Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 4

• 63 491
  • 825
  •   1
Отговори
# 435
Скрит текст:
Скрит текст:
За теб е важно да ограничиш въглехидратите.
Затова посочените храни трябва да се махнат.
Закуска от мляко и овесени ядки не е ОК, и двете са В.
Ако увеличиш мазнините, сладките неща няма да те блазнят.

Е, какво закусвате сутрин? Дайте ми няколко варианта на примерна закуска тогава??? Аз лекарството си го пия от скоро - 2*1 таблетка от 500 метфогамма... Вече 20 дни съм на това лечение. Но доколкото чета насам-натам, повечето хора залагат на овесени ядки и кисело мляко. А да попитам, кайма може ли? Например кюфтета, кебапчета??? Макар, че в каймата със сигурност слагат соя....
Ако продължиш да ядеш толкова въглехидрати, ще си на хапчета, а и вероятно след време на инсулин, докато си жива.
Моите закуски:
варени яйца с масло
омлети с бекон/зеленчук
само бекон
пържола/печено месо
кафе с 1 с л кокосово масло
Преди си взимах протеинов хляб, ядях го с масло, бекон, домат...Не съм купувала от миналото лято май...просто вече не ми се яде хляб.
Това е хляба
http://deliveryexpressbg.com/html/img/slide_show/en/slider3.png
Този протеинов хляб къде го намираш? Не съм го виждала никъде.... А бекон - пушеното месо ли имаш предвид или сурово месо, което печеш? Ти лекарства пиеш ли или вече си ги спряла и си само на режим? Колко време си ги пила и след колко ги спря? (в случай, че си стигала до хапчета изобщо)
Хляба го има в Била и Кауфланд, поне там съм го купувала.
Ползвам само един вид бекон-пушен от Лидл, на цена около 17лв за кг.Най-изчистен е откъм състав.
https://www.lidl.bg/bg/Offers.htm?articleId=9865

Не съм пила хапчета за ИР.Но аз така реших.За година и половина на ВМ НВХ, инсулина ми спадна наполовина.
Сега е около 6 на гладно.

Никъде по веригите не видях този хляб, а толкова много гледах и търсих нещо по-подходящо от обикновените пълнозърнести, ръжени и типови разновидности. Sad Ще си купя този бекон и аз. Благодаря за него. Лидъл ми е по-далечко и пазарувам по-често от Била и Кауфланд. Там дали ще има нещо подходящо? А киселото мляко изключила ли си го от менюто??? Или имаш предвид само, че трябва да махна овесените ядки?....

# 436
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

Е, какво закусвате сутрин? Дайте ми няколко варианта на примерна закуска тогава??? Аз лекарството си го пия от скоро - 2*1 таблетка от 500 метфогамма... Вече 20 дни съм на това лечение. Но доколкото чета насам-натам, повечето хора залагат на овесени ядки и кисело мляко. А да попитам, кайма може ли? Например кюфтета, кебапчета??? Макар, че в каймата със сигурност слагат соя....
Ако продължиш да ядеш толкова въглехидрати, ще си на хапчета, а и вероятно след време на инсулин, докато си жива.
Моите закуски:
варени яйца с масло
омлети с бекон/зеленчук
само бекон
пържола/печено месо
Преди си взимах протеинов хляб, ядях го с масло, бекон, домат...Не съм купувала от миналото лято май...просто вече не ми се яде хляб.
Това е хляба
Този протеинов хляб къде го намираш? Не съм го виждала никъде.... А бекон - пушеното месо ли имаш предвид или сурово месо, което печеш? Ти лекарства пиеш ли или вече си ги спряла и си само на режим? Колко време си ги пила и след колко ги спря? (в случай, че си стигала до хапчета изобщо)
Ползвам само един вид бекон-пушен от Лидл, на цена около 17лв за кг.Най-изчистен е откъм състав.

Не съм пила хапчета за ИР.Но аз така реших.За година и половина на ВМ НВХ, инсулина ми спадна наполовина.

Никъде по веригите не видях този хляб, а толкова много гледах и търсих нещо по-подходящо от обикновените пълнозърнести, ръжени и типови разновидности. Sad Ще си купя този бекон и аз. Благодаря за него. Лидъл ми е по-далечко и пазарувам по-често от Била и Кауфланд. Там дали ще има нещо подходящо? А киселото мляко изключила ли си го от менюто??? Или имаш предвид само, че трябва да махна овесените ядки?....
В Била и Кауфланд със сигурност има.Дали постоянно и всеки ден, не знам, но го има...
Друг бекон не търся и не гледам, та не знам дали има подходящи, освен Лидълския.
За мен лично, овеса НЕ е храна за хора.Освен това хич не ми действат добре-подуват ме, боли ме стомаха, запичат ме.....Ама гледам, доста хора ги понасят, та не знам...Но са си основно въглехидрат, аз не бих ги яла, дори да ми понасят.
Млечните провокират възпаления в тялото, предпоставка за болести.Прясно не пия, кисело рядко се случва-обикновено на таратор...Предпочитам заквасената сметана на Хармоника, най-маслена е, или сладкарската извара в Лидл.

