Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 4

• 63 675
  • 825
  •   1
Отговори
# 90
Елорче, и аз така с кроасаните. Не помня откога не съм яла и се чудя изобщо как съм могла да ги ям?

# 91
  • София
А защо всъщност се прави обременяване с глюкоза. Не е ли достатъчно 2 вафли или парче торта? В крайна сметка е важно процентното съотношение.

# 92
С ИР и диабет забравяш за агаве ,меласа,кокосова и т.н .Все едно и също е .

# 93
А защо всъщност се прави обременяване с глюкоза. Не е ли достатъчно 2 вафли или парче торта? В крайна сметка е важно процентното съотношение.

Не може с вафла. Няма как да се изчисли точно колко В се приемат. Има и други вещества във вафлата. Simple Smile

# 94
liola, кафето няма как да го пия чисто. Няма шанс просто. Затова и търся заместител. Естествено аз бих слагала малко количество.

АРТЕМИС, преди няколко години ми обясниха в старата тема защо, ама не мога да ти го обясня.
Чистата глюкоза явно покачва рязко захарта и така най-добре се преценява може би има или не проблем.
А в тортата има и мазнини. А мазнините в голяма степен забавят отделянето на кз и може би на инсулин. Не съм сигурна.
Реално аз не пия/ям чака глюкоза за закуска, обед и вечеря. И не мога да си го причиня това отново.
Затова и аз бих избрала да се наям с торта и да се боцна за да видя как са ми нивата.
Планирам другата или по-другата седмица да се боцна след нормален обяд за да видя как ще са нещата.
Тоест ще си закуся както обикновенно, ще си пийна и кафенцето. Ще си обядвам на работа протеините и салатата и отивам. Но няма да взема глюкофажа на този обяд. Аз на закуска не приемам глюкофаж.
Ще пиша после за резултатите, дано да се хваля, а не да се оплаквам.
Планирам и експеримент с диня да правя. Това по-нататък.

# 95
А агавето било с нисък ГИ.

Нали при ИР не е важен само гликемичният индекс, ами и гликемичният товар?
Според калкулатора 100 г сироп от агаве съдържат:
Белтъчини: 1 г
Мазнини: 1 г
Въглехидрати: 75 г
Общо калории: 300 kCal

Ето какво намерих за агавето:

Дали сиропът от агаве наистина е здравословен? Сокът на агаве съдържа съединения, наречени фруктани, които се намират предимно в храни като пшеница, лук, чесън, праз, аспержи и артишок. Фруктаните обикновено са безвредни, но прекаленият прием на такива може да доведе до определени здравни ефекти, като коремен дискомфорт, подуване на корема, както и други стомашно-чревни проблеми. Сиропът от агаве, който купуваме от рафтовете в супермаркетите е с висока степен на преработка, което за съжаление носи повече вреда, отколкото полза. Обработката на агаве включва разграждането на фруктани във фруктоза чрез действието на ензими и топлина. В резултат но това се унищожават хранителните предимства на сиропа. Също така, ефектите от продължителното консумиране на нектар от агаве наподобяват тези на високофруктозен царевичен сироп.
Бутилираните агаве сиропи са прекалено преработени и нездравословни.
Безопасен ли е за диабетици сиропът от агаве? Агаве има нисък гликемичен индекс, който се смята годен за консумация от диабетици и то за един доста дълъг период от време. Въпреки това, най-новите изследвания показват, че агаве съдържа високи нива на фруктоза, която е също толкова, ако не и по-вредна за здравето, отколкото храни с висок гликемичен индекс. Природната фруктоза се метаболизира в човешкото тяло, обаче изкуствената фруктоза, присъстваща в агаве, води до неблагоприятни последици за здравето. Изкуствената фруктоза не се метаболизира от тялото, вместо това тя се складира в черния дроб под формата на мазнини. По този начин, с течение на времето води до затлъстяване, метаболитни разстройства, сърдечно-съдови аномалии, а при по-тежки случаи, дори увреждане на черния дроб.
Източник

Последна редакция: чт, 14 юни 2018, 20:57 от Как' Сийка

# 96
ТСХ не го гледай, то не е важно, Важни са ФТ4 и ФТ3.
peneva_a - сигурно се повтарям вече, но ТСХ не е кой знае какъв показател. гледай ФТ4 и ФТ3.
Аз не съм някакъв капацитет, но искам да споделя, че при TSH в норма вероятно няма нужда се притесняват хората, че другото не им е наред.
На моите последни изследвания, а и преди (правя ги в Италия), са ми пуснати TSH, FT3, FT4 заедно. Обаче TSH е в норма и съответно срещу другите две пише: "изследването не е изпълнено поради липса на диагностична нужда" и в скоби е цитиран държавен декрет, който постановява този ред. Не е еднолична лекарска прищявка.

