Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 4

• 64 274
  • 825
  •   1
Отговори
# 465
Благодаря elitsa_b.
А дано до края на годината да съм махнала и последните 12 кила.

И аз мисля, че сметаната и маслото са към мазнините. Аз само тях консумирам. Мляко, сирене, кашкавал, извара, не. Но не се съчетават с всички храни, само с протеини.

Сметаната ли?
А с плодове нали може. Бледолилава така прави. Въглехидратите от плодовете се усвоявало по-добре.
Против разделното е уж. Ама пробвах, вкусно е  Heart Eyes

# 466
Сметаната в разделното не може да се съчетава с плодове, но пък може със зеленчуци. То в разделното плодовете с нищо не се съчетават....

# 467
Елора, то пък едни плодове Laughing 5 ягоди или както например днес, 2 малки кайсии, или една шепичка боровинки, малини... Нищо не са, 20-тина грама въглехидрати. Въпреки това разкарах орехите от закуската и твърдо вече е малко плод, извара и сметана. Орехите за ситост уж ги консумирах, но и с изварата не е зле. Освен това тях ги хапвах и заради Омега 3, макар че за жалост и Омега 6 съдържат. Но сега почнах да си пия редовно рибеното масло и мога да мина и без орехи. Освен всичко друго в края на деня гледам в таблицата с храната да имам и достатъчно от всички витамини, минерали, омегата 3 да ми е повече от 6-тицата, въобще като едно тамагочи съм, то много изисквания, много нещо към храненето на това тяло Grinning

# 468
Хапвай си орехи, защо не.
Полезни са. Разнообразявай.

# 469
ЧРД, Елора!
Да си все така вдъхновена, момиче!

# 470
Хора,  много ми е зле на очите. Виждам размазано и замъглено. Изпитвам сухота. Плюс всичко останало много често уринирам. Може ли да съм в хипогликемия, при положение, че пия метфогамма?   И какво да правя?  Нямам идея дали е това, а само предполагам. Нали уж метфогамма не разрешава да се стига до хипогликемия, а уравновесява нивата на кръвната захар?

# 471
Няма как да знаем какво ти е .Отиди и си премери КЗ.Не мисля,че си в хипогликемия.Можеш да спреш метфогамата.Честото уриниране не е от нея

# 472
въобще като едно тамагочи съм,
Joy

Елора, честит рожден ден! Hug

# 473
  • София
Елора, при Хашимото точно орехите са табу, заради йодното съдържание.

# 474
Елора, честит рожден ден и от мен!
Като казваш, че плодът е друга бира, значи бирата е вид плод, тоест може да се консумира, нали правилно съм разбрала Joy

# 475
Елора, честито и от мене. Пожелавам още свалени килограми и много, много здраве.

i810,  това със сухотата и честото ходене до тоалетна прилича на повишена КЗ. Може би е добре да си купиш глюкомер и да я следиш от време на време.

# 476
  • София
Хора,  много ми е зле на очите. Виждам размазано и замъглено. Изпитвам сухота. Плюс всичко останало много често уринирам. Може ли да съм в хипогликемия, при положение, че пия метфогамма?   И какво да правя?  Нямам идея дали е това, а само предполагам. Нали уж метфогамма не разрешава да се стига до хипогликемия, а уравновесява нивата на кръвната захар?
Докато се нагаждах към метфогамма, имах същото замъглено виждане, сухота в устата, гадене, виене на свят и wc "на вода". Аз пия добавка за цистит и по принцип уринирам много често и не знам дали и това е било част от "красотата". Не помня колко продължи, но не беше по-малко от 10 дни., а може и повече да са били. Kакто и да се опитвах да го въвеждам постепенно, не успях да стигна до повече от 2x500. Вече съм забравила точния принцип, но когато я започнах имаше значение дали ям твърде много или твърде малко. И в двата случая неприятните ефекти от хапчето се засилваха.
Аз лично не бих я спряла. Тъкмо си я почнала дет се вика. Но наистина вземи иди на друг доктор! Не разбирам защо не го правиш.

Последна редакция: вт, 03 юли 2018, 09:50 от Franie

# 477
Хора,  много ми е зле на очите. Виждам размазано и замъглено. Изпитвам сухота. Плюс всичко останало много често уринирам. Може ли да съм в хипогликемия, при положение, че пия метфогамма?   И какво да правя?  Нямам идея дали е това, а само предполагам. Нали уж метфогамма не разрешава да се стига до хипогликемия, а уравновесява нивата на кръвната захар?
Докато се нагаждах към метфогамма, имах същото замъглено виждане, сухота в устата, гадене, виене на свят и wc "на вода". Аз пия добавка за цистит и по принцип уринирам много често и не знам дали и това е било част от "красотата". Не помня колко продължи, но не беше по-малко от 10 дни., а може и повече да са били. Kакто и да се опитвах да го въвеждам постепенно, не успях да стигна до повече от 2x500. Вече съм забравила точния принцип, но когато я започнах имаше значение дали ям твърде много или твърде малко. И в двата случая неприятните ефекти от хапчето се засилваха.
Аз лично не бих я спряла. Тъкмо си я почнала дет се вика. Но наистина вземи иди на друг доктор! Не разбирам защо не го правиш.

Пия лекарство Дриптан - за свръх активен пикочен мехур и инконтиненция, защото мога да спя в тоалетната с това пикаене... Изписа ми го уролог, но не съм го съгласувала с ендокринолог. На него пише, че може да причини дори глаукома. Нямам идея дали е от него или от метфогаммата, но не ми е добре изобщо на очите. Сухи са ми, все едно имам пясък в тях и сутрин особено ми е размазано всичко.

# 478
Хора,  много ми е зле на очите. Виждам размазано и замъглено. Изпитвам сухота. Плюс всичко останало много често уринирам. Може ли да съм в хипогликемия, при положение, че пия метфогамма?   И какво да правя?  Нямам идея дали е това, а само предполагам. Нали уж метфогамма не разрешава да се стига до хипогликемия, а уравновесява нивата на кръвната захар?
Аз също като вкарвах метфогаммата в началото 3-4 месеца изпитвах невероятна жажда и сухота в устата. Честото уриниране също. Просто намалях количеството на мг за 1-2 седмици и пак вдигах. Трябва да пиеш много вода. Аз сега вече след около година пробвам да вдигна от 2 х 500 на 3 х500. И си вземи глюкомер в такива моменти си гледай КЗ. Организма малко, по малко свиква и тези симптоми при мен понамаляха

# 479
  • София
Вчера стана дума за протеиновия хляб, преди малко видях, че го има в магазин 345, но в съдържанието му видях, че има соя, което за мен не е ОК. На същата фирма (май) има  някакъв Фитнес хляб.

Общи условия

Активация на акаунт