# 437
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

Моите закуски:
варени яйца с масло
омлети с бекон/зеленчук
само бекон
пържола/печено месо
Това е хляба

В Била и Кауфланд със сигурност има.Дали постоянно и всеки ден, не знам, но го има...
Друг бекон не търся и не гледам, та не знам дали има подходящи, освен Лидълския.
За мен лично, овеса НЕ е храна за хора.Освен това хич не ми действат добре-подуват ме, боли ме стомаха, запичат ме.....Ама гледам, доста хора ги понасят, та не знам...Но са си основно въглехидрат, аз не бих ги яла, дори да ми понасят.
Млечните провокират възпаления в тялото, предпоставка за болести.Прясно не пия, кисело рядко се случва-обикновено на таратор...Предпочитам заквасената сметана на Хармоника, най-маслена е, или сладкарската извара в Лидл.

Понеже млякото, което ям е истинско, а не от магазините, затова толкова държа на него. То е домашно подквасено и много маслено. Мисля, че мога да си го оставя в менюто, дори и за един обикновен таратор или просто така - без нищо в него. След като млечните провокират възпаления в тялото, би трябвало да не се храниш и с кашкавал, сирене???

# 438
  • София
Лелее, като ви изчетох и направо се стреснах от себе си, защото не броя калории и грамажи, а си хапвам колкото ми е вкусно, за да се почувствам сита. Със сигурност надхвърлям калориите, които трябва да приемам. Sad И плодове си ям. Дори и тях не броя....  А вие по колко плода на ден хапвате? И като цяло много ми омръзва да ям едно и също всеки ден.... Направо не знам как ще я карам....Sad
Предлагам ти да прочетеш това и да го осмислиш:
http://www.bg-mamma.com/?topic=1045809

# 439
КАшкавал, сирена-рядко.Гледам съдържанието на въглехидрати да е под 0,5 гр. на 100 гр.
Снощи например вечерях с 2 чаши вино и сирена.  Smile 

# 440
Няма да го осмисли, по- лесно е да си угажда на лакомията, за другото има лекарства

# 441
КАшкавал, сирена-рядко.Гледам съдържанието на въглехидрати да е под 0,5 гр. на 100 гр.

Е, не...Ти съвсем го караш на фотосинтеза... Твоят режим ми е доста робско подчинен... Мисля, че е редно човек да се стреми към златната среда, а не да изключва всичко супер стриктно. Защото ако кръвната захар и нейното поддържане е важна, то също толкова важни са и останалите органи в организма, които се нуждаят и от забранените неща в малки дозички...

# 442
Няма да го осмисли, по- лесно е да си угажда на лакомията, за другото има лекарства

Чак пък лакомия....Ще се обиждаме ли сега?! За да се интересувам и питам, значи ме вълнува и вниквам в това, което ми се говори. Не съм седнала тук да си ръся празни приказки. Пък и всяко начало е трудно и иска обмяна на опит, който към момента на мен ми липсва. Пък и нямам кой знае колко килограми за сваляне. Не съм фиданка, но не съм и дебеланка. Винаги съм била с перфекта фигура, която няма как да се поддържа с лакомия. Просто от антидепресанти в комбинация с ИР качих килограми, които постепенно ще сваля. Стига те да са в основата на всичко....

# 443

Е, не...Ти съвсем го караш на фотосинтеза... Твоят режим ми е доста робско подчинен... Мисля, че е редно човек да се стреми към златната среда, а не да изключва всичко супер стриктно. Защото ако кръвната захар и нейното поддържане е важна, то също толкова важни са и останалите органи в организма, които се нуждаят и от забранените неща в малки дозички...
Ами, всеки е в правото си да избира как да се храни и как да поддържа здравето си.
И всъщност, никой нищо не ти забранява.Щом "забранените храни" са ти важни, о.к., яж ги.
Възрастен човек си, едва ли някой може да ти забрани нещо.

# 444
Снощи например вечерях с 2 чаши вино и сирена.  Smile  

Ами, всеки е в правото си да избира как да се храни и как да поддържа здравето си.
И всъщност, никой нищо не ти забранява.Щом "забранените храни" са ти важни, о.к., яж ги.
Възрастен човек си, едва ли някой може да ти забрани нещо.

Странното е, че ако пишеш например фасул при диабет или овесени ядки при диабет в Гугъл, излизат толкова разнородни статии и мнения, че човек се обърква кое е полезно и кое не. Не са ми важни забранените храни. Все пак в момента не се тъпча в шоколади, пици, дюнери, сладкиши, тестеняци, ориз, картофи и т.н. Приемах храна, която определях за правилна, а се оказва като чета тук, че не е. Така ще е, след като ендокринологът не ми каза поне с няколко думи какво се яде и какво не, а заключи с неадекватното мнение - ''яж си всичко". Ако не мислих с главата си и не четях, щях в момента да си ям всичко и да не чета и пиша тук.

# 445
Почти десет страници ти обясняват как е полезно да се храниш в твоето състояние, не ти харесва, ок...
Права е Амур, изборът е твой, здравето си е твое

# 446
Почти десет страници ти обясняват как е полезно да се храниш в твоето състояние, не ти харесва, ок...
Права е Амур, изборът е твой, здравето си е твое

Да, за което благодаря! Стана ми ясно, че греша за някои храни.

# 447
  • София
Нашият ендокринолог ни препоръча диетолог, който ни изготви хранителен режим.

# 448
А някой от вас да е пробвал лечение с билки - чайове???

# 449
Нашият ендокринолог ни препоръча диетолог, който ни изготви хранителен режим.

Нещо, което при мен не се случи. Затова и съм толкова притеснена, стресирана, питаща, четяща и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт