все така устремена, позитивна и обичана!

За храната си говорите.
В повечето случаи се храня режимно, но консумирам млечни и плодове всеки ден.

Последна редакция: вт, 03 юли 2018, 10:03 от Анонимен

# 456
Елора, честит рожден ден. Да си жива, здрава, много щастлива и да се сбъднат всички твои мечти.

# 457
Честит Рожден Ден,  Елора!  Желая здраве, щастие, късмет и безброй сбъднати мечти.

# 458
Елорче, да си ни жива и здрава! И с нисък инсулин!
Ти си ни вдъхновението и подкрепата.

Ей такава торта те черпя... тя не знам дали вдига инсулина или само кръвното Simple Smile

# 459

Момичета, много благодаря за пожеланията  Hug
И да, имаше торта. И акула ядох  Joy Много вкусна беше.
След 12 се разхождахме цял ден. На Искъра бяхме,  хапнахме, после на Витоша да си изядем тортата.
Даже две торти бях купила. Една за навън. И една за вкъщи. Мънички, но много вкусни. Нарочно ги избрах, че да не преядем. Добре че е брат ми да помогне.
Ама прибирам се днес, чичо ми дошъл и ми носи една торта на Неделя  Joy Е, ще има три дни, яли пили и се веселили  hahaha Казах на брат ми да дойде утре да яде. Ще дам и на една приятелка.

Млечните провокират възпаления в тялото, предпоставка за болести.Прясно не пия, кисело рядко се случва-обикновено на таратор...Предпочитам заквасената сметана на Хармоника, най-маслена е, или сладкарската извара в Лидл.

Амур, каква е разликата между кисело мляко и заквасена сметана? Нали са все млечни.
В последно време ми се е усладила таз заквасена сметана. Но хапвам по-малко.
А цеденото мляко. Там вече има повече протеин.
Но реално не ям толкова млечни.

i810 , Пия 2 по 1000. На обед и вечеря. Е, от днес съм на 850 на обед, нали намалям дозата.
Закусвам, но тогава още преди години си реших сама да не пия. И така си остана.
Закуската съм я писала в първия си пост. Ти прочете ли го? Прочете ли и нещата, които мисля, че кака Сийка ти даде. Чети бе момиче. Хубаво питаш, ама чети и ти. Научи що е то протеин, що е то мазнина, що е то бърз и бавен въглехидрат. Гугъл е жена, всичко знае.
Овесени ядки ям. Всъщност отскоро станаха ръжени и лимецови. Сменям ги. Слагам само една лъжица в цялата закуска.
Някой тук хапват плодове със заквасена сметана. Сама си избери.

Колкото до нещата които ядеш

Храната ми се състои от - пилешко, риба, крехки свински пържолки, луканка, някои колбаси, кисело мляко, кашкавал, сирене, извара, топено сирене, домати, краставици и всякакви зеленчуци - готвени или на салата. Фасул, грах, тиквички, маслини, овесени ядки, чия, бадеми, хляб - пълнозърнест, типов или ръжен, но не всеки ден. Хапвам си както вече казах плодове - ябълки, кайсии, нектарини, праскови, банани, смокини... и диня ще включа. Като от плодовете ми се случва да ям за деня - ябълка - не много малка и праскова....или 5 смокини на ден, с още някакъв плод в съчетание... От плодовете точно мога да изям и един огромен резен диня...Едно парче няма да ми стигне... Sad и така.... Но не броя грамажи и калории, а си ям, колкото ми е сладко на душицата...:O