# 97
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
докторката прегледа изследванията и каза, че всичко, освен инсулина, е в норма.
предписа обременяване с глюкоза и каза, че няма да се размина с лекарствата.
смачкано ми е.
Sad

# 98
Здравейте Simple Smile след много четене реших , че е време и аз да се регистрирам и да се включа. Благодаря на всички за споделения опит, за мен беше изключително полезно. От точно месец съм диагностицирана с ИР и пия глюкофаж, бързо свикнах с лекарството, все още разтроеното положение е на лице, но е поносимо. Старая се да спазвам режим, не консумирам забранените храни и напитки. Като резултата за първия месец - 4 кг и добри см разлика.

# 99
докторката прегледа изследванията и каза, че всичко, освен инсулина, е в норма.
предписа обременяване с глюкоза и каза, че няма да се размина с лекарствата.
смачкано ми е.
Sad

Пробвай първо с режим.  Hug

Мерси Как' Сийка.
Значи агавето отпада. А за меласата какво мислиш?

Здравей  ebk_kbe и поздравления за свалените кила.

# 100
НВ-ВМ ли?
май ще трябва пак да чета. на първо четене нещо не ми пасна.

# 101
А за меласата какво мислиш?

Ами нищо не мисля, за себе си съм я отхвърлила като хранителен продукт. Когато ми се наложи да подсладя нещо, ползвам стевия и/или ксилитол.
В групите за НВХ рецепти гледам, че подслаждат понякога с фурми или банани. Но за кафе не знам какво може да се използва от натуралните продукти. Някои май ползват пчелен мед. И той не е много подходящ, но явно е по-малкото зло. Пък и колко ли мед ще сложиш на чаша кафе?

Ти пък. И защо? И с ИР има живот, да знаеш.  Laughing

# 102
Simple Smile благодаря за насърчението.

# 103
Добри, няма защо да ти е смачкано.
И на теб да кажа, обременяване се прави с трикратно замерване на КЗ и инсулин.
Ще се оправят нещата!

# 104
НВ-ВМ ли?
май ще трябва пак да чета. на първо четене нещо не ми пасна.
И аз бях така в началото, като прочетох бегло-бегло за количеството мазнини и си казах: "Няма начин. Тия са извратени някакви" Grinning Прочети малко повече обаче и ще разбереш същността му. Основното - двата алтернативни източника на "гориво" за клетките - глюкоза и кетони. Там е разковничето. Колебая се дали да го напиша, но все пак ще споделя. Наскоро попаднах на една фейсбук група с огромно количество последователи, над 100 хил. Няма да цитирам коя, но ако в началото на режима бях започнала от там, сигурно и аз нямаше да го спазвам. С две неща абсолютно не съм съгласна по начина, по който режимът е представен там. Първо, двукратното хранене. И второ, прекалено много значение отдават на фастовете, направо преклонение. Ами 4 месеца и половина си спазвам режима по правилата, които са тук, в темата на бг-мама за ВМ НВХ и резултатите са перфектни и без това гладуване. Минус 20 кг, отличен тонус, енергия, самочувствие и подобряващи се показатели в изследванията. Така че това с двукратното хранене и фастовете, вманиачаването във всяка хапка - о, боже мой, хапнах не знам какво си, сега ще изляза от кетоза и т.н. ми идва малко в повече.

Момичета, по повод подсладителите. Трябва да ви кажа, че откакто съм в режим, дори дъвка не дъвча заради подсладителя. Все пак при нас не е от значение само дали постъпва някаква захар и каква в стомаха. Говори се и за повишение на инсулина, което се провокира още от рецепторите на езика за сладко. При нас не е точно като при диабетиците, аз така знам. Това с рецепторите много пъти съм го чела, не мога да се закълна, че е вярно, щото на днешно време всякакви глупости могат да се пишат и разпространяват, но за всеки случай за себе си така реших - никакви заместители на захарта. И изобщо не ми липсва вкуса на сладкото. Само да добавя, който следи темата знае, но аз лекарства не пия. За който пие глюкофаж може би не е проблем и малко по-либерално отношение към сладкото. Не знам.

Общи условия

Активация на акаунт