Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 4

• 63 657
  • 825
  •   1
Отговори
# 120
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
а къде мога да видя нормалните граници?
за щитовидните и захар/инсулин.
според пола и възрастта са различни предполагам. Simple Smile
Благодаря.

# 121
  • София
За щитовидните може и качествен лекар да ви ги каже, но за жена не планираща бр на възраст до около 40-50 ТСХ до 2,5, след 50 и ТСХ 3 е ок. При планиране на бр е желателно да е под 2, даже някои школи държат да е до 1,5.
За инсулина всички знаеме че е ок да е около 6-7, а границите на моята лаборатория са 23 .....

# 122
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
благодаря.
значи ТСН наистина е добре
другите ... Sad
Скрит текст:
инсулин - 27
НОМА-ИР - 6,5

тат, мат, фт3, фт4 имат ли такава голяма ралика между нормални и референтни от лаборатория?

# 123
  • София

За инсулина всички знаеме че е ок да е около 6-7, а границите на моята лаборатория са 23 .....

И на моята, а и на моя лекар му се вижда нормален инсулин 9.9...

Последна редакция: пт, 15 юни 2018, 15:16 от жгмъц

# 124
Кафе преди пиех с една лъжичка захар, малка, сега само с масло. На работа пия едно със сметана, без захар.
Чай никога не съм пила подсладен.
Мед не си представям в кафе.
Мед ям само с джинджифил. Simple Smile

# 125
  • Милано
Момичета,нова съм в темата...Моля за вашия коментар 🌺      

Последна редакция: пт, 15 юни 2018, 16:03 от K.Lera

# 126
Абе момичета,аз вече от около месец пия Еутирекс 25 и Глюкофаж ,обаче последната седмица изобщо не мога да спя.Безсънитето дали може да има някаква връзка с някои от тези хапчета ?
И двете ги пия.
Еутирокс от 100, а другото 2 по 1000 на ден.
Като съм почнала не съм имала проблем със съня. Имах преди година, но беше покрай писането на дипломната. Това беше причината да се будя през час. Но мина.
Да си разтревожена от нещо?
Пробвай с маточина малко преди лягане.

Кафе преди пиех с една лъжичка захар, малка, сега само с масло. На работа пия едно със сметана, без захар.
Чай никога не съм пила подсладен.
Мед не си представям в кафе.
Мед ям само с джинджифил. Simple Smile

Чай и аз не обичам да го пия подсладен.
Абе пробвай някой път малко в кафето мед да сложиш. Много е хубаво.  Heart Eyes

# 127
Здравейте момичета Simple Smile днес излезнаха резултати и на мъжа ми - съмнения също за ИРИ. При мен резултатите бяха някак си доста ясни, но за него нещо се обърквам и не мога да преценя. Ще съм ви благодарна за мнение, благодаря предварително Simple Smile[/img]

# 128
Нищо се не вижда.

# 129
уж се прикачиха...
Инслулин
0 минута - 8.8
60 минута - 27.12
120 минута - 26.55. при референтни 1.9 - 23
Глюкоза
0 минута - 6.27 на гладно
60 минута - 6.50
120 минута - 5.17 при референтни 4.1 - 5.9

Благодаря

# 130
уж се прикачиха...
Инслулин
0 минута - 8.8
60 минута - 27.12
120 минута - 26.55
. при референтни 1.9 - 23
Глюкоза
0 минута - 6.27 на гладно
60 минута - 6.50
120 минута - 5.17 при референтни 4.1 - 5.9

Благодаря

Хич не са лоши изследванията.
Само му е малко висока КЗ на гладно.
Ако се ограничи в храненето, ще се оправи.

# 131
Различните лаборатории използват различни комплекти от реактиви (не съм сигурна така ли се наричат на български, но мисля, че в темата го прочетох малко по-горе...) и затова дават различни референтни стойности. На моите изследвания холестеролът е посочен в граници 70-200 Grinning, къде го това 6...
Освен това, специално питах лекаря, който ми разчиташе изследванията, защо на едни по-стари референтните стойности са съвсем други числа и съответно не мога да се ориентирам и той ми отговори, че е защото са от различни лаборатории.

K.Lera, в момента аз също съм към Сондрио и от опит знам, че няма шанс да си си самоназначила изследванията и да няма кой да ти ги разчете. Thinking Разбирам в България, където, уви, имат доста абсурдни ситуации (като момичето в Шумен) и хората сами си пускат изследванията и после си ги разчитат по форумите, но ти по-добре се обърни към лекуващия ти лекар.

# 132
Toва ,което аз чета по чужди форуми е ,че всеки пациент чака ЛЛ да прецени кога и какво да изследва.Никой не ходи да се изследва самосиндикално,камо ли някой лекар да чете измишльотините на пациента.Ето тук е английският диабетен форумhttps://www.diabetes.co.uk/
При изследвания се четат референтните граници на съответната лаборатория ,има и в нета дадени таблици за трансформиране на стойностите.

# 133
Благодаря ти Дева , и аз така мисля , ще видим и доктора какво ще каже Simple Smile

# 134
Така е, liola, ние все още имаме по-голяма свобода на действие.

Общи условия

Активация на акаунт