Както казах аз не съм от стриктните. Но единствената ми стриктност е относно сладките. Тоест единственото ми любимо сладко си остана тортата. И като съм в цикъл, купувам парче торта. Пък сега цикъла и РД-то ми съвпаднаха  Mr. Green
Плодове си ям като ми се яде. Колкото си искам. Естествено няма да изям 8 нектарини.Щото само като чуя, че нещо неможело и веднага посягам  Laughing
За плодовете ти се даде и една дълга статия. Прочете ли я. Разбра ли защо това са единствените въглехидрати, които трябва да взимаш?
Луканката, ако не е домашна, не купувай. Колбаси, кренвирши също. Освен соя, нишесте, имат и консерванти. А консервантите са враг. Преди години седнах и изчетох сумати статии за консервантите. Полезните консерванти са малко. Пектин, витамин С и куркума. Други не видях. Всичко останало е химия, която организма трудно може да обработи. И ти се трупа, уврежда ти организма.
Ще ядеш само качествено месо, чисто.
Кайма може разбира се, ама не от купешката, а чиста.
Хляба го разкарай. Трудно е, знам, но ще видиш, че без него ще се засищаш по-добре.
Защото като го разкараш, няма какво да ти вдигне пустия инсулин.
Предпочитам да си вдигна инсулина с нектарина, а не с хляб. Хляба нищо не ми дава. Пък и ще ме запече и подуе. Плода е друга бира.
Колкото до боба, граха и лещата.
За разлика от другите аз тези не съм ги разкарала. Лещата и боба за мен са идеален заместител на протеини, когато ми писне от животински протеини. Да, има в тях въглехидрати, но има и протеини.
Лично аз по своя си организъм съм се убедила в това. Като ям чиния боб, я ям винаги със салата. Винаги консумирам с всяко ядене сурова салата от зеленчуци. Това да ти е закон. Но без хляб. И като махна хляб, изям само боба и салатата първия път, установих, че съм по-сита за много повече часове, отколкото с хляб. Ти ми кажи защо.
С лещата е същото.
Само дете боба нещо го спрях, че много ме боли корема от него в последно време.
Граха е по-въглехидратен и понякога ми предизвиква глад.

WinchesterGirl, тоз "тортелиньо" ще го сънувам  Joy
Кръвното ми е добре, ама ми стана топло нещо  Rolling Eyes

# 460
По принцип в разделното хранене сметаната и чистото масло не са към млечни, а към мазнините и се съчетават с всички храни, но при вас не знам как се водят.....

# 461
Ами и аз със сметаната също не съм запозната.
Но нали от мляко се прави. Да, доста е мазна. Ама и вкусна.
Четох хубави статии за нея.

А някой от вас да е пробвал лечение с билки - чайове???

Искаш билка, която ще ти помогне да се излекуваш и едновременно с това да ядеш торти, вафли и кроасани ли?
Няма такава билка. Нито пък такова хапче.
Даже и глюкофажа или метформина, който взимаш не е предназначен да се тъпчем с торти и да пращим от здраве.
Храната, билките, добавките са подпомагащи, не лекуват.
Копривата влияе добре на кз, а също и е лек и естествен диуретик.
Пектина регулира също кз и инсулина донякъде.
Но пиейки ги и ядейки сладки неща и други бързи въглехидрати, не правиш нищо.
Да добавя също нещо към храните по-горе.
Кашкавал, извара, сирене са хубави неща, стига да са качествени.
Изварата може би най-добрия протеин. И лек и полезен за черния дроб.
Много често вместо сирене си слагам извара.
Също така трябва да избягваш топените сирена. Освен ако не си напълно сигурна, че са качествени и вътре няма химия и Е-та.
Иначе и аз обичам топени сирена.
Момичета, някои от вас запозната ли е кой са качествени? Има ли въобще такива? Например Хохланд, Президент, Филаделфия. Скъпи са, но това дали ги прави качествени?

# 462
И аз мисля, че сметаната и маслото са към мазнините. Аз само тях консумирам. Мляко, сирене, кашкавал, извара, не. Но не се съчетават с всички храни, само с протеини.

# 463
Аз също коснумирам много млечни - сметана, кисело мляко, крема сирене, синьо сирене, кашкавали, фета сирене, масло, Гхи масло (за готвене) и меки сирена като моцарела и прочие.

На всяка салата, на всяко ядене слагам и нещо млечно почти.

Прясно мляко слагам само в кафето и дотам, но гледам яйцата, млечните и млякото да са био. Купувам и кефир и кисело мляко като даже опитах и козе прясно мляко, но не е моя вкус.
 Купувам и ядкови био млека -кокосово и бадемово, но не соево.

Последна редакция: вт, 03 юли 2018, 10:02 от Анонимен

# 464
Елора, честит рожден ден. Много здраве ти пожелавам и още свалени килограми. Благодаря ти за полезните мнения и препоръки в темата. Пия една безалкохолна бира за твое здраве. Нали е Рд. Наздраве!

Общи условия

Активация на акаунт